Atlantis The Palm Dubai: hét iconische familiehotel bij uitstek

De delicate balans van je familiereis; ga je voor volop actie of wil je eigenlijk liefst rust voor lijf en leden? Je gooit pro’s en contra’s in de schaal en weet dat een familiereis er eentje is van genieten van schaarse familiebubbel-tijd. In Dubai kozen we daarom om ons verblijf op te splitsen tussen 2 hotels die als enorm familievriendelijk bekend staan, maar de ene met focus op actie en entertainment en de andere op rust en plezier voor iedereen. Ons eerste verblijf was er eentje van actie en fun, met toch een streepje rust op een zeldzaam moment. We verbleven 2 nachten in het waanzinnige Atlantis The Palm. Het bleek een combinatie tussen Center Parcs en Las Vegas en een schot in de roos.

Atlantis The Palm met kinderen_Strand-10.jpg


Atlantis The Palm met kinderen: Aquaventure

De belangrijkste reden voor ons om te kiezen voor Atlantis The Palm, was het plezier voor de kinderen. Als je hier namelijk overnacht, heb je gratis toegang tot het aangrenzende waterpark Aquaventure. En dàt was de echte reden van ons verblijf hier. De toegangsprijzen tot het waterpark kan je hier terugvinden. Je merkt al snel dat je er bijna voordeel mee doet om ook die overnachting in het hotel bij te boeken. Meer nog: het is ook gewoon handiger. Je hoeft geen portefeuille mee te zeulen, want alles (lees: lunch) kan betaald worden via de kamer. Je hoeft ook geen handdoeken mee te zeulen, want je krijgt handdoeken via de kamer (en het bijhorende bandje), anders is het huren van handdoeken een supplement.

Het is een park voor de hele familie en is opgedeeld in verschillende zones: een kindergedeelte met een waterspeeltuin en wat verderop glijbanen speciaal voor kinderen onder 1m20. Er zijn immers 3 onderverdelingen te maken bij de bezoekers: <1m07, >1m07<1m20 en >1m20. De grootte van je kind bepaalt dus voor welke attracties hij/zij in aanmerking komt. Voor Elodie, die vaak net te klein is, was deze opdeling ideaal. Met haar net geen 1m15 viel ze vaak (figuurlijk he!) uit de boot, maar deze keer mocht ze wél de spannende familie-attracties mee onveilig maken. Chapeau trouwens voor de veiligheid in dit waterpark; om de 10m staat een redder die de boel in de gaten houdt en al die redders worden nog eens gesuperviseerd door iemand anders. Zorgeloos avontuur dus! Oh ja nog een tip: de bandjes voor +1m20 zijn nogal groot. Als je overgevoelige kinderen hebt (zoals Bas) die dat niet kunnen verdragen: wij deden het bandje aan Bas z’n voet. Zo was hij van dat lastige gevoel af en kon hij zich zonder stoorzender amuseren. Zijn favoriet? Absoluut het Wavehouse waar je als gast van Aquaventure gratis toegang tot hebt. De surfsimulator waarvoor je broek best nog eens extra aanspant als je hem niet wil verliezen (exact de reden waarom ik bikini-gewijs hiervoor heb gepast, mijn verzameling gênante momenten op dit vlak is trouwens al groot genoeg). Voor jonge knapen die overlopen van energie, is het echt wel een must! Je bezoek plan je best niet op vrijdag en zaterdag, dan is het namelijk weekend voor de Emirati en is het beduidend drukker.

Atlantis The Palm met kinderen: The Lost Chambers

De toegangsprijs tot Aquaventure is dus al inbegrepen, maar er is nog iets! Het gigantische aquarium in de lobby kan je dan wel dagelijks passeren, daar schuilt echter ook een immens aquarium achter waar je doorheen kan wandelen. Het thema is gebaseerd op Atlantis, de verdronken stad. De route leidt je doorheen de onderwaterwereld en wie is daar toch wel niet aanwezig? Juist ja, Nemo, Dory en al hun vrienden. De toegang tot het aquarium is helemaal gratis (als je overnacht in het hotel), gewoon op voorhand even reserveren. Ben je een bezoeker, dan kan je hier een ticket kopen.

Atlantis The Palm met kinderen: plezier aan het zwembad en strand

Maar het is niet al Aquapark en aquarium wat de klok slaat. Het strand en het zwembad staan ook te popelen om je ontspanning te bieden. Voor ons was er helaas geen plaats aan het adults-only zwembad. Wij ouders die hun kinderen meenemen, kunnen alleen van ver wat staan kwijlen op de rust die daar heerst. Al hadden we in COVID-tijden ook geluk op dat vlak. Met stoelen die meer dan 3 meter van elkaar verwijderd waren en zelfs maar 30% van de zwembadzone bezet, hoorden we zelfs het ruisen van de wat verderop liggende zee. Nu ja, met wat verbeelding. Want van enige golfdeining is er op Palm Jumeirah weinig sprake. Wat het dan weer een ideaal strand maakt voor kleinere kinderen.

Atlantis The Palm met kinderen: half board?

Op hotel met kinderen; allemaal goed en wel, maar voor welk maaltijdregime kies je dan? Want in de stad en zelfs op The Palm is er qua horeca wel wat aanbod. Je kan op The Pointe gaan eten waar je -hoe we het kennen van in Amerika- shopping, horeca en entertainment samen vindt. Een soort mall, maar dan outdoors. Denk je dat je kinderen na een dag alles geven in Aquaventure, het zwembad en op het strand doodop zijn en je liefst in het hotel eet, met zicht op het Wave House misschien? Dat kan ook! Je ziet, beide kan en beide zijn leuk. Wij kozen voor half pension, enkel omwille van COVID-redenen. The Pointe deden we wanneer we van hotel veranderden.
Als je kiest voor half board, heb je keuze uit verschillende restaurants waarvoor je via de Atlantis-app op voorhand kan reserveren. The Wave House is erg leuk om te zitten (Bas hield wel van de coole surfsfeer die er hing) en in Ronda Locatelli is het vooral gezellig zitten terwijl je je tegoed doet aan de heerlijke Italiaanse keuken. Als je kijkt naar de prijs voor het ontbijt (belangrijkste maaltijd van de dag, jongens) en diner apart, lijkt het me zeker interessant om voor half board te kiezen als je van plan bent om meestal in het hotel te eten.

 Atlantis The Palm met kinderen: welke kamer?

Ik verklaar me nader waarom ik Atlantis The Palm omschrijf als hét familiehotel bij uitstek. De activiteiten, dat spreekt voor zich, maar vooral ook het ruime aanbod aan verschillende soorten kamers is uitzonderlijk. Je kent het wel: je gaat op zoek naar een geschikt hotel voor je gezin en je bent verplicht om 2 2-persoonskamers te nemen terwijl je liever gezellig samen slaapt. Atlantis heeft kamers voor elke gezinssamenstelling, zelfs kamers met 3x 2persoonsbedden. Eindelijk een hotel dat denkt aan grote gezinnen! De kamers zijn voldoende ruim en hebben, zowel aan de voor- als de achterkant van het gebouw zicht op zee.


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK