Dubai in ‘t rood. Wat we (met kinderen) deden in deze gekke tijden.

Reizen buiten Europa worden sterk afgeraden, maar niet verboden. Dat wil zeggen dat men antireclame maakt voor de toeristische sector, maar geen financiële compensatie voorziet. Want ja: in principe mag het. Dus nu mijn inkomen in 2020 met zowat 60% gereduceerd werd, de moraal en vooruitzichten op professioneel vlak in schril contrast stonden met de vrijgekomen knuffeltijd met mijn gezin, begonnen we op een avond aan de discussie. Gaan we? Is het verantwoord? Wat zullen ‘de mensen’ zeggen? Feit dat ik die dag met Elodie naar de speeltuin ging en er mensen zonder mondmasker samen van een doosje koffiekoeken zag smullen, snottebellen van andermans kinderen afkuisten en begrijpelijkerwijs elkaars nabijheid opzochten, was ik overtuigd. Ver weg in onze bubbel zou zeker niet minder veilig zijn dan hier. Misschien zelfs in tegendeel (dat wisten we toen nog niet). Ik kan op die momenten gefrustreerd op mijn lip bijten, of uitzoeken wat wél kan. Dus hadden we enkel nog te beslissen waarheen we zouden gaan, want als Belg ben je heus niet overal welkom. De keuze viel uiteindelijk op Dubai en was vooral gebaseerd op de goedweergarantie. Wat je nodig hebt in deze gekke tijden om naar Dubai te reizen, lees je hier, wat we er deden?


Dubai met kinderen: aquaventure atlantis

Wat is er te doen in Dubai met kinderen? Heel veel, zo blijkt! Al hebben we onze uitstappen voor een keer goed overwogen en deden we niet alles wat onze zin voor avontuur ons normaal gezien zou ingeven. Bij aankomst reden we onmiddellijk door naar Atlantis The Palm, hét iconische hotel, helemaal in de kruin van het legendarische Palm Jumeirah. Het hotel op zich spreekt tot de verbeelding, maar we kozen het eerlijk gezegd vooral voor de kinderen. Want per overnachting in hotel Atlantis, krijg je ook gratis toegang tot Aquaventure, het aangrenzende aquapark. En of dat waterpark de moeite waard is! Eerst en vooral is het een park voor de hele familie. Er zijn verschillende area’s, voor elk wat wils. Je zal zien dat er verschillende indelingen worden gemaakt qua veiligheid: kinderen kleiner dan 1m07, kinderen tussen 1m07 en 1m20 en iedereen groter dan 1m20. Men is hier heel erg strikt en de kinderen (vooral Elodie) werden meermaals gemeten. Dat betekende dat Bas(9) overal in mocht en Elodie toch ook al een aantal attracties (die wij best al spannend vonden) kon uitproberen, iets wat ze op veel plaatsen met haar 1m15 nog niet mag. Het kinderdorp is er voor iedereen en daar hebben ze allebei super veel plezier beleefd (stoere Bas speelt stiekem ook nog graag in dat kinderbad), maar het hoogtepunt van alles vonden we de familie-attracties (vanaf 1m07). Met namen als Zoomerango en Aquaconda kan het niet misgaan, denk ik dan! We hebben op 1 dag alles kunnen doen, behalve de (doodsenge!) Leap of Faith die bijna loodrecht naar beneden ging. Ik moet er wel bijzeggen dat we in november 2020 gingen en het er dus, door COVID-gevolgen extreem rustig was.
Bas’ favoriet was The Wavehouse, de surfsimulator waar ik me niet aan waagde. Niet omwille van de actie, eerder om vestimentaire redenen: wil je achteraf geen burlesque show geven voor de andere bezoekers, die je maar best een goedpassend badpak aan. Bikinibroekjes houden het niet tegen de kracht van het water! Voor wie een zwemshort draagt; het koordje wat extra aanspannen moet volstaan :-).


Dubai met kinderen: Dubai mall

In het midden van de woestijn met in de zomer temperaturen die de 40° vlotjes overstijgen, heb je een plan nodig voor de expats die je wil aantrekken om je stad economisch te boosten. In Dubai vind je die in de vorm van shopping centra met als paradepaardje (nu nog, het kan snel veranderen) de Dubai mall. Want behalve het feit dat bijna elk zichzelf respecterend modemerk ter wereld er een flagship store heeft neergepoot, vind je in de Dubai mall ook horeca en entertainment. En vooral dat laatste is interessant als je reist met kinderen.

Dubai Fountains

Voor de Dubai mall vind je de Dubai fontein, een kunstwerk van maar liefst 275m breed dat elke dag een licht- en waterspektakel voorziet. Het water van de fonteinen wordt meer dan 150m hoog gespuwd, minutieus op de tonen van de begeleidende muziek.

Dubai aquarium

In de Dubai mall is het niet enkel shoppen wat de klok slaat. Eén van de trekpleisters is het gigantische aquarium dat je er kan bezoeken. Van in het atrium kan je al een blik werpen op de haaien, roggen en andere vissen die er rondzwemmen, maar je kan het aquarium ook bezoeken. Tickets daarvoor kan je ook ter plaatse kopen, of online via deze link.

