Vakantie aan de Belgische kust: de leukste hotels aan zee

Het ziet ernaar uit dat het niet makkelijk wordt om deze zomer een glimp van de Noordzee op te vangen. Om de weekenduittochten naar zee (en de daarbij horende drukte op strand en zeedijk) te vermijden, wordt er voor de Belgische kust gewerkt aan een ‘kustplan’. Duidelijk is dat vooral het dagjestoerisme aan banden wordt gelegd en dat je dus, wil je toch de zilte zeelucht opsnuiven, een hotel aan zee nodig hebt. ‘Waarom ook niet?’ denken we dan. En we gingen op zoek naar de leukste hotels aan zee. De Belgische kust heeft enkele goed bewaarde geheimen.

C-Hotels Continental

Dit hotel ligt niet alleen op slechts 100m van zee, maar ook nog eens op slechts enkele kilometers van Plopsaland en Plopsaqua! De ideale uitvalsbasis voor een gezinsvakantie aan de kust dus! C-Hotels Continental pakt ook graag uit met zijn familiekamers, dus wees er maar zeker van dat je er met je kinderen goed ontvangen wordt!

 

Hotel Villa Select

Wil je echt bij het ochtendgloren wakker worden met het ruisen van de zee? Dan zoek je een hotel dat nog dichter aan het strand ligt, toch? Hotel Villa Select voldoet aan die eis! Stap de deur uit en zet je voeten in het zand om een strandwandeling of zandkastelen te maken. Op een regenachtige dag (het blijft de Belgische kust, he!) kan je in het binnenzwembad terecht.

 

Hotel Nelson

Ruil je vakantie aan de Middellandse zee in Barcelona met eentje aan de Noordzee in Knokke. Shoppen, terrasjes en vlakbij het strand. Ideaal! Hotel Nelson bevindt zich op 50m van het Albert-strand en op enkele stappen van de Lippenslaan. Je kan hier ook fietsen huren om de hele kust en omgeving te verkennen. Geen betere manier om het Zwin te ontdekken zouden we denken!

 

Hotel Louisa

Art Deco voorgevel, modern interieur met respect voor de oorsprong van het gebouw (dat glas in loodpaneel in het plafond!). Hotel Louisa is prachtig gerenoveerd en ligt op ongeveer 200 m van zee. De ontbijthal is letterlijk om op te eten, terwijl de kamers er eerder eenvoudig uitzien. Een prima uitvalsbasis in Oostende.

HET ENSO- boutique hotel

Knokke zeg je? Dan doen we dat effe in stijl zeker? Het Enso is een boetiekhotel op 150m van het Albertstrand in Knokke en het ziet er helemaal onze stijl uit! Er zijn verschillende kamers die zich lenen tot familiekamer, met slaapbank of zelfs aparte slaapkamers voor de kinderen. Er is trouwens ook een restaurant. Het lijkt ons ideaal voor een verlengd weekend aan de Belgische kust!

Hotel Romantik Manoir Carpe Diem

Een hotel aan zee, op wandelafstand van het strand en aan de rand van een bos, dat is hotel Romantik Manoir Carpe Diem. Rustig gelegen mét buitenzwembad, ideaal toch? Het hotel ligt in De Haan, wat vaak de mooiste kustgemeente van Vlaanderen wordt genoemd omdat de bekende hoogbouw er niet zegeviert. Fietsen, wandelen, met de gocart racen of een ijsje eten op de zeedijk, what’s not to like, right?

B&B Summertime

Deze B&B ligt wat verder van zee, maar de accommodatie kan fietsverhuur regelen. De inrichting is er heerlijk licht wat wij wel kunnen smaken tijdens de zomermaanden! Gastheer Guy blijkt een fervent jetski- en surffanaat. Bij hem kan je alvast terecht voor de beste tips aan de Belgische kust hieromtrent!

 

C Hotels Andromeda

Vlak aan zee, mooie kamers én een binnenzwembad. Er is geen enkele reden om dit hotel niet aan je favorietenlijstje toe te voegen. Het hotel biedt ook verschillende wellness behandelingen aan, dat wil zeggen dat je sowieso heerlijk ontspannen weer naar huis keert van je weekendje aan de Belgische kust. Andromeda, we komen eraan!

Ostend hotel

Op nog geen 100m van het strand ligt het Ostend Hotel in, jawel Oostende. Het hotel is (nog) niet volledig gerenoveerd, dus let erop bij het boeken dat je vraagt naar een nieuwe kamer. Wat ons vooral aansprak is de combinatie van leuke renovatie en kindvriendelijkheid. Wat is er leuker dan een binnenspeeltuin (met trampoline en springkasteel, hallo?!) voor de kinderen terwijl jullie even in het restaurant genieten van een koffie na het eten?


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
- De leukste hotels aan de Belgische kust -