Atheense Rivièra: Grecotel Cape Sounio voor al uw familienoden

Yessss, ’t zal wel zijn; we zijn nog niet écht de winter ingedoken, maar we gaan wel al volop dromen van de zomer van 2021! Doe je mee? Na de perikelen van 2020 en de beperkingen die dat jaar meebracht op reisgebied hebben we nood aan en recht op een dubbele portie genieten in 2021, toch? Wat onze plannen zullen zijn, daar heb ik nog weinig zicht op. Maar toen ik ergens las dat we met z’n allen aan het boeken geslagen zijn voor volgende zomer, kan ik alleen maar juichen. En misschien nog wat extra inspiratie geven? Ons kon je vorige zomer met de kinderen trouwens in Griekenland vinden. Na een korte citytrip Athene, reden we per huurauto verder voor zon, zee en zen in Cape Sounio. Griekenland, dat is genieten van alles wat de Middellandse Zee te bieden heeft!

Cape Sounio_Reizen_met_kinderen-73.jpg

Rust en zen in griekenland: Grecotel Cape Sounio

Hobbelend reden we na ons verblijf in Athene zuidwaarts, we wilden Griekenlands prachtige kustlijn ook wel eens zien! De Atheense rivièra (waar Cape Sounio dus ligt) mag qua strandbestemming in Griekenland voor ons Belgen minder bekend klinken dan pakweg de eilanden in de buurt. Maar als je afhankelijk bent van een huurauto, kies je echter maar beter voor een bestemming die je ook met dat ding kan bereiken. Hallo dus Griekse vasteland, hallo Griekse stranden en yasou Griekse gastvrijheid! We arriveerden na een uurtje in Grecotel Cape Sounio. Dit is het, jongens! Dit is de plek waar Zeus een touch of heaven achterliet.

In Grecotel Cape Sounio

Beeld je in: een mediterraanse tuin met olijfbomen en cypressen en aan de horizon de weerspiegeling van de zon in de Middellandse Zee. Dat is exact wat je krijgt als je vanuit je bungalow naar buiten stapt. Kijk je naar links, dan werp je een blik op het prachtige hoofdgebouw, draai je je hoofd naar rechts, dan vallen je ogen op het rustige zwembad, met daarachter de zee en nog wat verder de archeologische site van de tempel van Poseidon (Griekenland en zijn ongelooflijke cultuur!). Je hebt zicht op de tempel vanuit je strandstoel; van idylle gesproken.
Hier kom je trouwens ook voor die andere geneugte van het leven: lekker eten. Als je een verblijf op basis van half pension boekt (zoals wij) dan kan je aanschuiven aan het ontbijt ’s morgens. Deels buffet, deels à la carte. De temperatuur in Griekenland is er ’s morgens al naar dat je je kan laten verleiden tot het bestellen van een Griekse ijskoffie (frappé), try it! Maar ook ’s avonds word je verwelkomd in het restaurant en is zowel de service als de kwaliteit van het diner ‘om over naar huis te schrijven’. De ene dag krijg je er Griekse specialiteiten, dan weer Aziatisch of andere internationale gerechten. Je kan ook op voorhand (tijdens het inchecken) een specifiek dieet bespreken, zodat je niets op je bord krijgt dat je niet wil of mag eten. De kinderen worden er uitermate hartelijk ontvangen. Verder spendeer je je dag zoals je het zelf wil: aan het strand, met een boek aan het zwembad terwijl de kinderen ‘drenkeling’ spelen (don’t ask) óf je trekt er even op uit om de omgeving te verkennen!

Wat de kamers betreft: die zijn helemaal op je familienoden afgestemd. Wij hadden een bungalow met 2 slaapkamers, een ruime badkamer én een gezellig tuintje met schommelstoel, tuintafel en pergola. De kamers zijn niet nieuw, maar wel vernieuwd met airco (you’ll need it) en een zithoek (die wij zelfs overbodig vonden). Vooral het terras met zicht op het zwembad (en in de verte de zee) vonden we ‘s avonds heel gezellig. Als de kinderen vroeg gaan slapen, kan je zelf je avond gezellig op het terras doorbrengen.


Vanuit Grecotel Cape Sounio

Als je een auto ter beschikking hebt, is het makkelijk om de omgeving te gaan verkennen. Dat kan een heuse uitstap zijn, maar dat kan even goed een uurtje naar een nabijgelegen strand (het strand van het hotel ligt in een baai, het zou er misschien drukker kunnen zijn). Als je op zoek wilt naar een strand in de buurt, heb je veel keuze. Begin gewoon te rijden langs de Griekse kronkelbanen die nonchalant de kustlijn volgen. Houd je blik naar rechts en je komt ongetwijfeld snel een plekje tegen waar je de auto parkeert en alleen enkele lokale jongeren tegenkomt die genieten van hun zomervakantie. Zulke plekjes ontdekken alleen al, doet ons deugd!
Maar ook iets verderop ligt er iets incontournable. De archeologische site van de tempel van Poseidon (oh Griekenland, wat ben je mooi!). Uiteraard ga je er voor het culturele aspect. En je zal versteld staan van de interesse die het opwekt bij je kinderen als je verhalen kan vertellen over Griekse helden en goden. Maar behalve het ‘we reizen om te leren’-aspect van deze plek, voorziet het ook nog een van de mooiste zonsondergangen die we ooit zagen. Ga dus bij valavond en neem bv. een handdoek of dekentje mee waarop je gezellig kan zitten. je zag Griekenland nooit mooier! Kies een plekje aan de achterkant van de tempel en geniet van het schouwspel. En oh ja; van elkaar.


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
De zenzomer van 2021: Grecotel Cape Sounio voor al uw familienoden -