Nijntje-tentoonstelling in Maastricht. Voor de kinderen én het kind in onszelf!

Nijntje_Maastricht_auto

Het zat eraan te komen. Idolatrie bij kleuters? Daar valt niet mee te lachen. Dat is serious business. Bas heeft al ettelijke tijdperken doorgemaakt. Dat ging van Bumba over Paw Patrol, via Rox, Nachtwacht en Helden. Elodie is kieskeuriger. Bumba passeerde uiteraard de revue, maar dat was alweer even geleden. Nog niet zo lang geleden ontdekten we echter (ok, op aangeven van mijn nostalgische geest) de boekjes van Nijntje, aan de fantasie van Dick Bruna ontsproten en door zijn hand vormgegeven. Nijntje is oud, nog veel ouder dan wij ouders zelfs. Maar Nijntje blijft ook boeien, intrigeren en de verhaaltjes zijn tijdloos.

 

Centre Céramique in Maastricht

Nijntje_Maastricht-Tentoonstelling

De tentoonstelling gaat door in het Centre Céramique in Maastricht en biedt naast de tot leven gekomen wereld van Nijntje, ook een expositie over het leven en werk van Dick Bruna. Je komt er alles te weten over hoe hij tijdens de oorlog onderdook of over hoe hij de liefde van zijn leven leerde kennen. Even rondkuieren en ander werk van Dick Bruna leren kennen terwijl de kinderen het huis van Nijntje ontdekken, in haar vliegtuigje kruipen of kamperen in haar tentje.
De tentoonstelling is niet al te groot en is dus perfect voor een bezoekje voor al wie een utstapje naar Maastricht overweegt. Want Maastricht? Daar hebben wij, zoals je hier kan lezen, alleen maar goede herinneringen aan! ‘Nijntje heeft vakantie’ loopt nog tot 14 oktober.

 

 

https://www.centreceramique.nl/