Hoe Bokrijk ons een fantastische dag bezorgde

Bokrijk Uitstap met kinderen

Nog voor het begin van de zomervakantie werden we uitgenodigd door de mensen van Bokrijk om de sfeer te komen opsnuiven van wat zij allemaal gepland hadden voor de zomer. Er staat een heus zomerfestival op het programma met tal van initiatieven om een uitstap naar dit openluchtmuseum nóg aantrekkelijker te maken. Het weer zat mee, het gezelschap was top én de activiteiten waren kei verrassend! Waarom we je zouden aanraden om deze zomer toch nog eens naar Bokrijk te gaan? Awel, dat lees je hier:

 

De vernieuwde speelschuur

Bas had ze al van in het begin van de dag in de mot: de speelschuur waar hij alle soorten volksspelen zou kunnen uittesten. Helemaal vernieuwd en als je de kinderen er niet zou weghalen uuuuuuren spelplezier! Kegelen, krulbollen, bikkelen, you name it!

 

Alles is er zo gewoon, dat het kei interessant wordt

“Er is een kalfje geboren op de boerderij en wij mogen gaan kijken hoe het melk krijgt!” Met een oh-my-god-hoe-cool-is-da blik in de ogen riep Elodie het al van mijlenver. De gewoonste dingen van vroeger vinden onze kinderen once in a lifetime opportuniteiten. Beter dan een hele namiddag voor de tv hangen, beter dan hun playstation, beter dan een op zonne-energie aangedreven 4x4 met afstandsbediening. Wow, hier lopen zomaar schapen over de weg? Amaaaaai, dat zijn kei toffe spelletjes (in de speelschuur). Ze hebben hier dus een ezel die een kar trekt en wij mogen gewoon ín die kar! Ze keken hun ogen uit en dan besef je wel hoe hun wereld al gigantisch verschilt van de onze toen we klein waren. Generatiekloof noemen ze dat als ze zestien zijn. Zucht :-) 
 

 

Zomerfestival

Tijdens de zomermaanden is Bokrijk niet enkel het museum waar je het dagelijkse leven uit de jaren stillekes kan bezichtigen, maar in juli en augustus komt alles tot leven. Op sommige dagen hoedt de herder er zijn schapen en trekt er een hondenkar door het museum. Breng een bezoek aan de mandenvlechter of pottenbakker terwijl die zijn ambacht uitoefent, of wat dacht je ervan de imker bij te staan in zijn bezigheden? Wij hadden het geluk dat er net op die dag een zeefworkshop werd georganiseerd en we onze eigen zeefdruk mee naar huis konden nemen!  Wij genoten van een sessie kinderyoga (op zaterdag) en op woensdagnamiddag kan je een voorstelling van het kindertheater bijwonen. Voor de volledige planning kan je hier terecht.

 

 

Die speeltuin!

Als je het park weer buiten wandelt, ontsnap je er dank zij de ultra-alertheid van die kinderen niet aan. Er is ook nog een gigantische speeltuin! Glijbanen groot, groter grootst. Schommels en klimrekken. Allez ja, een speeltuin dus he. Het positieve aan deze speeltuin is dat er bankjes zijn en tafeltjes voor die oververmoeide ouders die al een hele dag super trots de oehs en ahs van hun kinderen aanschouwden terwijl de ene de kinderwagen voortduwde en de andere het kind –dat eigenlijk prima in de kinderwagen past- op de arm droeg.

 

Bokrijk, dat is pure ontspanning. Er heerst een bepaalde rust in het park die er vroeger op den buiten ook moet geweest zijn. In het centrum is er vanalles te doen en woedt er een drukte, maar als je één van de paadjes volgt, is het heerlijk kuieren.