Een warm hart voor Tenerife: de beste reistips voor after-Corona

Reizen kunnen we voor even vergeten, maar onze reizen, die vergeten we nooit. Dus tijd om herinneringen op te halen! We lanceerden een #samentegencorona-oproep, de eerste keer om te dromen over reizen naar Italië, deze keer is Tenerife aan de beurt. Dat er een heleboel Vlamingen de weg naar de Canarische eilanden vinden, dat wisten we al. Maar dat er ook zoveel gezinnen die kant uittrekken, dat wisten we dan weer niet. De video die we onder ogen kregen, leek in niks op wat wij over Tenerife dachten. En blijkbaar waren er véél Vlaamse gezinnen die al langer weten dat er op Tenerife pareltjes te vinden zijn! Maar waarom moet je nu exact naar tenerife?

We komen terug en gaan samen op pad, ongeacht de afstand. Om te rennen op het strand. Om zandkastelen te maken. Of om een nieuwe golf te pakken.

Strandleven

Het is een eiland. Nogal wiedes dus dat de zee (of de oceaan in dit geval) nooit ver af is. Welke stranden nu de leukste zijn hangt een beetje af van wat je zoekt.

Playa de las Americas

Playa de las Americas is hét toeristische centrum van Tenerife. Je vindt er languitgerekte zandstranden, all-in hotels en strandstoelen die heerlijke middagdutjes garanderen. Wil jij je tijdens je gezinsvakantie echt nergens iets van moeten aantrekken, dan moet je hier zijn! Playa de las Americas bestaat uit verschillende wijken, waarvan Costa Adeje misschien het bekendst klinkt. Costa Adeje wordt aanzien als de laatste, luxueuzere toevoeging aan tourist heaven. De hotels zijn er nieuwer en er wordt nog harder ingezet op ‘relax and enjoy your stay’. Heb je nood aan rust, entertainment voor de kinderen en veel zwembadplezier, dan is dit the place to be!

playa de los gigantes

Zonder meer de plek die op ons de grootste aantrekkingskracht uitoefent. Een klein, zwart zand- en keienstrand met op de achtergrond gigantische, ruige kliffen. Er is ook een kleine haven waar je met de kinderen naar de boten kan kijken, souvenir winkeltjes om de gezelligheid te bevorderen, maar toch nog gespaard gebleven van massatoerisme. In ieder geval; dat is wat wat opzoekingswerk ons leert. Het lijkt ons de ideale plek om ons hart te verliezen, zo tegen zonsondergang ongeveer want het strand ligt aan de westkust van het eiland. We voelden het nog meer kriebelen toen we lazen dat je er kajaks kan huren. Ik vraag me af waarop we wachten?

Playa del Medano en Playa de la Tejita

Playa del Medano en playa de la Tejita liggen aan de oostkust van het eiland. Trek je surfpak maar aan want de wind is hier ideaal om de golven te trotseren. Kite- en windsurfers genoeg op deze twee stranden! De ambiance is er heerlijk relax en al iets minder toeristisch dan aan Playa de las Americas.

Playa El Bollullo

De meeste mensen trekken voor zon, zee en strand naar het zuiden van het eiland waar het toerisme de sfeer bepaalt. Top als je fan bent van entertainment en plezier! Ben je echter op zoek naar verlaten baaien en stranden waar je meer dan vrij kan bewegen? Begeef je dan eens naar het noorden van het eiland. Playa El Bollullo schijnt zo’n verborgen parel te zijn. De mensen die je er tegenkomt zijn jong en fruitig, er hangt een speelse sfeer. Parkeren kan aan het restaurant bovenaan de berg. Je betaalt 3 euro voor de parking maar als je in het restaurant eet, wordt het van de rekening afgetrokken. Van aan het restaurant is het nog een tiental minuten wandelen tot aan het strand.


El Teide

Je bent niet in Tenerife geweest als je de vulkaan, tevens hoogste berg van het eiland, niet hebt bezocht. We kunnen ons de doffe geur van het rotsachtige landschap zo voor de geest halen. De foto’s die we kregen deden ons, samen met de enthousiaste verhalen (ik bedoel: hoeveel passie kan er zijn voor een eiland waarvan we (we moeten het durven uitspreken, al is het met schroom) dachten dat de gemiddelde bezoeker er op zoek ging naar plastieken ligstoelen rond een zwembad met losse tegels. Mea Culpa x100!
Je kan de vulkaan zelf met de auto oprijden. Je rijdt dan tot aan de parking van de kabelbaan die je tot aan de top brengt. Vergezichten, check, maar voor de real deal trek je best even je sportieve schoenen aan. De krater (zwavelgeur en al!) ligt op een hoogte van 3718m en die afstand leg je te voet af. Om toegang te krijgen tot het gebied rond de krater, dien je ook een speciale vergunning aan te vragen. Dat kan hier. Een andere mogelijkheid is om je hierin te laten begeleiden door een gids die voor jou de ideale hike uitstippelt.


De prachtige natuur van Tenerife

El Teide is een prachtig voorbeeld van de indrukwekkende natuur. Het maanlandschap op de flanken van El Teide staat echter in schril contrast met de groene heuvels van bv. Anaga in het noordoosten van het eiland. Het is een bergmassief met gigantische kloven, diepe ravijnen en prachtige valleien met hier en daar een bergdorp. Er zijn enorm veel wandel- en mountainbikeroutes, ook paardenliefhebbers hebben geluk; er worden op verschillende plekken ritten te paard georganiseerd.

Wist je dat er op Tenerife ook bananen geteeld worden? In Finca las Margaritas kan je een bananenplantage bezoeken. Leuk om een uurtje rond te kuieren en de kinderen zullen het heerlijk vinden (zowel het wandelen als de bananen achteraf!) De plantage ligt in het uiterste zuiden van het eiland en is dus een leuke afwisseling van het strandgebeuren!

Als je natuurliefhebber bent, dan kan je niet anders dan tijd op zee doorbrengen! In de wateren van de Atlantische oceaan leven walvissen- en dolfijnenfamilies. Wat een ervaring om die te proberen spotten! Er zijn verschillende formules, van een 3 uur durende boottocht tot kajakken met dolfijnen en schildpadden.

Hotels in Tenerife

Overtuigd? Top! Dan kunnen we vertrekken, he! Het is te zeggen, vanaf het moment dat we kunnen. Stel dat we snel weer kunnen reizen, dan schuiven wij graag onderstaande hotels naar voren! Begin al maar te dromen!


@anne.leentje @c_l_89 @coolslise @enouwen @kristin_ver @mieke_dierckx @poppyklaproos @silkeschoeters @stefan_piedfort @yas.beau @krekel70 @dolgekkezusjes @ellenjeannesem @katleeee_ @lizehelsen @poppyklaproos @enouwen @j_bgrts @huyghestefanie @joycehaneveer @mevrouw_verheijen @mieke_dierckx @penhof