Florida Keys: met de kinderen naar het tropische archipel van de VS

Amerika, land van opportuniteiten en prachtige natuur! De ecologische diversiteit is er zo groot, dat een roadtrip er nog aantrekkelijker lijkt dan elders. Omdat we net verschillende dagen in Miami hadden doorgebracht, waren we wel toe aan een andere omgeving. Het bruisende stadsleven had ons energie gegeven. We hadden veel plannen, plannen zoals je ze alleen op vakantie kan smeden. Dus we pakten alles samen, gooiden de kinderen op de achterbank van onze huurauto en begonnen te rijden. Zuidwaarts, naar het meest zuidelijke deel van de VS; Key West.

 

1.Budget Car

Over die huurauto gesproken; wat een verschil in prijzen om voor twee weken een auto te huren! Na een hele zoektocht, kwamen we uit bij Budget Car. Er zijn veel criteria om rekening mee te houden. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om je auto op een andere plaats terug te brengen dan waar je hem hebt opgehaald. Dat is soms verdomd gemakkelijk en zolang je in dezelfde staat blijft, kan dit zonder toeslag.
Véél research doen! Wij hebben uiteindelijk via Expedia gezocht en zo rechtstreeks bij Budget Car geboekt. Let er wel op dat een autoverhuurbedrijf zwaar doorrekent voor extra’s zoals gps en kinderstoeltjes. Deze kost hebben wij vermeden door in de plaatselijke Wallmart een gps en kinderstoel te kopen. Uiteindelijk betaalden we een pak minder door dit aan te kopen dan wanneer we het voor twee weken zouden gehuurd hebben.
Omwille van het comfort met twee kindjes, gingen wij voor een iets grotere auto en dat was met alle bagage geen overbodige luxe. We kozen voor een Dodge SUV en we konden vertrekken richting Key Largo, onze eerste tussenstop.
Ahja, trouwens, in Amerika hebben alle huurauto’s  een automatische koppeling. Zo vlot gingen die eerste kilometers dan weer niet, maar bon we waren onderweg!

 

2.Key Largo

Op een bepaald moment verlaat je het Amerikaanse vasteland om richting de Florida Keys te rijden. Een reeks kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door een snelweg, de Overseas Highway. Als je deze snelweg volgt, komt je al snel de eerste Key tegen. Key Largo is dat, op ongeveer anderhalf uur rijden van Miami. We reden rechtstreeks naar Playa Largo, ons hotel dat we op voorhand hadden geboekt. Het hartelijke ontvangst deed al snel vermoeden dat we hier verwend zouden worden. De statige inkomhal straalde rust uit en aan de receptie deed men zijn uiterste best om ons verder te helpen. We merkten wel dat het hotel nog niet lang open was. Men was nog niet “gerodeerd”. Hoe dan ook, we waren in onze nopjes want je voelt al snel dat de sfeer heel kindvriendelijk is, zonder in te boeten aan stijl. Het is geen kinderhotel, maar een resort dat inzet op families, luxe en ontspanning.
Qua ontbijt waren we niet even enthousiast. Het is lekker en uitgebreid, maar vooral duur. We zouden aanraden om à la carte te eten. ’s Avonds hebben we echter enkele momenten beleefd om nooit meer te vergeten. Omdat we met Elodie nooit heel goed wisten om hoe laat ze zou slapen, was het moeilijk om een reservatie te maken in één van de restaurants. Dus ging Ludovic sushi bestellen in het sushirestaurant (dat ook in het hotel gelegen was) terwijl ik Elodie na haar flesje in slaap wandelde. Afspreken deden we op het strand. Daar aten we dan samen met Bas (die miniloempia’s of teriyaki bestelde) aan de rand van het water. Helemaal alleen met ons vier, luisterend naar de live muziek die vanuit een restaurant weerklonk. Alleen de wind, die een fikse storm aankondigde, viel soms wat tegen. Maar die weersvoorspelling zouden we pas ‘s nachts ervaren toen de regen met bakken naar beneden viel en onze handdoeken op het terras niet droger maakte.
Ook Key Largo biedt bovendien een resem aan mogelijkheden voor een uitstap in de natuur of unieke belevenis in/op het water. Je kan hier jet- en waterskiën, maar daar leende ons reisgezelschap zich niet toe J. Wij kozen er dus voor om met de kinderen te gaan kajakken in de mangrove, iets wat ook niet evident was, maar ons wel doenbaar leek. In het "John Pennekamp Coral Reef State Park" huurden we twee heuse kajaks. Elodie was in eerste instantie onder de indruk. Dat uitte zich dan in het gemok dat je van een bijna-tweejarige kan verwachten. Peuterpuber weet je wel. Maar Bas kon haar met zijn enthousiasme af en toe toch een glimlach ontfutselen zodat ze na een tijdje vergeten was dat ze het eigenlijk niet leuk vond. Toegegeven, haar in die kajak krijgen was al niet vanzelfsprekend en we wisten natuurlijk niet of ze, eens erin, ook zou willen blijven zitten. Spannende tijden, maar ze waren meer dan die moeite waard. Wat een fantastische beleving om hier te peddelen. Het water is zo helder dat je de bodem en al het leven onder water ziet. Je waant je er praktisch alleen en dààr kunnen wij van genieten!

