Venice Beach: onze uitvalsbasis voor Los Angeles met de kinderen

Los angeles  - venice beach skate - reizen met kinderen-6.jpg

Los Angeles is de stad die ik ken van Hollywood, Beverly Hills of Universal Studios. Het is de plek waar filmsterren thuis zijn. Toen we acht jaar geleden deze stad voor het eerst verkenden bezochten we, zoals gebruikelijk lijkt, de Walk of Fame en kuierden we over Sunset Boulevard. We poseerden vol trots voor het bekende Hollywood Sign en gingen om onze reis af te sluiten naar het strand van Santa Monica. Fantastische ervaring, maar zoveel jaar later wilden we niet exact hetzelfde doen. Onze nieuwsgierigheid bracht ons bij Venice Beach. Bas had gezien (ok wij hadden het hem verteld) dat het home base is voor coole skaters. Getriggerd door zijn enthousiasme, planden we enkele dagen Venice Beach.

Abbot Kinney. Faut le faire!

Op zoek naar dé signature street op gebied van coole winkels, hippe restaurants en upscale ambiance? Ga dan weg van het strand, een 500-tal meter weg van de kust en ontbijt eens in één van de zaligste ontbijtplekken waar ik ooit was. Places to be?

Gjelina

Gjelina, dat is –onze interpretatie en dus heel subjectief- ontbijt op zijn best. A la carte een sunny side up of scrambled eggs, coffee with milk in een porseleinen tas en croissants die rechtstreeks overgevlogen lijken uit Paris. Daar komt nog bij dat hoewel het lijkt alsof interieurmagazines hun inspiratie hier komen halen, je je niet snel genoeg richting terras kan begeven om je in de stralende voorjaarszon te nestelen (indien je in de lente gaat, of course en anders openen ze wel één van die mega parasols om net die zon van je gezicht te houden.

The BUTCHERS DAUGHTER

The Buthchers Daughter is hipster niveau A++, want niet alleen staat men tot buiten aan te schuiven om er binnen te geraken (wij niet, want jetlag zorgde ervoor dat we er al bijna voor openingstijd waren, ha!), eens je je binnen hebt gewurmd kom je in veggie paradise terecht. Heerlijk helder, tikje robuust ingericht met een zalige sfeer, snelle bediening (en kei vriendelijk want ahja, ze azen op die fooi J) en véééél planterijen. Qua assortiment denk je aan avocado toast, sour bread, lattes allerhande en verse smoothies.

Na dat uitgebreid ontbijt waggel je rond en gezond nog wat door de inspirerende straatjes. Kleine boetiekjes op elke hoek van de straat, donuts inslaan voor de kinders bij Blue Star Donuts of moeders die weggetrokken worden door hun zonen bij elke hand made jewellery shop. ‘Kom eens terug met uw vriendinnen’, denken die jongens dan.
Dus ja, Abbot Kinney. Faut le faire, want nergens vind je leukere kindermerken (mama’s, sla uw slag!) of gewoon merken tout court. Je doet er inspiratie op voor je never-ending decoratielust en geeft gewoon je ogen de kost. Streetart, dat vind je hier wel. En dat kost dus niks, he!

 

Onderga uw zoons fascinatie voor het skatepark

Dus ja, we waren daar dan in LA met een skatepark op tweehonderd meter van ons deur en een zoon die skaten wel ongelooflijk cool begon te vinden. Die zoon die pas een nieuw skateboard had gekregen voor zijn verjaardag en dat thuis in de gang stond te blinken. Wat doe je dan als ouder die uiteraard het plezier van de kinderen bovenaan de prioriteitenlijst heeft gezet? Rightie, je koopt een nieuw skateboard en bent blij dat die zoon zijn ogen flikkeren. Ondertussen ben je ook een beetje ongerust want je kocht er geen helm bij en hij was wel héél enthousiast om dat skategedoe uit te testen. Gelukkig hebben wij een kind dat bezint eer hij begint en elke situatie eerst probeert in te schatten vooraleer hij er zich in stort. En zo brachten wij toch wel wat tijd door om de kunsten van die artiesten met/op hun skateboards te bewonderen (want hey, die mannen konden er wel wat van!). Wij dus kei content dat we dat skateboard hadden gekocht, maar voor hen die misschien wat minder voortvarend te werk willen gaan; achteraf gezien kon je dat dus eigenlijk ook gewoon huren op elke hoek van de straat.

NEEM EENS DE FIETS

Hoe goed de voorzieningen voor skaters zijn aan de rand van het strand, dat zijn ze zeker ook voor fietsers! Je kan de hele kustlijn af fietsen en Santa Monica ligt –per fiets- op 15 minuten. Fietsen kan je ook gewoon overal op de dijk huren. Bas had uiteraard zijn eigen fiets en Elodie had een fietsstoeltje vooraan bij mij zodat haar haren heerlijk in mijn gezicht waaiden. Dat stoeltje was roze – twee keer raden op wie de verhuurder indruk wilde maken. We bezochten dus Santa Monica Pier, wandelden er wat rond en kochten voor de kinderen een mango op een stokje. Dat vinden ze lekker. Na ettelijke tijd gekuier op en rond die pier fietsten we dezelfde weg weer terug, fietsen afzetten en inderdaad. Nog éven naar het skatepark om de volgende dag de stad te verlaten en onze roadtrip verder te zetten ‘op den buiten’, want de VS, dat zijn véél indrukken en die liggen op een interessante afstand van elkaar. Stay tuned, because there is a lot more US to come! 

VENICE BEACHLIFE

Het is een feit dat waar is: kinderen kan je altijd plezieren met wat spelplezier op het strand en laat dat nu net heel aanwezig zijn in de buurt! Neem dus dat onmetelijk lange zandstrand, gooi er een emmertje of twee en een schepje (die trouwens aanwezig zijn in ons appartement) bovenop en je hebt een heerlijk recept voor een kei toffe (voor- of na-) middag in en aan het water. Als je echt twijfelt of je je kind wel kan plezieren met een citytrip naar LA, weet dan dat het strand ALTIJD oplossingen biedt.

ApPartementje aan het strand? Check!

Omdat we maar enkele dagen LA gepland hadden, vonden we een verblijfplaats met een goede ligging wel een must. We zochten én vonden een appartementencomplex vlak aan het strand. Venice Breeze Suites biedt studio’s aan met een super leuke inrichting in het hart van Venice. Onze studio op de eerste verdieping was meer dan ruim genoeg voor twee volwassenen en twee kinderen. Er was een kingsize bed voor ons en een uitklapbare zetel voor de kinderen. Worstelden we niet zo met de jetlag, we zouden allemaal heerlijk geslapen hebben. Elke studio heeft ook een eigen keuken om eventueel een snelle hap te bereiden, but then; waarom zou je koken? When in the US, fastfood is a convenience! 


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS
ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK.