Ken jij Disney's Villages Nature Paris al? Ideaal voor een verlengd weekend!

Misschien drong het tot ons door dat we het niet altijd zo ver hoeven te gaan zoeken, want toen Lucia van Village Nature ons uitnodigde om naar Parijs te komen om een nieuw vakantiepark te bezoeken, waren we meteen laaiend enthousiast. Village Nature, dat is familieplezier next level. Er wordt zwaar ingezet op duurzaamheid en respect voor de natuur, terwijl ontspanning en rust hoog in het vaandel worden gedragen. Na de adrenaline-opstoten die de kinderen te verwerken kregen in de Aqualagoon, werd onze gemoedstoestand weer perfect in balans gebracht door de rustige sfeer die er in het park heerst. Je merkt dat er over alles is nagedacht. En het werkt. Voor ons zou Villages Nature een perfecte verlenging kunnen zijn van een weekendje Disneyland. Disney investeerde trouwens mee in dit project, met als doel hun bezoekers na de drukte van de Disneyparken, ook een ervaring van rust en ontspanning mee te geven. En dat lukt hier, op een boogscheut van Parijs, wonderbaarlijk goed.

Village Nature Paris Reizen met kinderen

 

Accommodatie

Wij hebben twee nachten in een cottage clan comfort accommodatie en we hebben hier werkelijk niks op aan te merken. De huisjes waren proper, modern ingericht en hadden een tuintje waar de kinderen in konden spelen (had het weer het toegelaten). Er is een kleine keuken aanwezig en één slaapkamer met kingsize bed en één kamer met twee aparte bedden. Ze waren iets verder van het centrum van het park gelegen, maar echt wel op haalbare wandelafstand. We hadden de pech dat we enorm koud weer hadden met regen en sneeuw en we hebben nooit gedacht dat we beter wat dichterbij hadden gelogeerd. Het verschil in afstand met de beter gelegen appartementen is het prijsverschil volgens ons niet waard. De luxe cottages en appartementen zijn wel nóg mooier ingericht en hebben een badkamer met bubbelbad en uitzicht op het meer. Hier kan je dus wel, als de kinderen ‘s avonds in bed liggen genieten van een warm bad en bubbels. Zowel in je bad, als in je hand.

 

Aqualagon

Hét paradepaardje is de Aqualagon, een subtropisch zwembad met maar liefst zeven waterglijbanen, netjes verdeeld op basis van moeilijkheid. Bas vond het wel jammer dat hij voor drie glijbanen niet in aanmerking kwam wegens te klein of te jong. Maar dat kon zijn indruk niet veranderen. We zwommen in het verwarmde (gelukkig maar!) buitenzwembad, terwijl de buitentemperatuur 1°C bedroeg. We lieten ons meedrijven in de Lazy River terwijl het warme water verdampte in de ijskoude lucht en de sneeuwvlokken zachtjes naar beneden dwarrelden.
Voor Elodie kon de pret niet op in het kindergedeelte. Ook zij had de keuze uit twee heel kleine glijbanen in het peuterbad en drie iets grotere in het kindergedeelte. Omdat ze haar euforie gemakkelijk aan mij kon doorgeven, hebben we die glijbanen gedaan tot onze billen er rood van zagen en Elodie half verzopen, maar heel voldaan moest toegeven dat ze wel wat moe was. Voor de grotere kinderen (vanaf 12 jaar) en hun waaghalsouders bestaat er ook zoiets als de Rocket. 

BelleVie farm

Elk vakantiepark dat zich het welzijn en plezier van kinderen een beetje aantrekt, investeert in een kinderboerderij. Kinderen vinden varkenssnuiten, koeienbillen en konijnenoren onverklaarbaar fascinerend. Villages Nature heeft dit wel begrepen en ging voor het kinderboerderijconcept een stapje verder. Behalve de koeien, paarden, geiten, schapen, konijnen die er talrijker rondlopen dan je zou verwachten, doen ze ook effectief moeite om je de verschillende werelden (waarvan BelleVie farm er eentje is) echt te laten beleven. Wij volgden er bijvoorbeeld een broodworkshop waar we ons eigen brood hebben gemaakt, van deeg kneden tot bakken.
Kinderen kunnen er een workshop dieren verzorgen volgen, hun eigen pony’s manen borstelen, leren opzadelen en zelfs een ritje maken in het bos. Ze leren alles over het voeden van de kalfjes en lammetjes en trekken hun laarzen aan om de stallen te inspecteren.  Soit, een dag is zo voorbij op de kinderboerderij met alle aanvullende activiteiten waarvoor je je kan inschrijven. Veel van deze workshops zijn wel mits extra bijdrage, dus dat check je wel best even op voorhand.

 

 

Forest of Legends

Het Forest of Ledgends is volgens mij een heerlijke plek bij mooi weer. In het bos is een prachtige speeltuin aangelegd voor de avonturiers die onze kinderen diep vanbinnen zijn. Denk daarbij aan touwbruggen, kleurrijke glijbanen en bruggen die van de ene naar de andere boom zijn gespannen. Ook hier worden allerlei workshops georganiseerd. Je kan samen met het hele gezin hutten leren bouwen of je wagen aan spelletje minigolf in de vrije natuur. Binnenkort kan je ook deelnemen aan een magische schattenzoektocht. Deze zoektocht wordt in een prachtig verhaal gegoten waardoor kinderen geprikkeld worden in hun  fantasie en hun verbeelding de vrije  loop kunnen laten. 

Lakeside Promenade

In het midden van het park ligt een meer waarop je in de lente en zomer kan varen. Huur dus een bootje of waterfiets en je hebt een super leuke activiteit met het hele gezin! Aan de rand van het meer liggen ook veel restaurants. Onze favorieten waren Vapiano voor lunch en Cépages voor diner. We vonden het niveau meer dan behoorlijk. De wachttijden in Vapiano liepen wel snel op, dus probeer iets vroeger te eten zodat je de grote massa voor bent. Hetgeen ze serveren is echt wel de moeite waard en ook de inrichting is heel leuk.
Aan de rand van het meer kan je ook terecht voor een avondje bowling of plezier in de gamehal op kindermaat.

We moeten heel eerlijk zijn en toegeven dat dit onze eerste ervaring was met een vakantiepark à la Centerparcs. Vergelijken kunnen we dus niet. Maar dit weekendje weg is ons zo goed bevallen dat we overwegen in de zomer eens terug te gaan.