Hopen op en dromen over een normaal 2021: waar kunnen we op vakantie?

Hobbelend en puffend halen we binnenkort de eindstreep. 2020 zit er bijna op! Alsof er bij het omslaan van het jaartal ook een ommekeer komt in mindset, wagen we ons aan een prognose voor 2021. Wat zijn volgens ons haalbare bestemmingen, in welke hotels willen we wel eens uitblazen en wat zegt de zomer? Laten we er gemakshalve van uitgaan dat de zomer van 2021 er eentje wordt van niet al te veel beperkingen. Toch al zeker niet binnen de grenzen van Europa. Dat we kunnen gaan en staan waar we willen, noord of zuid. Dat reizen met kinderen weer een avontuur kan zijn zoals het vroeger er eentje was. Dat je je zorgen maakt over hoe je de lange autorit kan overleven, eerder dan hoeveel mondmaskers je meeneemt of wat je kind meeneemt in z’n handbagage, eerder dan met hoeveel personen je naar de plaatselijke markt mag. Enfin, you get the picture. Reizen met kinderen in de zomer van 2021, hoe zou dat er kunnen uitzien?

Cape Sounio_Reizen_met_kinderen-4.jpg

Gezinsvakantie 2021: Mallorca!

Hold your horses als je bij het horen van Mallorca denkt aan vergane glorie in Magaluf en overvolle baaien aan de oostkust. Hoewel die jammerlijke reputatie niet helemaal onterecht is (blijf weg van de oostkust), was het wel degelijk Mallorca dat ons ooit ongelooflijk verraste. In het midden van de zomervakantie trokken we ooit naar Mallorca en als je de juiste plekken kiest, is het er helemaal niet zo druk en kom je er geen zatte Duitsers tegen. Wat wij er deden, lees je in ons artikel over Mallorca. Maar er is meer. Want omdat ik Mallorca zo verrassend vond, maakte ik een reisschema voor een 10-daagse roadtrip langsheen de kust en het prachtige binnenland. Gebaseerd op onze ervaringen, maar nog verder uitgewerkt met activiteiten en verblijven die we een volgende keer niet zouden willen missen. Hotels die we zouden aanraden heb ik hieronder al opgesomd, want het handige aan reizen op een eiland is dat je nooit écht ver zal moeten rijden.

Gezinsvakantie 2021: Italië!

Oh wat is het elk jaar weer een fantastisch gevoel. De grote uittocht naar het zuiden, naar lunches based on olive oil en verkoeling zoeken in het zwembad. In het voorjaar (toen we met z’n allen gezellig in lockdown zaten we alleen maar konden dromen van zuiderse bestemmingen) deden we een oproep om vakantieverhalen met ons te delen. De respons die we kregen op onze oproep over Italië was immens, Italië blijkt het hart te stelen van iedereen die er eens een zomer doorbracht. En terecht. Wat wij er zoal deden, lees je in dit artikel. De tips die we binnenkregen van anderen, vind je hier terug. We lijken met z’n allen vooral van Toscane en Umbrië te houden and can you blame us?

Gezinsvakantie 2021: Spanje!

Aaaah Spanje. Onze eigenste zomerfavoriet. Normaal gezien –hout vasthouden- trekken we élk jaar naar Barcelona en als God het belieft, zullen we dat in de zomer van 2021 zéker opnieuw doen. Die reis begint op het moment dat we thuis in de auto stappen, de McDonalds in Metz zijn gepasseerd voor een uitgebreid vakantiediner met cheeseburgers en happy meals en na elke 100km blij zijn als we de buitentemperatuur een graadje zien klimmen. Die rit naar Barcelona is voor ons erfgoed geworden. Erfgoed dat we elk jaar zo goed mogelijk willen beleven. In dit artikel somden we al op welke hotels voor ons ideaal zijn voor een relaxte tussenstop nog voordat we in Barcelona aankomen, maar ook het Catalaanse binnenland kon ons al bekoren met zijn idyllische hotels, daarover lees je hier meer.

Gezinsvakantie 2021: Nederland!

Dat onze noorderburen meer te bieden hebben dan een sappig accent is natuurlijk een understatement. Op voetbalvlak mogen we hen tegenwoordig dan wel smalend aankijken, wat ze te bieden hebben op vlak van familieplezier, daar moeten we niet op neerkijken. Nederland bleek voor ons al vaker verrassingen in petto te hebben en we overtuigen ook anderen graag van wat Nederland voor moois (en leuks) te bieden heeft. Het aanbod is divers. Kies je voor de Limburgse gastvrijheid, de Brabantse gezelligheid, ga je liever het eilandgevoel op de Waddeneilanden tegemoet of zegt een verblijf op de prachtige Veluwe je meer? Ik loog niet toen ik zei dat het niet de eerste keer is dat we Nederland vermelden. Want Nederland is niet ver, dus al is het maar voor enkele dagen, het is altijd de moeite!

Gezinsvakantie 2021: Griekenland!

Last maar niet least. Zéker niet least is all time favourite Griekenland. Ikzelf was al langer fan van de Griekse gastvrijheid, van tzatziki en moussaka, van de Griekse klanken à la Efcharisto/Kalimera/Yasou, maar ik moest mijn reisgezelschap (lees: Ludovic) wel overtuigen vorig jaar. Hij voelde het niet (mannen…). Misschien daarom dat hij zelf Griekenland voorstelde voor mijn mama/dochtertrip met Elodie? Enfin, vorige zomer gingen we toch en ik verzeker je: hij voelt het nu. All the feels, helemaal overtuigd. En dan beperkten we ons nog tot Athene, de Atheense Riviera en gingen we maar heel even naar Peloponnesos. Dat smaakt –sowieso- naar meer! Hieronder vind je enkele hotels waarnaar we zelf heel erg benieuwd zijn!