Dubai Dino

Dinofans bij? Ook dan zit je goed in Dubai mall. Je kan er namelijk het reusachtige skelet bewonderen van een 155miljoen jaar oude diplodocus. Bas was degenen die ons erheen bracht omdat hij, proactief als hij is (grapje), op voorhand YouTube filmpjes had gekeken over wat er in Dubai zoal te beleven valt. Die dino was dus zijn idee en het moet gezegd: het skelet, dat in 2008 in de VS werd opgegraven is immens indrukwekkend.



Dubai met kinderen: Burj Khalifa

Geen Dubai zonder extremen. De grootste shopping ter wereld vind je in Dubai, het langste kunstwerk, het grootste fotokader… En ga zo nog maar even door. Wat je er ook vindt is de hoogste toren, a.k.a. Burj Khalifa en vanuit die meer dan 800m hoge toren heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving. Je hebt de keuze om verdieping 124+125 te bezoeken met een 360° view over de stad of om ook naar verdieping 148 te gaan om te kunnen zeggen dat je écht aan de top was. De prijs voor die 20 verdiepingen extra is ongeveer X2 en volgens ons is het zicht niet spectaculairder dus wij kozen voor optie 1. In minder dan 1min. zoef je 125 verdiepingen naar boven in (je raadt het al) de snelste lift ter wereld. Effe duizelig in het hoofd? Je zou voor minder! Praktisch gezien kan je de Burj Khalifa bereiken vanuit Dubai mall, er staan overal richtingaanwijzers. Je kan je ticket ter plaatse kopen, of je kan de rij overslaan en online je ticket al bestellen. Die (digitale) voucher wissel je dan ter plaatse in voor een ticket. Qua drukte kan ik je geen betrouwbare info meegeven aangezien wij er waren in COVID-tijden en er behalve wij misschien nog ergens een verdwaalde bezoeker rondliep, maar verder was het abnormaal rustig. Het enige oponthoud waren de gesprekjes van medewerkers die kloegen over het gebrek aan toeristen. Yes people, dat hakt erin. En het sociale vangnet op andere plaatsen in de wereld is vaak lamentabel.


Dubai met kinderen: Dubai Creek

Als je zin hebt in een rustige, korte avondwandeling, kan je richting Dubai Creek trekken. Hoe lang het daar nog rustig zal zijn, valt niet te voorspellen want het zou de nieuwe Dubai hotspot moeten worden. De Dubai Tower wordt het nieuwe paradepaardje die de hoogte van de Burj Khalifa zou moeten overtreffen. Zou, want momenteel ligt de aanbouw van de toren stil. Aan de rest van het project wordt wel naarstig verder gebouwd. Hotels, een binnenhaven en totaal nieuwe ervaringen. De billboards voorspellen veel goeds. Maar… Momenteel is het dus de ideale plek voor een rustige avondwandeling met fantastisch zicht op de Dubai skyline. Want de walk is wel al tot in de puntjes aangelegd met speeltuintjes voor de kinderen (daarom: ga rond zonsondergang, anders is dat veel te warm).


Dubai met kinderen: welk hotel

Qua accommodatie heb je in Dubai wel wat keuze. Ook als je met kinderen reist! Zoals overal in Dubai wordt je een onvergetelijke ervaring beloofd en die krijg je ook. Je weet op voorhand dat je niet naar Dubai gaat voor idyllische rust in een boetiekhotelletje, maar voor meer, groter en beter. Wij kozen voor 2 hotels waarvan we wisten dat ons familieplezier er wel bij zou varen.

Atlantis The Palm Dubai

Hét iconische hotel aan het hoofdeinde van The Palm is echt de moeite waard, vooral met kinderen dan. Het is een hotel dat meer dan alleen een kamer met zicht op zee biedt (zowel aan de voor- als achterkant van het gebouw trouwens). We vergeleken het graag met een mix tussen Center Parcs en Las Vegas, maar dan in Dubai-style (lees: meer, groter, beter). Als je in de lobby de trapjes af gaat, kom je immers al snel aan het aquarium uit dat je kan bezoeken. Zo’n toegangsticket voor The Lost Chambers zit inbegrepen als je een overnachting boekt. Wat nog inbegrepen is, is de toegang tot het aquapark Aquaventure dat aan het hotel grenst en dàt is pas de moeite waard! We raden aan om te boeken op basis van half pension als je van plan bent om elke avond in het hotel te eten, wat sommige mensen met kleinere kinderen toch verkiezen. Boek dit hotel hier.


The Ritz Carlton Dubai

Afsluiten deden we met iets meer rust, maar even veel familieplezier. We kozen voor een tikkeltje kindvriendelijke luxe in het Ritz Carlton, niet op The Palm, maar wel met een fantastisch zicht erop. Wit, zacht zand waarop strandwandelingen wel heel aangenaam worden, een uitgebreid aanbod aan zwembaden (waaronder 1tje met een glijbaan voor de kinderen en vooral een relaxte sfeer, ideaal om onze welverdiende trip af te sluiten. Boek dit hotel hier.

Voor wie graag nog wat door het aanbod snuistert, hieronder verzamelden we nog 15 hotels die ons wel de moeite waard leken!


 DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
Dubai in ‘t rood. Wat we (met kinderen) deden in deze gekke tijden -