Disneyland Parijs met een 1-jarige? Gewoon doen!

20160620-IMG_6469.jpg

Het ritme van een kinderhart slaat op de tonen van een Disneylied. Of het slaat een tel over als ze die bekende noten horen. Wij bezochten Disneyland in de lente en hoewel het weer niet 100% meezat, straalden de gezichtjes van onze kinderen onophoudelijk. Elodie was net één jaar geworden en op voorhand gingen we ervan uit dat haar aanwezigheid puur voor de gezelligheid zou zijn. Niks was minder waar. Haar voorliefde voor prinsessen werd hier mee bepaald. Totally! Bas bereidde zich voor op de Star Wars madness. En hoewel hij helemaal in de ban was van Stormtroopers en Darth Vader, kon hij een stiekeme glimlach tijdens de Disney parade niet onderdrukken. Stoere kerels hebben kleine hartjes, weet je wel.

Attracties voor jong en oud

Elodie was een grote baby of een kleine peuter, moeilijk te zeggen. Ze was een jaar oud, maar stapte nog niet en dat was best een uitdaging soms. Ze zat in de fase van alles willen en dan de frustratie uitschreeuwen wanneer die dingen niet lukken. Stevige periode! Gelukkig zat ze ook graag in de koets en konden we haar op die manier toch overal mee naartoe nemen. Met een gemiddelde van twee stevige dutten per dag, is het handig dat ze hier ook nog in slaapt. Tussen de dutjes door kon ze haar pret niet op. Bij deze Elodies favoriete attracties:

1.       Ratatouille (Disney Studios)
2.       It’s A Small World
3.       Slinky Dog (Disney Studios)
4.       Pirates of the Caribbean

Deze attracties zijn bijzonder toegankelijk voor kleine kinderen én ook leuk voor oudere broers/zussen.

Baby switch

Bas was al een stoere kerel van vijf en begon interesse te tonen voor rollercoasters. Natuurlijk wil je als ouder je kind zoveel mogelijk plezier geven, dus maakten wij vaak handig gebruik van het “baby switch”-systeem. Het ging als volgt: op voorhand zochten we een verantwoordelijke van de attractie om uit te leggen dat beide ouders graag met Bas de desbetreffende attractie wilden beleven, maar dat één van de twee bij Elodie moest blijven. Er bestaat namelijk een regeling waarbij één ouder aanschuift en de andere zich bezig houdt in de buurt van de uitgang. Van zodra de eerste ouder naar buiten komt, mag ouder nr 2 via de exit naar binnen gaan om dezelfde attractie opnieuw te beleven. Bij ons mocht Bas gewoon telkens opnieuw mee. Hij vond dit geweldig, uiteraard! 

 

Waar overnachten?

Disneyland heb je niet op één dag gezien. Je hebt minstens een dag per park nodig. We moesten dus op zoek naar een plaats om te overnachten. Omdat wij onze tickets cadeau hadden gekregen, moesten we apart op zoek naar een slaapplaats. Als je een officieel Disney hotel wil boeken, onafhankelijk van je verblijf in het park, komt dit veel minder voordelig uit. Zo’n hotel vonden we sowieso al niet de moeite waard als je niet in hét majestueuze, in Victoriaanse stijl opgetrokken, op enkele voetstappen van de ingang van het park-Disneyhotel verblijft. Wij vonden een B&B-hotel in de nabije omgeving van het park. Met de auto ben je er op geen vijf minuten en de sfeer was er alleszins rustig. Dat konden we wel gebruiken na alle indrukken van die eerste dag. De kamers zijn eenvoudig en proper, volledig in lijn met de stijl van de keten. Het leuke is dat het hotel in een ruim gebouw is gevestigd, je krijgt dus een open gevoel, want er is veel plaats en voor de prijs moet je het al zeker niet laten! Het is echt aanzienlijk goedkoper. Minstens het overwegen waard dus.

 

Parking

 

Omdat we de volgende ochtend vertrokken vanuit het hotel, reden we Disneyland tegemoet vanuit een andere richting. Hierdoor volgden we een andere weg die ons toevallig voorbij een bord leidde met de grote P van parking. De pijl wees in de richting van Parking Disney Village. We waren super blij met onze vondst! De uitgang van deze parking is super dicht bij de ingang van de Disney parken! Handig! De officiële Disney parkings zijn altijd zo ver wandelen en aangezien ze regen voorspelden, waren we hier niet al te scheutig op! Als je een trip naar Disney organiseert, is het echt de moeite dit even op te zoeken!

 

Where dreams come true?

Jupjup, ik moet het bekennen, Disneyland doet iets met een mens. Ik ben zelf niet de grootste fan van pretparken, maar de fonkelende ogen van mijn kindjes, dat is mijn zwakke plek. Ze hebben genóten. Het jaar daarna zouden we naar Florida gaan en guess what: Disney World was added to the plans.