Welke Center Parcs is nu eigenlijk de leukste voor ouders én kinderen?

Je zag het misschien onlangs voorbijkomen op onze IG-pagina; wij gingen het eerste weekend van september (that’s right, die eerste schoolweek verdiende een beloning!) naar Center Parcs ‘Les Trois Forêts’, want de tijd die tikt -ook in Coronatijden- onherroepelijk verder en wij willen die zo leuk mogelijk invullen. Want je kan nu veel van Center Parcs zeggen, maar niet dat het er niet leuk zou zijn! En eigenlijk hebben we wel meer ervaring met Center Parcs dan je van die IG-pagina kan afleiden. Vorig jaar werkten we immers met hen aan het Youtube-project ‘Vloggers op vakantie’ én we gingen voordien al naar Port Zélande (Nederland) en Villages Nature. Dus lijst ik hier graag even onze bevindingen op. Welke Center Parcs is nu eigenlijk de leukste? Dit is onze top 6!

  1. Center Parcs Villages Nature

Wie ons volgt op sociale media weet het al: als we aan Bas vragen welke reis de àllerleukste is (van àlle reizen die we óóit maakten dus) dan kiest hij voor ons verblijf in Center Parcs Villages Nature, vlakbij Parijs. Je kan je voorstellen dat wij nogal fronsten bij die uitspraak (Mexico, Zanzibar, India… Hallo?!), maar tegenwoordig hebben kinderen recht op een eigen mening en die van hem neigt naar Center Parcs. Wat die Center Parcs in Villages Nature zo speciaal maakt, is moeilijk om in 1 zin samen te vatten. Ten eerste ligt het vlakbij Disneyland (nog geen 10 minuutjes met de auto!), ten tweede is het een park met duizend activiteiten en kan je er super leuke workshops volgen. Wat wij als ouders (buiten het vertier van onze kinderen) hier leuk vonden was de kwaliteit van de restaurants. Je kan hier écht lekker eten. Wij aten één avond in restaurant Cépages en we probeerden de tweede avond het Italiaanse Vapiano. Lunchen deden we in Les Délices de la Ferme (mét binnenspeeltuin, ideaal!) Daarenboven is het een nieuw gebouwd park (geopend in 2017) waardoor er kon worden nagedacht over moderne behoeftes. Favoriet van de jongens waren de 2 glijbanen vlak bij elkaar die ‘om ter snelst’ naar beneden racen. Het moet gezegd worden; dit park biedt voor elk wat wils. Wat wij er aanraden, behalve uiteraard het subtropisch zwembad, is een bezoek aan de boerderij (eventueel met broodbakworkshop!) en –als je zou gaan tussen april en oktober- één van de leuke wateractiviteiten op het meer. Oh ja, we schreven hier al eens een artikel over! Als je het aan Bas vraagt (maar eigenlijk ook aan ons) staat Center Parcs Villages Nature op nummer 1!

2. Center Parcs Le Lac d’Ailette

Eén van de vooroordelen over Center Parcs (jaja, wij hadden die ooit ook) die we hebben moeten bijstellen is dat je in die parken geen rust zou kunnen vinden. Daar blijkt dus niks van aan. Uiteraard is het in de zwembaden een gekrioel van kinderen en bijhorende kreten. Dat is plezier, mensen, dat hoor bij Center Parcs. Het park Le Lac d’Ailette heeft trouwens maar liefst 8 glijbanen! Maar men zet bij Center Parcs ook in op beleving in de natuur. Zop is dat in Le Lac d’Ailette niet anders. Het domein is gigantisch (een elektrische golf cart is écht geen overbodige luxe!) en ligt in het midden van de bossen aan een, de naam verklapt het al, groot meer. De cottages zijn vernieuwd (gezellig!) en veel van hen geven uit op het meer. Zo waggelt er wel eens een familie eenden voorbij als je ’s morgens op je terras van je kop koffie geniet. In het park van Le Lac d’Ailette is er opnieuw veel te doen, maar inschrijven voor de activiteiten is de boodschap (gebruik daarvoor de app!). Elodie wilde graag meedoen aan ‘Wannabe een prinses’, maar de activiteit was volzet tijdens het weekend dat we er waren. We reden in onze golfcart dan maar rond door de bossen en bezochten de kinderboerderij, gingen langs op het skatepark, keken naar de durvers op het hoogteparcours en waren net te vroeg in het jaar om een elektrische boot te huren voor op het meer. Iets waarvoor ikzelf zéker nog eens terug wil is de Family Spa. Op woensdag en zondag tussen 10u en 12u wordt de wellness opengesteld voor gezinnen. Nu ik weet dat Elodie grote fan is van wellnessarrangementen, lijkt me dit een heerlijk moeder-dochtermoment. Echt even samen in Center Parcs!


