3 Catalaanse hotels met net dat tikkeltje extra

Hotel Barcelona - Arrey Alella - Reizen Met kinderen

Dat onze liefde voor een jaarlijkse vakantie in Spanje groot is, zal al wel gebleken zijn. Hoewel onze trip naar Barcelona dit jaar via Mallorca ging, hebben we vorig jaar wel de tocht via Frankrijk gedaan. Reizen met kinderen is voor ons toch vooral samen zijn, zelfs in de auto is dat fijn! (lees hier waarom) Vanaf het moment dat we de Catalaanse omgeving bereiken, gaat ons hart wat sneller slaan. De natuur, het eten, de sfeer... Daar kan niet veel tegen op! We sommen even op welke drie parels van hotels we  aan ons lijstje hebben toegevoegd. Hop! Naar Spanje met je kinderen!

 

Camiral

 

Een gigantisch gebouw dat in de jaren zeventig reeds dienst deed als resort, werd in 2016 verbouwd tot hotel met een visie. De inrichting is licht en luchtig met een vintage touch. Je doet er ongetwijfeld ideeën op voor je eigen huis. Camiral is een groot hotel, maar dat voelt nooit zo aan. De service is persoonlijk, het personeel attent. Elodie kreeg haar eigen (baby-)toiletries en ook het installeren van een extra bed in de kamer (voor Bas) was geen enkel probleem. We sliepen met vier op een tweepersoonskamer (Elodie in een babybedje) en dat lukte prima. Reizen met kinderen wordt zo weer een stuk makkelijker.
Aan en rond het zwembad hangt een super relaxte sfeer en aangezien zwembadtijd een niet onbelangrijk deel uitmaakt van onze vakantie, is dat een absoluut pluspunt. Dat, samen met het klimrek en de trampoline op het domein, zorgde ervoor dat het voor Bas en Elodie alvast een schot in de roos werd. Toen we ’s avonds dan ook nog eens heerlijke tapa’s voorgeschoteld kregen met jamón en calamares aan de ene en chorizo en steak tartare aan de andere kant van ons bord, hadden we spijt dat we hier maar enkele nachten hadden geboekt.
Als jij het type vakantieganger bent die geen hele week in die luie (maar oh zo comfortabele!) stoel kan blijven hangen, heeft hotel Camiral een hele lijst aan activiteiten voor jou samengesteld. Een tocht per paard door de glooiende Catalaanse velden ’s ochtends, een boottrip langs de Costa Brava in de namiddag en misschien wel een ballonvlucht bij zonsondergang voor die extra portie romantiek? Omdat het hotel aan een heel groot golfterrein grenst, kan de sportieveling onder ons ook hier zijn hart ophalen. Meer info kan je verkrijgen bij het hotel zelf. Wij weten het verschil nog niet tussen een greenkeeper en een caddie. Ik heb zelfs deze termen opgezocht
Dit hotel is opgenomen in de selectie van Little Guest Hotel Collection, wat een garantie geeft dat het hotel kindvriendelijk is.

 

Ook de gemeente Alella ligt op een boogscheut van Barcelona en is vooral bekend omwille van de fantastische wijnen die hier gemaakt worden. Als je ergens wijn zou willen inslaan, is het hier dat je het moet doen! De verhouding prijs/kwaliteit is verbluffend. Tegen de heuvels aan ligt hotel Arrey Alella. Het hoofdgebouw is een 19e eeuws wijnhuis. De renovaties werden minutieus uitgevoerd en het gevoel van luxe is niet ver weg. Rond het hotel is een nieuwbouwcomplex opgetrokken om meer capaciteit te garanderen. De kamers in het bijgebouw zijn minder luxueus, maar daardoor ook goedkoper en je kan van alle faciliteiten, inclusief fantastisch restaurant, genieten.
We logeerden in een kamer in het bijgebouw en genoten vooral van het zwembad en de rust vooraleer we de drukte van de stad zouden opzoeken, want ja, Barcelona was wel de eindbestemming! In Arrey Alella kom je om de rest van de wereld te vergeten. De gereserveerde houding van het personeel is nooit afstandelijk, maar aangenaam. Je voelt je alleen op de wereld, met de luxe van bediend te worden binnen handbereik.

 

Ecotoerisme, dat lijkt een contradictio in terminis. Mas Salagros bewijst dat dat niet altijd zo hoeft te zijn. In 2015 werd er tegen de groene heuvels van het Noord-Spaanse Vallromanes, op een uurtje rijden van Barcelona een Eco resort gebouwd. Het bleek een gewaagd project, want naast hun ecologische label, wilde men zich ook als luxehotel profileren. In 2015 stonden we, getriggerd door hun openingrates (hotels die pas openen hebben een lagere prijs!), al eens voor de deur, maar toen hebben we snel rechtsomkeert gemaakt. Het hotel was bijlange nog niet af! De ambitie was groot en twee jaar later bewijst Mas Salagros dat ze een mooi evenwicht hebben gevonden.
De omgeving is beeldschoon. De omringende bossen kleuren in de herfst wellicht prachtig rood en ook in het zomerseizoen kan je kiezen uit een hele resem aan activiteiten. Cultuur, natuur, gastronomie of ontspanning? You name it! Ook de eigen moestuin en boerderij zijn een bezoekje waard en vormen de basis van hun biokeuken. Ze proberen alles (werkelijk àlles) met een biotouch te benaderen. Zelfs voor cola hebben ze een eigen variant. Ludovic moest op zijn tanden bijten om zijn colaverslaving de baas te kunnen, want die variant was de naam cola eigenlijk niet waardig.
De kamers zijn ruim en velen van hen hebben een eigen minituintje met mooi uitzicht, dat tuintje is zeker een pluspunt wanneer je reist met kinderen. De inrichting is voor het grootste deel opgetrokken uit natuurlijke materialen (wat had je gedacht?) Alleen het achterste slaapkamertje vonden we een beetje te sober aangekleed.