Skiën op nog geen twee uur van Los Angeles: Big Bear Mountain

Big_bear_lake_snow_summit_Los angeles-3.JPG

De Amerikaanse westkust is sowieso dé bestemming bij uitstek voor een roadtrip. De verscheidenheid in landschap en klimaat is omgekeerd evenredig met de afstand die je daarvoor moet afleggen. Of beter gezegd: op iets minder dan twee uur sta je van op het strand van Santa Monica aan de voet van de berg. Skilatten of snowboard in de aanslag en de sneeuwpret kan beginnen. En wat is er voor kinderen zinnenprikkelender dan afwisseling?


Right at it!

En hier begint het al: je kan in principe kiezen tussen twee bergen; Bear Mountain en Snow Summit. Wij begaven ons met hebben, houden en kinderen richting Snow Summit, dat toch eerder bekend staat als familiegebied dan het van sneeuwpark voorziene Bear Mountain (pubers stuur je wel gewoon die richting uit!). Elodie was tweeënhalf en dus te klein om skilatten aan te binden, maar Bas was niet te houden. Skiën én snowboarden zou hij doen. Onder het toeziend oog van papa. Je kan ook skilessen aanvragen vanaf 4 jaar, in groep of privé. Wij kozen er echter voor om samen plezier te maken in de sneeuw, zonder opgelegd tijdsschema. Achteraf gezien, had Bas enkele lessen snowboarden wel leuk gevonden en de coaches gaven van op afstand alvast een kei toffe indruk. Allemaal –of course- in het Engels te doen.
Sinds kort opende men er een ‘Adventure Academy’, dé plek waar kinderen kunnen kennismaken met wintersport. Lessen en entertainment op maat met gediplomeerde coaches. Je kan het niet missen, want het ligt aan de voet van Snow Summit en Bear Mountain.
Oh ja; de ski rental is ook super efficiënt geregeld met ticketjes en een geavanceerd doorschuifsysteem, geen chaotisch gedoe zoals in pakweg Frankrijk. Geen toestanden met gestresseerde ouders die badend in het zweet nog aan de échte uitdaging moeten beginnen. Wie zet die kinderen op de lift? Juist ja.

You tube!

Maar hoe kan je nu zonder latten of board of wat dan ook plezier maken in de sneeuw? Ga tuben in het GRIZZLY RIDGE TUBE PARK! Geen leeftijdsgrenzen, het enige wat je nodig hebt is een portie lef en zin in avontuur. Kinderen én volwassenen racen de berg af in opblaasbare banden. Kleinere kinderen kunnen samen met mama of papa, grotere kinderen trotseren de afdaling liever zelf.

Sneeuw, dat is zeker!

Big Bear Mountain is een skigebied. Dat wil zeggen dat er sneeuw moet liggen en laat dat nu soms met die verdomde opwarming van de aarde soms niet meer zo evident zijn. Het moet gezegd: het is een plek waar het –zelfs in de winter- soms kan opwarmen. Natuurlijk zijn die Amerikanen op álles voorbereid, zelfs op skigebieden zonder sneeuw. Zowel Snow Summit als Bear Mountain zijn voorzien van ontiegelijk veel kanonnen. Die sneeuw afvuren wel te verstaan. Geen neerslag verwacht de volgende dagen? No problem, je bent áltijd zeker van verse sneeuw.

Cozy in the cabin

Dus je hebt wel zin om een paar dagen sneeuwplezier aan je roadtrip toe te voegen? Prima! Denk er wel aan dat het winterseizoen, net zoals in Europa, eind april voorbij is en de kans op sneeuw wel heel klein begint te worden. Tegen die tijd worden ook sneeuwkanonnen uitgeschakeld en maken ze zich klaar voor zomerpret (wat ook leuk is, maar daarvoor hoef je volgens mij niet naar Big Bear, soit). In ieder geval, kozen wij als accommodatie voor een super gezellige cabin, Noon Lodge. Een klein huisje in een vakantiepark waar de lampionnen buiten en het haardvuur binnen voor de gezelligheid zorgden. Toen we aankwamen weerklonk er zachte muziek buiten en brandden er op verschillende plaatsen een kampvuur. Hallo gezelligheid! Onze cabin had twee slaapkamers (eentje onder het dak), een kleine badkamer en een vrij grote keuken. Vooral de aanwezigheid van de open haard was voor ons een voltreffer. De huisjes liggen op ongeveer tien minuten met de auto van Big Bear Mountain en vlak bij het meer. Noon Lodge is écht een aanrader!