Alles over Holbox (Mexico) met kinderen

withkidsontheroad_fietsen-4a.jpg

Heb jij -net zoals wij- een zwak voor bounty stranden, turquoise zee en een staalblauwe hemel? Wel, blijf dan even plakken. Net op het moment dat wij tijdens onze reis naar Mexico dachten dat een land niet paradijselijker kon zijn, maakten we een uitstap naar Holbox. Holbox is alles waar je als gelukzoeker van droomt. Het is een eiland in de Golf van Mexico, het heeft een sfeer die de term bohemian chic alle eer aandoet én, very important, ze zetten in op duurzaamheid en ecologie. Getriggerd? Wij alvast wel!

Hoe geraak je op Holbox island?

Holbox ligt ten noorden van het Mexicaanse havenstadje Chiquilà. Er zijn verschillende mogelijkheden om de oversteek te maken. De ferry vaart elk half uur en doet er ongeveer 20 minuten over om de overkant te bereiken. Soms is het leuker om echt helemaal op je eigen tempo te reizen en dan kies je voor één van de privéboten die aan de kade op je wachten. Wij kozen ervoor de heenreis per ferry te maken en de terugreis deden we op eigen tempo. De boot die ons terugbracht was degene waarmee we een excursie hadden geboekt. Voor hen was het geen moeite om ons i.p.v. op Holbox in Chiquilà af te zetten.

Hotspots in Holbox

Holbox is picture perfect paradise. Er zijn verschillende fantastische plekken die je reis onvergetelijk maken omdat je er de mooiste/leukste foto’s kan maken. Tegenover hotel Tiburon vind je enkele hangmatten in het water. Juist ja, met de billen (bijna) in het water en blik op oneindig. Wij passeerden hier toen we een wandeling maakten over het strand. De kinderen hadden ze al van in de verte gespot en vonden de hangmatten de ideale plek om even uit te rusten én volop te spelen in, met, rond de hangmatten.

Eigenlijk is Holbox meer dan alleen de prachtige stranden. Ook het centrum heeft meer charmes dan pakweg Ryan Gosling (ik overdrijf niet). Wandel of fiets erdoor en bewonder de prachtige streetart, stop eens voor een ijsje voor de kinderen en laat de kleurenpracht je zintuigen prikkelen. De hoofdstraat is een buzzing place, maar duikel eens één van de zijstraatjes in en snuister er even rond. De kinderen horen het niet graag, maar hier kan je een hele dag (window-) shoppen als je wil.

Punta Mosquito is dé plek om flamingo’s te spotten van mei tot november. Je bereikt Punta Mosquito gemakkelijk te voet door het water (bij eb zal je max. tot kniehoogte door het water gaan), maar wij kozen ervoor om een 3 eilanden tour te boeken. Deze duurt ongeveer drie uur en je gaat met de boot naar Punta Mosquito waar je dan het water in kan. Opgelet: de flamingo’s zijn wilde dieren en niet gewend aan mensen. Het is niet de bedoeling hen te benaderen. Als je toch zou beslissen om te voet te gaan, vraag je best even aan de receptie van je hotel wat de uren van de getijden zijn. Terugkeren bij vloed kan je in de problemen brengen, zeker met kinderen!

Tijdens de 3 eilanden tour ga je ook aan wal bij Cenote Yalahau. Een cenote is een natuurlijk ‘zinkgat’ dat gevuld is met het helderder dan helder water. Het water is fris en de omgeving groen en schaduwrijk. Ideaal om even te ontsnappen aan de brandende middagzon.


Het eiland verkennen

Opgelet! Holbox heeft een car-free policy. Dat betekent dat er op het eiland bijna geen auto’s rondrijden. Alles is er te voet te doen, met de fiets of… Per golf cart! Als je aankomt op Holbox kan je aan de haven gemakkelijk een taxi-cart nemen om je naar het strand/centrim of waar dan ook te brengen. Deze zijn helemaal niet duur én het is gemakkelijk. Maar hoe cool zou het zijn om een hele dag je eigen cart ter beschikking te hebben? Juist ja, zowel voor de mama’s en papa’s als voor de kinderen is dit super cool. Je krijgt een enorm gevoel van vrijheid en je kan het hele eiland op eigen houtje verkennen. Tip: regel je cart op voorhand via deze site, anders is de kans groot –vooral in hoogseizoen- dat er op het hele eiland geen rentals meer beschikbaar zijn.


De leukste hotels op Holbox

Wij maakten een daguitstap naar Holbox vanuit ons hotel op het vasteland. Maar wij zouden wij niet zijn als we ons zouden kunnen bedwingen om toch op zoek te gaan naar leuke accommodaties. We zetten dus bij deze enkele van onze favorieten op een rijtje voor wanneer we nog eens terug gaan. Een verblijf van enkele dagen op Holbox is zeker een aanrader!

Aan het strand

Villas Caracol
Las Nubes de Holbox
Villas Flamingos Beach Front
Villas HM Palapas del Mar

Dichtbij het stand

Mis Sueños Holbox
Frequency 
Alcobas del Mar


 DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK