Hoteltips voor een herfstvakantie in België

De herfstvakantie komt eraan en je hebt nog niks geboekt; geen hotel en al zeker geen activiteiten. Ik kan me voorstellen dat je het dan spontaan wat warmer krijgt. Hoewel die temperatuursverhoging op een regenachtige, kille herfstdag misschien wel aangenaam lijkt, de FOMO die daarmee gepaard gaat, is dat alleszins niet. Als je (nog) geen fan bent van een vliegreis deze herfstvakantie, dan hebben we misschien wel wat logeertips dichter bij huis voor je. Want de herfst kan ook in eigen land de aanmaak van je gelukshormoon de hoogte injagen. Denk aan herfstwandelingen met de zon op je snoet, regenlaarzen over het afgevallen bladerdek of een warme choco onder een dekentje in de lobby van je hotel terwijl de regen tegen de ramen klettert. De herfst is ideaal om naar buiten te trekken, doe ons een plezier en inhaleer die herfstgeuren! En zoek een goed hotel, want tripjes mét overnachting zijn altijd de leukste!

Leuke (en kindvriendelijke!) hotels IN BELGIË: Belgische kust

Misschien is de Belgische Kust in de herfst en winter wel het spectaculairst! Hoge golven, felle wind en… Véél plaats op het strand om te ravotten! Een wandeling langs de zee is in élk seizoen heerlijken de herfstvakantie staat garant voor véél wind. Regenlaarzen aan en de kinderen kunnen zelfs voorzichtig met de voeten in het water. Niks beter dan achteraf een warme chocomelk in één van de cafétjes op de dijk met zicht op de woeste baren? Je kan de herfstvakantie slechter inzetten!

Leuke (en kindvriendelijke!) hotels in BELGIË: de Ardennen

Zoek je dé herfstbestemming bij uitstek? Dan moet je in de Ardennen zijn! De Ardennen is trouwens de avontuurlijke bestemming bij uitstek, want behalve een romantische boswandeling (ook met kinderen, ja!) kan je er ook ziplinen, mountainbiken of er zelfs met de quad op uit trekken! Perfect voor een avontuurlijke herfstvakantie! Daarenboven zijn de Ardense bossen zo uitgestrekt dat je er makkelijk enkele dagen verblijft zonder je in een mensenmassa te begeven. Ideaal voor een herfsttripje in COVID-tijden, toch?

Leuke (en kindvriendelijke!) hotels in BELGIË: Antwerpen

Antwerpen is een super veelzijdige stad gebleken. Verrassend kindvriendelijk ook, met een mix van cultuur en ontspanning. Wij bezochten Chocolate Nation en dat viel letterlijk en figuurlijk in de smaak! Kuier samen met Vos Antigoon door de stad a.d.h.v. een uitgewerkt stadsspel. Zo loop je van rechter- naar linkeroever via de voetgangerstunnel, leer je over de verschillende ambachten in de stad en vind je het mooiste plekje van de stad (spoiler: dat is de Vlaaikensgang!). Moeders; de winkelstraten zijn nooit veraf, dus ter afwisseling met dat stadsspel (dat trouwens écht heel leuk is!) kan een snelle shopstop er echt wel af! Pik je graag een museum mee, dan ben je in Antwerpen op de juiste plek. De herfstvakantie inzetten met een citytripje Antwerpen? ‘t Zal wel zijn!

Leuke (en kindvriendelijke!) hotels in BELGIË: Limburg

De Limburgse bossen zijn i-de-aal om de herfst ten volle te ervaren! Trek die regenlaarzen aan, zet een muts op je hoofd en trek naar de rood-geel-bruine kleurenpracht die de herfstvakantie garandeert. Echtig waar: in Limburg is er meer te beleven dan je denkt! Trek een dagje naar Bokrijk, huur fietsen of… Haal het kind in jezelf naar boven en geniet mee met je eigen kapoenen van een dagje Center Parcs. In Limburg vind je maar liefst 2 vestigingen en ze hebben elk hun troeven.  
Wil je de landelijke toer op in de herfstvakantie, trek dan eens naar de velden rond Borgloon. Fietsen, wandelen of genieten van een heerlijk ontbijt in Villa Copis, een prachtig hotel in een prachtig gebouw!

 Leuke (en kindvriendelijke!) hotels in BELGIË: Brussel

Vorig jaar gingen we een dagje naar Brussel. Wat een heerlijke stad! We deden er de Sparentfriendly citytour en hoewel hij momenteel nog niet geupdatet is, kan je er heel wat informatie vinden over de leukste (kindvriendelijke) plekken in de stad. Brussel bleek net zo verrassend als Antwerpen. De kinderen renden als uitgelaten jonge honden door het Jubelpark, we leerden over striphelden in Het Stripmuseum en kuierden over de Grote markt. Af en toe een stop voor een warme choco et voilà, het hele gezin is content! Leuke hotels vind je hieronder.


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
Hoteltips voor een herfstvakantie in België -