Vlieg goedkoper met deze 5 tips!

Goedkoop vliegen met kinderen.jpg

Zeggen dat het even voor de hand liggend is als de trein nemen, zou wat overdreven zijn, maar de drempel om het vliegtuig te nemen is toch aanzienlijk verlaagd. Dank daarvoor aan de low cost maatschappijen die de markt onder druk zetten om vliegtickets zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Wij boekten nog niet zo lang geleden tickets naar Florida, Abu Dhabi, LA of India voor minder dan €350 per ticket, heen en terug uiteraard. Het vraagt natuurlijk tijd en doorzettingsvermogen om die tickets tegen de beste prijs te boeken, maar het loont. Hieronder lees je hoe wij op zoek gaan naar opportuniteiten.

1. Vlieg ook eens vanuit de buurlanden

Luchthavens_in_de_buurt_goedkoop_vliegen_reizenmetkindderen.jpg

Check Nederland, Duitsland of zelfs Frankrijk als vertrekplaats. Wij merken dat de luchthavens van Düsseldorf en Keulen vaak fantastische deals hebben en uiteindelijk is een kleine twee uur rijden voor ons geen onoverkomelijke afstand. Düsseldorf heeft ook een kleinere luchthaven (Weeze) van waaruit low cost maatschappijen zoals Ryanair of Eurowings vluchten aanbieden. Wij vlogen van hieruit naar Agadir en Milaan met Ryanair.
Naar India vertrekken we vanuit Charles de Gaulle in Parijs voor een rechtstreekse vlucht naar New Delhi voor €325 per persoon met Air India.

 

 

 

2. Check de vliegverbindingen

luchthavens over heel de wereld.jpg

Op www.vliegverbindingen.nl kan je zien vanuit welk land je rechtstreeks op een bepaalde luchthaven kan reizen want je krijgt een overzicht van àlle luchthavens ter wereld. Wil je bijvoorbeeld naar Marokko? Selecteer dan de gewenste luchthaven (bv. Marrakech) en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de luchthavens vanwaar je kan vertrekken. Als je dan een luchthaven selecteert, krijg je ook de vluchtdagen en airlines te zien die de reis verzorgen.
Wij gebruiken deze site ook vaak om mogelijkheden qua binnenlandse vluchten te zoeken. In India kiezen wij ervoor om de grote afstanden per vliegtuig te overbruggen. Men geeft hier élke mogelijkheid; zelfs de allerkleinste, onbekende luchthavens zijn in de lijst opgenomen.

 

 

3. Skyscanner

Als je de juiste verbindingen gevonden hebt, kan je beginnen zoeken naar de beste vliegtickets. www.skyscanner.com is een platform waarop je prijzen van vliegtickets kan vergelijken en wij vinden dit nog steeds de handigste site om goede vluchten te vinden. Stel een prijsalarm in op de gewenste bestemming en je wordt automatisch op de hoogte gebracht van prijsverlagingen of goede deals. We vinden het handig dat je de prijzen kan opvragen over de hele maand. Zo zie je onmiddellijk op welke dagen het voordelig vliegen is. Selecteer daarvoor ‘toon hele maand’, want een dag vroeger of later kan een gigantisch prijsverschil opleveren. Je hoeft dus niet alles apart op te zoeken, maar de website geeft je een handig overzicht.

 

4. Secret flying

Secret escapes ken je misschien wel, maar heb je ooit al gehoord van www.secretflying.com? Deze website geeft een overzicht van niet te kloppen aanbiedingen vanuit verschillende landen naar droombestemmingen zoals Mauritius, Japan, het Midden-Oosten, noem maar op. We hebben wel al gemerkt dat het moeilijk is om deze prijzen ook te vinden in het hoogseizoen.  Wij houden deze regelmatig in de gaten en zo hebben we onze tickets naar LA geboekt ook al zijn we gebonden aan de schoolvakanties. We were lucky. Ben je niet zo gebonden als wij, kan je echt elke dag buitenkansen vinden op deze site.

 

5. Touroperators

Geen zin om je hele reis zelf uit te stippelen en avonden lang bezig te zijn met de voordeligste tarieven en hoteldeals uit te pluizen? Neem dan eens een kijkje bij een touroperator zoals www.tui.be of www.neckermann.be voor zon- en strandvakanties. www.koningaap.be organiseert op maat gemaakte rondreizen, overal ter wereld. Je kiest voor een individuele of groepsreis en bepaalt zelf wat je wel of niet doet aan de hand van verschillende “bouwstenen”.
We hebben hier zelf niet zoveel ervaring mee, maar hoorden vooral verhalen over de goede service die deze organisaties bieden. Je wordt echt van a tot z begeleid tijdens je reis en er is altijd een aanspreekpunt ter plaatse. Dat kan voor gemoedsrust zorgen als je bijvoorbeeld voor de eerste keer reist met een baby.