5 verrassende verblijven in België

‘Het zal niet blijven duren’, zo citeer ik één van onze grootouders. En die wijsheid hebben we lang proberen naleven de laatste tijd. Helaas, helaas… het ziet ernaar uit dat onze reizen richting het zuiden dit jaar in gedrang komen. Geen uittocht richting Spanje of Frankrijk met de kinderen, maar hopelijk wel nog vakantie in eigen land. Dus gingen we op zoek naar enkele Belgische toppers die jouw vakantie (en die van jouw kinderen) in België zouden kunnen worden!

Logeer op een kasteeldomein

Een prachtig kasteeldomein, in een park van 42 hectare waar nagedacht is over elk detail. Dat vind je in Ronchinne, niet ver van Namen. Je kan kiezen uit slapen in het majestueuze kasteel, of je trekt je terug in het park waar her en der originele verblijven werden gebouwd. Kies voor een boomhut (de kinderen zullen het geweldig vinden!), slapen in de voormalige pauwenverblijven of kampeer op het domein en slaap in een huifkar. Voor elk wat wils! Het domein stelt ook (gratis) fietsen ter beschikking en heeft een rist aan activiteiten; 2 tennispleinen, een voetbal- en volleybalveld, er worden fakkeltochten georganiseerd of je bent welkom om een kijkje te nemen tijdens de oogst in de wijngaard. Niet slecht voor een gezinsvakantie! Zoek en boek alvast je verblijf hier.

vakantie op de boerderij

Wij proefden vorig jaar van hoevetoerisme in het Brugse Ommeland op boerderij de Grote Linde. Onze ervaring kan je hier lezen. De kinderen vonden de boerderij de max en wij genoten van de rust. In de omgeving konden we heerlijk gaan wandelen, we deden een uitstap naar Damme en werden op de boerderij in de watten gelegd door boerin Leen. De kinderen verzorgden de kalfjes en raapten eieren voor het ontbijt. Meer inspiratie in hoevetoerisme kan je hier vinden.

een met natuur

We blijven in de zuidelijke landshelft. Want de bossen hebben zoveel te bieden! Deze keer zetten we het uiterste zuiden even in de kijker, aan de grens met Luxemburg. Glamping op z’n best doe je in een cosy cabin van Nutchel. Ver weg van alle drukte geniet je van de simpele dingen, maar dan met een vleugje luxe. Je kan zelfs kiezen voor een cabin met hot tub! In de buurt zijn er prachtige meren te vinden en de natuur is adembenemend, maar ook een uitstap naar Luxemburg-stad (40min.) of de abdij van Orval (45min.) zijn mogelijkheden. De focus ligt op onthaasten en rust, Wi-Fi is daarom niet voorzien in de cabins, maar je vindt er allerhande gezelschapsspelletjes en natuurlijk is de natuur de grootste speeltuin voor de kinderen!
Blijf je liever aan Vlaamse zijde van de taalgrens? no problemo, want ook in de buurt van Maaseik vind je dezelfde cabins! Neem alvast een kijkje op deze website als je houdt van de Limburgse bossen. Zelfde principe!

Kamperen op het water

Mag het eens écht speciaal zijn? Kampeer dan met je gezin op het water! Dat kan je doen in Stokkem, in domein de Wissen. Het is in mei alweer 2 jaar geleden dat we het mochten uittesten, maar het staat nog steeds hoog op het lijstje van ‘grootste verrassingen’. Onze ervaring kan je hier lezen. Wat je vooral moet onthouden? Dat er op het vlot helemaal niks van luxe is. En dat dat zalig is voor een nachtje en zo koken op een gasvuur, dat heeft wel iets! Enige tip: laat de tent ’s nachts een klein beetje open staan zodat er wat zuurstof binnenkomt.

Slapen tussen de wilde dieren

Je daguitstap naar de dierentuin pimpen? Dat kan in Pairi Daiza! Wist je dat er gastenverblijven werden gebouwd in het park? Zo kan je een kamer huren waar je ’s avonds zicht hebt op de tijgers, de pinguïns of onder water op walrussen. Ook het beren- en wolvenverblijf kreeg z’n eigen lodges zodat je, zelfs na sluitingstijd van het park, de dieren kan bewonderen. Hoe cool is dat?! Neem snel een kijkje op de website van Pairi Daiza voor meer info! Onze voorkeur zou sowieso uitgaan naar het Tiger House!

Heb jij ook zo’n pareltje om te delen? Laat het ons zeker weten! We zijn met z’n allen op zoek naar binnenlands alternatieven.