eilanden-zuiden-thailand.jpg

THAILAND

RONDREIS VAN 20 DAGEN

Een verre reis met kinderen? Dan moet je naar Thailand gaan! Thailand is niet alleen super kindvriendelijk, het biedt ook een enorme diversiteit én is gemakkelijk te bereizen. Verplaats je je het liefst met het openbaar vervoer, neem je een binnenlandse vlucht of laat je je rondrijden in een taxi met chauffeur, dat beslis je helemaal zelf! Voor het vinden van de leukste activiteiten en accommodaties, kan je bij ons terecht. Want in Thailand hebben wij ooit ons hart verloren en het ligt er nog steeds.


JE VLUCHT BOEKEN

Het boeken van een vakantie begint vaak met het vinden van de juiste vlucht. Wij beslissen zelfs vaak de bestemming afhankelijk van de plek waarheen de vluchten die maand het goedkoopst zijn. Naar Bangkok kan je wel eens een slagje slaan want af en toe zakken de prijzen drastisch. Klik snel hier om de beste vluchten te checken. Geboekt? All right! Dan kan het aftellen vanaf nu beginnen! Als je goed zoekt, kan je tickets onder de €500p.p. vinden (als dat het geval is, niet twijfelen! ;-)) Probeer ook eens vanuit Düsseldorf, Keulen of zelfs Parijs als je echt de laagste prijzen wil vinden.


DAG 1

Vandaag begint je reis! Je komt, waarschijnlijk na een lange vlucht, eindelijk aan in Bangkok… De warmte en vochtigheid zullen je overvallen, maar ik beloof je: het is een fantastisch gevoel! Van aan de luchthaven Suvarnabhumi neem je een taxi of de trein tot aan je hotel. Omdat je vermoeid bent en een jetlag te overwinnen hebt, spendeer je de eerste dag aan de rand van het zwembad. Relax en geniet van de gedachte dat je een fantastische tijd tegemoet gaat. Scroll naar beneden om de hotels te bekijken die wij selecteerden.


DAG 2

Je wordt waarschijnlijk iets later wakker dan thuis. Daar zit dat verdomde tijdsverschil voor iets tussen. No problem! Rustig naar het ontbijt en daarna kan je de stad verkennen. Dé bezienswaardigheden bij uitstek zijn het Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun. Je kan deze plekken zelf bezoeken, of je kan beroep doen op een lokale gids die steeds weet waar je moet zijn en wat er te zien valt. Dergelijke tours kunnen we aanraden als je geen zin hebt om op voorhand zelf alles uit te stippelen. Een gids brengt je niet alleen naar de bezienswaardigheden, maar kan je ook vertellen waar je de volgende dagen terecht kan voor heerlijke street food, een rustige wandeling of de beste shopping mall.
Geen nood aan een gids, maar wel aan een makkelijke manier om de stad te doorkruisen? Dan is deze dagpas misschien wel iets voor jou. Onbeperkt gebruik van tuktuk en boot om op je gewenste bestemmingen te geraken!


DAG 3

Verken Bangkok per fiets! Na het ontbijt begeef je je naar het meeting point waar je gids je oppikt. Je fietst zowel door de chaotische als rustigere buurten van deze stomende stad. Wat Thailand nog leuker maakt is de aanwezigheid van vers fruit, heerlijk gekruid eten en dat allemaal op straat. Je houdt verschillende keren halt om enkele lokale snacks of gerechten te proberen. Ook kinderen zijn meer dan welkom en zullen de Thaise delicatessen zeker appreciëren. Meer info vind je hier. Ook als je het thema van de tour wil veranderen kan dat, ze bieden er verschillende ritten aan.
Als je vandaag liever luilekkert aan de rand van dat fantastische zwembad kan je zo’n fietstour trouwens ook ’s avonds boeken. Het uurverschil zorgt er namelijk voor dat jullie ‘s ochtends wat langer willen slapen, maar er dus ook ‘s avonds langer tegen kunnen!


DAG 4

Vandaag blijf je niet in het centrum hangen. Je gaat naar de markt, en we hebben er twee speciale voor je uitgekozen. Wat dacht je van een drijvende markt of een markt aan een oud treinspoor waar de trein op enkele centimeters van de goederen passeert. Ideaal om te leveren, maar vooral ook spectaculair om de hectiek mee te maken bij een naderende trein.
Vaar door Damnoen Saduak in een kano, koop er vers fruit of een kokosnoot en geniet vooral van de bedrijvigheid van de Thaise verkopers. Neem zeker wat extra baht mee om een extraatje te kopen.
Het moet gezegd worden dat vooral Damnoen Saduak tegenwoordig heel veel toerisme aantrekt. We vonden het hoe dan ook wel een leuke uitstap omdat het een goede impressie geeft van hoe er vroeger handel werd gedreven.
Deze tour start om 7AM en duurt zo’n 6 uur, privé of met een kleine groep. Ideaal om je verblijf in Bangkok in alle rust af te ronden met een namiddagje cocktails drinken aan de bar of baantjes trekken in het zwembad. Ben je in Bangkok op vrijdag, zaterdag of zondag, dan kan je de markt van Amphawa bezoeken. Deze is iets minder toeristisch en zeker even leuk (ook in combinatie met de Railway Market!).


BOEk ZELF JE HOTELS IN BANGKOK

BOEK ZELF JE ACTIVITEITEN IN BANGKOK

 

DAG 5

Vandaag vertrek je uit Bangkok naar Chiang Mai. Hoe je deze reis aanpakt, beslis je zelf. Je kan heel gemakkelijk een binnenlandse vlucht nemen (opgepast, waarschijnlijk een andere luchthaven dan degene waar je bent geland vanuit Europa!) of je kan kiezen voor de nachttrein. Een binnenlandse vlucht regel je easypeasy via deze link. Indien je kiest voor een binnenlandse vlucht, zouden wij voor een avondvlucht gaan. Zo kan je nog een hele dag van Bangkok genieten. In de stad of aan het zwembad.
Meer info over de treinen vind je hier terug. Als je de trein om half 8 neemt, kom je mooi de volgende ochtend iets voor 9 uur aan in Chiang Mai. De treinen zijn uitgerust met comfortabele slaapcompartimenten. We zouden aanraden –zeker met kinderen- niet voor minder dan tweede klasse te gaan. Liefst reis je in eerste klasse waar je een privé coupé ter beschikking hebt, maar jij kiest! Leve de vrijheid, toch?


DAG 6

Je bent in Chiang Mai waar de groene jungle je toelacht. Bij aankomst neem je best meteen de taxi naar je hotel waar je je kan opfrissen en bekomen van de (al dan niet lange) reis. De eerste dag spendeer je naar eigen inzicht. Je geniet van de nieuwe omgeving en laat je verwennen in het hotel. Wij kozen voor het Veranda High Resort en tot op vandaag blijft het één van onze beste verblijven! Maar we hebben in de omgeving ook nog enkele andere toppers gevonden (zie onderaan)! ’s Avonds bezoek je eventueel de night market in het centrum. Losse sfeer, kleurrijke setting en street food vers van de pers! Iets wat je perfect zekf kan regelen. Vraag aan de receptie van je hotel of ze geen shuttle hebben of neem een taxi. Wil je je toch laten rondleiden en de selectie van de beste streetfood in handen leggen van een local kan je altijd deze tour boeken.


DAG 7

Vandaag wordt een dag voor échte avonturiers. Altijd al eens door de jungle willen vliegen? Dit is je kans! Diep in het regenwoud, waar de gibbons leven, heeft men een formidabel hoogteparcours gebouwd. De kinderen zullen niet weten wat hen overkomt! Het is eens iets anders dan de tempels die jullie tot nu toe bezochten! Je verkent de jungle van op de bomen, bengelend aan een zipline en dat tussen de apen! Als dat geen onvergetelijke ervaring wordt! Het parcours is geschikt voor iedereen die groter is dan 100 cm. Als je het aan ons vraagt, is dit een echte must-do! Vroege vogels hebben extra geluk: in de ochtend zijn de gibbons het actiefst. Het vroegste oppikmoment is om 6u30AM en eigenlijk aan te raden als je het meeste wilt halen uit je jungle-experience.

Is dit toch net iets te avontuurlijk voor jou en heb je meer zin in een extra dag cultuur, dan raden we graag een uitstap naar Doi Inthanon aan. Vraag aan de balie van je hotel een taxi die jou naar Doi Inthanon national park brengt en je beslist zelf hoeveel tijd je er doorbrengt. De prachtige vergezichten van op de top van de berg zijn één van de redenen waarom de plek immens populair is. Wil je liever een gearrangeerde uitstap, dan kunnen we alvast deze excursie aanraden.


DAG 8

Hotel check out! Om de regio van binnenuit te leren kennen, ga je op trektocht. Gids Kalu is geboren en getogen in de streek en neemt je mee naar de verborgen parels. Hij pikt je ‘s ochtends op in je hotel je begint de tweedaagse met het leegmaken van je gedachten. Voor de middag een verfrissende duik aan de watervallen van Mork Fa om daarna door te rijden naar de warmwaterbron van Pong Duead waar je halt houdt om te lunchen. Na de lunch zetten jullie de reis verder naar een traditioneel bergdorp waar je de avond en nacht doorbrengt. Jullie koken samen en eten bij het kampvuur. De nacht breng je door bij een plaatselijke familie. Een nieuw hotel heb je voor deze nacht du niet nodig.
Deze uitstap boeken kan via deze link.DAG 9

‘s Morgens word je al vroeg gewekt (ja, om 7u30 aan het ontbijt gaan, vinden wij vroeg :-)) want je begint snel aan een trektocht van ongeveer anderhalf uur tot aan de rivier. Daar wacht een bambooraft op jullie om per vlot de stroom te volgen tot aan een elephant camp waar jullie leren over deze prachtige dieren. De tijd die je hier deze keer spendeert is eerder beperkt want na de lunch in het dorp, spring je weer op de raft en begint weer te varen. Eindpunt is Shan village. Hier word je weer opgepikt en afgezet aan een hotel naar keuze. Het is aan te raden een hotel dicht bij de luchthaven te kiezen, want op dag 10 reis je alweer verder.

De organisatie van Kalu is heel toegankelijk en beantwoordt graag al je vragen. Ze kunnen ook een veilige plek garanderen om je bagage te stockeren tijdens de trip.


BOEk ZELF JE HOTELS IN Chiang Mai

BOEK ZELF JE ACTIVITEITEN IN CHIANG MAI


DAG 10

Vandaag is een reisdag. Jullie maken de oversteek van het noorden naar het zuiden van het land. De reis gaat naar naar Krabi. Dit doe je met een binnenlandse vlucht, meer informatie daarover vind je hier. Neem best een ochtendvlucht zodat je na aankomst in het hotel nog even kan genieten.
Wij verbleven in Phulay Bay-wat een fantastische plek! We hadden een kamer voor 2 personen, maar het bed was groot genoeg om zelfs met vier in te slapen. Zalig toch!? We hebben nog enkele tophotels aan het lijstje toegevoegd.


DAG 11

Time to relax! Je hebt een fantastisch hotel, op een nog fantastischere plek om even tot rust te komen. Kinderen zullen de aanwezigheid van het strand, de zee en de rust zeker kunnen appreciëren en ook als ouders kunnen we wel even genieten van een dag sit back, relax and enjoy the view.


BOEk ZELF JE HOTELS IN KRABI


DAG 12

Je vertrekt met de taxi naar Khao Sok. Alle mogelijkheden kan je hier vinden. Khao Sok is bekend omwille van zijn natuurpracht. Een nationaal park waar meren, rotsformaties en jungle samenkomen. De rit duurt om en bij de 3 uur.
De hotelkeuze gaat van luxueus naar avontuurlijk, Al kunnen we ‘beleving’ ook als een luxe beschouwen. We zochten enkele accommodaties uit die op dat vlak niet te overtreffen vallen.


DAG 13

Verken de oudste jungle van Thailand, Khao Sok! Deze dagexcursie is erg afwisselend: je zwemt in het kristalheldere water van het Chiew Larn-meer, je trekt door de jungle om de fantastische fauna te ervaren en gaat zelfs dieren spotten in hun natuurlijke habitat. Deze excursie staat achteraf gegarandeerd op je netvlies gebrand. De natuurspektakels die je hier ziet, hoort en ervaart zullen nog lang nazinderen! Je wordt netjes opgepikt én weer afgezet aan je hotel.
Om helemaal volledig te zijn, willen we wel aanhalen dat je ook hier prima dingen ter plekke kan regelen. Met internet, een telefoon en vooral een mond om dingen te vragen kom je heel ver. De excursies die we voorstellen zijn echter kant en klaar en dus hoef je je daar tijdens je vakantie alvast geen zorgen meer over te maken.


DAG 14

Dé ideale mix tussen actie en cultuur ervaar je vandaag! Je geniet ten volle van de groene omgeving terwijl je op een bamboeraft de rivier Sok afvaart, je bezoekt een lokale markt én de apentempel (erg leuk voor de kinderen!). Je mag -onder begeleiding van je gids- bananen voeren aan olifanten terwijl ze hun dagelijks bad krijgen in de rivier.