 

3.Key West

Rijd je vervolgens de Overseas Highway verder af, dan kom je uiteindelijk in Key West. Die rit alleen al! Achter elke brug zou je kunnen stoppen om prachtige foto’s te maken. Van een roadtrip gesproken! Nadat we onze bagage in het hotel hadden gedropt, reden we naar het centrum. We hadden het plan opgevat om al wandelend de unieke straten van Key West te verkennen. Via Duval Street (de winkelstraat) kan je richting Sunset Pier wandelen, waar we besloten te lunchen. Key West is ongelooflijk toeristisch. Daar kan je niet onderuit. Dus als we dan toch de toerist gingen uithangen, konden we er maar beter voor zorgen dat we dat op een leuke plaats deden.
Omdat Bas al best veel gewandeld had –en dat niet zijn favoriete activiteit is- gingen we op zoek naar een leuk alternatief om Key West te verkennen. Op elke hoek van elke straat kan je fietsen huren. Maar… Geen enkele verhuurmaatschappij had nog én een kinderfiets én een kinderstoel voor Elodie. Nog voor de teleurstelling kwam, had Bas al een veel coolere manier van reizen in zijn gedachten. We huurden, onder invloed van onze zesjarige zoon, een hyper trendy golfkar. (Knokke Le Zoute, for real J) We hadden geen betere keuze kunnen maken, want eens je de drukke straten in het centrum verlaat, kom je in de authentiekere buurten terecht, waar je de kleurrijke, Victoriaanse huizen tegenkomt die Key West zo typeren. We reden met ons karretje ook richting Southernmost Point. De wachtrij om hier een foto te maken was gigantisch! Dus pasten we hier een mouw aan en deden we beroep op onze selfiestick en snelle reflexen om dit punt toch op foto vast te leggen. Snel effe stoppen in het midden van de weg, gopro en mooiste glimlach in de aanslag en hopla. Anderhalf uur wachten in de rij uitgespaard. Sympathiek? Niet echt. Maar wel efficiënt, hehe.
Key West hadden wij op een dag wel gezien. Vooral sfeer opsnuiven en genieten van het enthousiasme van de kinderen. Behalve dat van Elodie dan, want die heeft de hele rit in ons karretje geslapen.

De hotels waar wij verbleven:

  1. Playa Largo Resort & Spa, Autograph Collection (€€€€)

  2. Ocean’s Edge Key West (€€€)

Andere accommodaties die wij hebben overwogen:

  1. The Perry Hotel Key West (€€€)

  2. Fisher Inn Resort & Marina (€€€)

  3. Hadley House Islamorada (€€€)

Kijk mee hoe wij onze roadtrip door “The Florida Keys” beleefden.

Tout court, het was weer een geweldige tijd! Ook hier geldt: vragen, tips of opmerkingen mag je ons altijd doorsturen.