Moeder-dochter trip naar Griekenland: chillen op ons billen!

Griekenland_araxos_Casa_Marron_grecotel-2.JPG

Eind september was het toen Elodie haar eerste schoolweken met glans had doorstaan (meester Koen, je bent een held!) en ik mijn eerste weken als zelfstandige had doorploeterd. Met iets minder glans dan mijn dochter, maar toch: I survived. Hadden wij dan eigenlijk niet even een pluim verdiend? Eén in de vorm van een snoepreisje naar Griekenland misschien? Want hoewel Elodie een kind is die thuis de grootste mond opzet, eigenlijk is ze een klein, gevoelig meisje dat snakt naar de aandacht en goedkeuring van haar mama. Met een nogal aanwezige broer is dat niet altijd evident voor een driejarige. Zeker niet als je diezelfde broer eigenlijk stiekem adoreert… En zo geschiedde, want ik had nog een uitnodiging van Grecotel in mijn mailbox. Of wij zin hadden om vier dagen te komen genieten van de laatste septemberzonnestralen? Ja duh!

Vier tips om te genieten VAN JE MOEDER-DOCHTER TRIP

Mama’s, dit is hét moment om de hele wereld even los te laten. De beste manier om zo’n trip te beleven was in ons geval me volledig over te geven aan de wensen van mijn dochter. Zij was even de baas (nu ja, in hoeverre ik toestond, haha) en zij houdt ervan om de hele dag in het zwembad te plonsen, schooltje te spelen en pannenkoeken of ijsjes te eten. En dus deden we dat. Niks moest, alles kon en dat was een heerlijk gevoel. Stiekem gaf ik de verantwoordelijkheid van mijn ‘ik wil alles gezien hebben’-drang door aan Elodie en deden we twee dagen niks anders dan wat ik hierboven heb beschreven. Wat hotel Casa Marron hiervoor in petto heeft is het volgende:

  1. ONTSPANNEN aan het zwembad

We zouden dus véél tijd doorbrengen aan het zwembad, dat had mijn dochter me onverbloemd duidelijk gemaakt. Er is een kinderbad aanwezig, maar dat lieten wij aan ons voorbij gaan. De twee andere zwembaden op het domein zijn ook perfect om je kindje zorgeloos te laten spelen, want ze hebben allebei een heel groot ondiep gedeelte, niet afgebakend dus veiligheidshalve moeten die zwembandjes wel aan. Voor mij de ideale plek om me neer te zetten. Pootjebadend berispt worden door would be juf Elodie. Het leven had er al zwaarder uit gezien.

2. Massage voor kinderen en Mama’s

Ik wilde me wel hélemaal onderdompelen in haar wereld, maar voelde toch ook de behoefte om volledig ontspannen weer naar huis te keren. Ik zweer het, we maakten er een échte meisjestrip van. Thuis kan ik wel eens met de ogen draaien als ze wéér eens mijn lippenstift een kopje kleiner maakt (écht, ze duwt zo hard dat die afbrokkelt!), maar hier genoot ik van haar ijdelheid. Een mama-dochter massage was één van de hoogtepunten van ons verblijf. We deden dit samen en ik had haar nog maar zelden zo zien genieten van de massage aan de ene kant en de aandacht die we voor elkaar hadden aan de andere kant.

3. Vernieuwd resort Casa Marron

Hotel Casa Marron is het vroegere Lakopetra Beach. Dat wil zeggen dat, behalve de naamsverandering, het hotel een metamorfose heeft ondergaan. Toen wij er eind september waren, was nog niet alles voltooid, maar tijdens de wintermaanden zou er hard verder worden gewerkt. Omdat er vernieuwd moest worden, werd er ook hard nagedacht over de noden van hun gasten. Want toerisme is in 2018 absoluut niet meer wat het was in 2008. Er werd ingezet op gezelligheid en ontspanning, maar met alle faciliteiten om er een fantastische familievakantie van te maken. Op voorhand kan je een verzoek sturen en dan kan je (gratis!) gebruik maken van bv. flessenwarmer of zelfs –sterilisator, een babyfoon of zelfs een kinderwagen. Je kan ook op voorhand vragen met welke merken ze samenwerken qua babyvoeding, want ook dat is voorzien (wel op voorhand contact opnemen!), via dit formulier.

4. Even de omgeving verkennen

Twee dagen gechilld, even veel zwembaden getest en de ijsjesbar vaker bezocht dan ik voor mogelijk had gehouden, vond ik het op dag drie wel tijd om even te gaan kijken hoe die omgeving er nu eigenlijk uit ziet. Wij kozen ervoor om ons te laten rondleiden door een lokale taxichauffeur die ons al van de luchthaven naar het hotel had gebracht. De vriendelijke man -die eigenlijk heel beperkt Engels sprak- toonde ons de naar zijn mening leukste plekjes en nam ons mee naar het strand waar zijn familie een beachbar uitbaat. Ik kreeg koffie aangeboden en Elodie een fruitsapje. De Griekse cultuur kent veel mythes, maar hun gastvrijheid hoort daar niet bij. We spendeerden er een zalige voormiddag. Verder reden we rond en bezochten een verlaten kerkje, kwamen in het bos terecht en gingen van het ene zitbankje naar het andere. Het oude Griekenland hebben we niet ontdekt (hoewel het wel kan, want het oude Olympia ligt op een kleine twee uur rijden), maar de natuur en rust in de omgeving van het hotel is absoluut een uitstapje waard. Je kan in het hotel fietsen krijgen en de omgeving is uitgestrekt genoeg om enkele uren zoet te zijn.

Ik kan zo een kort (wij gingen vier dagen) uitstapje met dochter- of zelfs zoonlief méér dan aanraden. Wij maakten er een ontspannende getaway van met de focus op ontspanning, maar het spreekt voor zich dat zulke trips in alle maten en kleuren kunnen. De boodscjap die ik héél graag meegeef is dat er even tussenuit zorgt voor een moment dat alleen van jullie is. Je kruipt vier dagen in je ‘just the two of us’-bubbel en daar kom je zelfs bij aankomst thuis, maar heel langzaam weer uit. Ervaringen als deze zijn vluchtig, maar dragen mijns inziens ongelooflijk bij aan de band die je opbouwt met je kinderen. Even op de stopknop duwen, dan kunnen jullie er nadien weer volop tegenaan. Of je nu terug naar de kleuterklas moet, of achter je computer kruipt, die extra energie, daar teer je nog wel even op!