BOEk ZELF JE HOTELS IN Khao Sok

BOEK ZELF JE ACTIVITEITEN IN KHAO SOK


DAG 15

De reis sluit je af op één van de vele eilanden die Thailand rijk is. Vanuit Khao Sok vertrek je richting en Koh Samui. Je zal de hele dag onderweg zijn. Je vervoer kan je opnieuw gemakkelijk op voorhand regelen, maar in het hotel kunnen ze je ook altijd verder helpen. Je vertrekt rond 8 uur uit het hotel met de taxi (een rit van 3 uur) en je laat je afzetten aan de pier vanwaar de ferry vertrekt. De exacte naam hiervan is Tapee Pier Lomprayah. Er vertrekken 3 boten per dag (9u, 11u30 en 15u30) jij neemt die van 11.30. Tickets kan je ter plaatse of online kopen (check zeker even enkele dagen op voorhand of de uren niet veranderd zijn) . Eens aangekomen op het eiland zoek je daar een taxi die je naar je hotel brengt (deze zouden we niet op voorhand vastleggen, gezien je aankomsttijd variabel kan zijn).


DAG 16

Je zit op een eiland in de golf van Thailand. Dan spreken we van bountybeaches, palmbomen en een zee zo helder dat je de vissen aan je tenen ziet snuffelen. Wij zouden zeggen: geniet van de luxe van het niks doen in je hotel. Ga op zoek naar snorkelgerief (één van onze all time favorite activiteiten!), schuif je voeten nog eens onder tafel of laat je bedienen aan de rand van het zwembad. De kindjes schuiven met plezier de zwembandjes rond hun gebruinde armen.

Kan je niet wachten en sta je te springen om de vijftig tinten blauw te ontdekken, dan raden we zeker deze excursie aan. Bezoek de omliggende eilanden, ga snorkelen in het helderste water en bestudeer zo het leven onder zee. Trek er zowel met de speedboot als de traditionele longtailboot op uit en kom moe maar voldaan na een hele dag waterplezier weer aan in je hotel.


Dag 17

Volop actie vandaag! Vandaag verken je het eiland en dat kan op verschillende manieren. Je kan een quad huren, met de jeep of per fiets erop uit trekken. Hieronder vind je enkele voorbeelden van tours die je kan boeken (voor als je echt van alles op voorhand zeker wil zijn). Maar eerlijk? Wij zouden het ter plekke bekijken en regelen. Sowieso kunnen ze je aan de receptie van het hotel zeggen waar je moet zijn voor welke activiteiten. Men helpt je waarschijnlijk zelfs met het uitzoeken van de ideale uitstap. Ga! Doe! Geniet!


DAG 18

Hoe lang je van dat eilandleven geniet, hangt natuurlijk af van hoezeer je van dat strandleven kan genieten. Wij zouden zeggen: pak je nog een dagje rust en geniet van de omgeving voordat je je weer in de hectiek stort. Voor ons is reizen met kinderen ook de tijd nemen om met hen bezig te zijn. Spelletjes spelen, het zwembad induiken of zandkastelen bouwen… Whatever zij leuk vinden kan en mag dan wel eens. Je kinderen veel prikkels geven, dat helpt om hen een onvergetelijk tijd te bezorgen. Maar ze houden er vast ook van om zonder al te veel gedoe de aandacht te mogen opeisen van hun ouders. Vandaag staat in teken van de kinderen. Dat kunnen die van ons alvast erg appreciëren.


BOEk ZELF JE HOTELS IN Koh Samui

BOEK ZELF JE ACTIVITEITEN IN KOH SAMUI


DAG 19

Tijd om je in de richting van Bangkok te begeven om van daaruit weer huiswaarts te keren. Je kan vanaf Koh Samui een rechtstreekse vlucht boeken naar Bangkok. Alle informatie vind je opnieuw hier. Opgepast! Rechtstreeks vanaf Koh Samui vliegen is wel een pak duurder dan wanneer je eerst per ferry naar Surat Thani gaat en van daaruit het vliegtuig neemt. De ferry kan je regelen via deze link, je bent dan wel beduidend langer onderweg. De keuze is persoonlijk, dus we geven liefst beide mogelijkheden mee. De laatste nacht op Thaise bodem brengen jullie dus door in Bangkok. Nog even de stad in? Op tijd naar bed? Die laatste dag besteed je uiteraard naar eigen inzicht.


BOEk ZELF JE HOTELS IN Bangkok


Bangkok-1.jpg

DAG 20

Het zit erop! Hopelijk keren jullie naar huis met een karrenvracht aan nieuwe ervaringen en een familiegevoel dat niet stuk te krijgen valt. The effect is real: deze trip zal nog lang nazinderen. Jullie vertrekken vanuit de internationale luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi. Vergis je niet met de lokale luchthaven. Alleszins: veilig thuis en hopelijk tot snel voor een volgende withkidsontheroad!