4 idyllische hotels op de weg naar Barcelona

Casa Anamaria - Ollers Spanje - Reizen met kinderen - Hotel op weg naar Barcelona

Tradities ontstaan op gelukkige momenten. Ik denk dat het daarom is dat wij verschillende reistradities hebben. We delen er graag eentje waarvan we weten dat we ze graag nog làng in stand houden. Elk jaar trekken wij begin juli naar Spanje. Leuk, sowieso, maar hét leukste aan die reis, speelt zich af tijdens de rit. Allez ja, tijdens de tussenstops eigenlijk. Door de jaren heen verzamelden we al een mooie lijst hotels die je doen wegdromen. Plan je ook een rit langs de Autoroute du Soleil? Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete tussenstops.

 

Château de Massillan

 

Dit kasteel dateert uit de 16e eeuw en ligt in een super mooi domein. Het kleine park dat zich naast het kasteel bevindt, heeft een vijver waar het zalig vertoeven is onder de bomen. Echt ideaal voor een middagdutje als je kleine kindjes hebt. Of ook zonder kindjes kan je hier zonder problemen indommelen. Toen wij er waren was er vrij veel wind zodat die heerlijk door de bladeren ruiste.
We moeten wel waarschuwen dat je het domein niet voorbij rijdt. Het kasteel is erg achterin gelegen en je bereikt het via een lange oprijlaan. De weg hierheen is adembenemend mooi. Je rijdt tussen de zonnebloem- en lavendelvelden. Die kleurenpracht wordt er alleen maar beter op bij het openen van de vensters. Krekels tsjirpen en de droge buitenlucht komt je tegemoet met een geur van gedroogd gras en wilde bloemen.
’s Avonds kan je hier ook heerlijk dineren. Er zijn kamers beschikbaar aan de achterkant van het domein, waar zich het terras bevindt. Als je je kindjes graag op tijd in bed steekt, heb je prima bereik met de babyfoon tot op het terras. Wel best even navragen als je boekt, de dikke muren in het kasteel zorgen ervoor dat babyfoons niet overal bereik hebben. Toen het ’s avonds op het terras wat frisser werd, kregen we dekentjes toegestopt. Super gezellig!
Voor ontbijtliefhebbers zoals wij: het ontbijt wordt opgediend in de orangerie die grenst aan het terras. Super idyllisch. Echt de moeite!

www.chateaudemassillan.fr/

La bégude Saint Pierre

 

La bégude Saint Pierre is een typische mas in de buurt van Uzès. Bij aankomst bleek al snel dat het hotel niet super veel kamers heeft en dus was het heel rustig waardoor men ook uitgebreid de tijd nam om ons te ontvangen en welkom te heten. We konden gebruik maken van een standaard kamer, hoewel we met twee kinderen reisden. Dit is op andere plaatsen niet evident. Bas kreeg, zonder meerprijs, een eigen bed in onze kamer. Pluspunt!
De rust overviel ons hier snel. Aan het zwembad waren we soms zelfs helemaal alleen! Ik kan niet garanderen dat dat altijd zo is, maar omdat wij reisden met een 4 weken oude baby, ervaarde ik dit als een enórm pluspunt. Het was toen onze eerste tussenstop en ik was, uiteraard, nog wat onzeker over hoe het allemaal zou verlopen met zo’n klein baby’tje. Achteraf bleek dat die onzekerheid absoluut niet nodig was, maar toch. De postnatale bikinibody was ook een heikel punt, dus die rustige sfeer kwam als geroepen, haha :-). De kamers zijn mooi, proper en met een klassieke touch ingericht.
Op tien minuutjes sta je in het gezellige stadje Uzès. Wij gingen hier een avondje rondkuieren. Gezellig stadje met een mooi binnenplein. Typisch zuiderse sfeer. Daar houden wij wel van.

 

Twee uur ten noorden van Barcelona ligt La Bisbal. Tussen de uitgestrekte velden en glooiende landschappen, staat een oud kasteel, Castell d’Emporda. Het kasteel staat boven op een berg en is omgebouwd tot hotel en wat voor één. De receptie is een smaakvol ingerichte ontvangstruimte. Het is hier koel (dat mocht toen wel, bij 35°C!) en ietwat donker. We hebben ons verblijf hier slechts enkele uren op voorhand geboekt, gelukkig was er nog een kamer bij. Speciaal voor ons zochten ze een kamer op het gelijkvloers, zodat we een klein tuintje ter beschikking hadden voor onze grote man. Dat stelde meteen gerust; mocht het nodig zijn, zou Elodie in de koele kamer kunnen slapen. Opnieuw bleek dit niet van tel. Ons klein Madame sliep zoals steeds heel goed in haar koets.
Een aanrader is om ’s avonds een hapje in het hotel te eten. Je hebt een pràchtig uitzicht over de omgeving en de zonsondergang is buitengewoon mooi. De kaart is niet zo uitgebreid, maar de setting is de moeite waard om hier minstens één avond door te brengen. De prijzen zijn, zeker voor Spanje, aan de hoge kant.
Ook het ontbijt de volgende ochtend bood ons fantastische uitzichten over de omgeving. Het buffet was uitgebreid en wat er was, was super lekker.

 

 

Casa Anamaria ligt in Ollers, in de provincie Girona. De weg hiernaartoe verloopt over een klein zandweggetje tussen graanvelden. Het hotel doemt stilaan op in de verte en deze rit begint stilaan te lijken op een scène uit een romantische film. De omgeving is hier zó rustgevend! Toen we het hotel bereikten, konden we onze ogen niet geloven. Wat een prachtig pand! Met 16 kamers, is het hotel eerder kleinschalig en is het ideaal voor enkele relaxerende dagen. Wij verbleven hier twee nachten en vonden dat ideaal in onze doorreis naar het bruisende Barcelona.
Tip: vraag of je buiten kan ontbijten. Dit was bij ons niet voorzien, maar aangezien wij dat zo jammer vonden, zijn we het gewoon gaan vragen en dat was geen probleem!
Ik moet niet meer vertellen dat Bas het zwembad onmiddellijk had gevonden? Het ligt op enkele meters van het hotel, naast de tennisvelden. Rackets en toebehoren kan je aan de receptie krijgen.
Dit hotel is echt een pareltje, verborgen tussen de velden en het groen. Een aanrader op élk vlak.

www.hotelcasanamaria.com/

Ook dit jaar plannen wij onze trip naar Barcelona zorgvuldig en hopen we dat we opnieuw ten volle kunnen genieten zodat we dit lijstje misschien wel kunnen uitbreiden. Leve de spaanse siësta in de spaanse zon met op zijn tijd een lekkere tapa en af en toe ‘ne goeie cava’! Iemand suggesties? Laat maar weten!

 

Hotels op weg naar Barcelona - Reizen met kinderen