3. Center Parcs Les Trois Forêts

Ons meest recente verblijf brachten we dus door in Center Parcs les Trois Forêts in Frankrijk. Mijn grootvader houdt van de streek omwille van de wandelmogelijkheden en we begrijpen meteen waarom. De Moeselstreek is een prachtige streek op de grens met Duitsland. Het is een bosrijk gebied waar de natuuraroma’s in de lente gegarandeerd de spuigaten uitlopen en de herfst zal er dieprood kleuren. Wij waren er dus op het einde van de zomer en botsten zo nu en dan eens op een hert dat in de tuintjes van de cottages de groei van de struiken in toom hield. Er zijn trouwens verschillende soorten cottages. De comfort en VIP-cottages zijn leuk, maar nogal basic. Wij genoten van een exclusive cottage en waren onder de indruk van de inrichting ervan, de kinderen vooral van de 4-persoonsjacuzzi in de badkamer. In alle eerlijkheid; we dromen er soms stiekem van ons huis te verkopen en in een containerwoning te gaan wonen (voor alle duidelijkheid; dat blijft bij dromen, he!). De cottages zijn zo gezellig dat we ’s middags met onze e-cart het liefst terugreden om in ons huisje te lunchen i.p.v. in één van de restaurants. Corona-toestanden kunnen daar ook wel iets mee te maken hebben. Ook hier reden we gezwind rond met de e-cart (geen overbodige luxe in de Center Parcs domeinen die inzetten op natuurervaringen, want die zijn meestal héél groot!) en hielden we halt aan de kinderboerderij, stopten we even bij de binnenspeeltuin of parkeerden we aan de rand van het bos voor een korte wandeling. Dat de Aquamundo opnieuw de favoriet was van de kinderen hoeft niet te verbazen, maar we raden dan eerder een ochtendlijk bezoek aan (of later op de avond). We hoorden dat de Aquamundo hier wel eens druk kan worden. Al hebben wij dit in alle eerlijkheid niet zo ervaren. Het eerste weekend van het schooljaar was het opvallend rustig, wie gaat er op zo’n moment ook richting Center Parcs, natuurlijk)

4. Center Parcs Erperheide

De Belgische parken van Center Parcs hebben als voordeel dat het niet al te ver rijden is. Terwijl je naar de Franse parken al gauw een 4-tal uur in de auto zit (vanuit Leuven that is), staan we op een uurtje in Erperheide. Omdat Center Parcs Erperheide één van de oudere parken is, merk je dat wel een beetje aan de cottages. De huisjes zijn iets minder licht en dus niet fonkelnieuw, ook al hebben ze vernieuwde cottages. In Erperheide ga je vooral ook voor de beleving en voor het familieplezier. Er zijn namelijk heel veel activiteiten en daar hebben wij er wel enkele van getest. Zo probeerden we het klimparcours met Zip Wire, gingen we (opnieuw!) langs op de kinderboerderij, speelden we minigolf en vinden de kinderen de binnenspeeltuin (Baluba) van Erperheide de allerleukste van alle parken. Ik denk dat er in Center Parcs Erperheide van alle parken ook de meeste kindvriendelijke activiteiten worden georganiseerd. Elodie heeft ons al laten beloven dat we een volgende keer in Erperheide voor de pony-experience moeten gaan een package waarbij je tijdens je verblijf een eigen pony krijgt toegewezen die je dan mag verzorgen/vertroetelen tijdens de volledige duur van het verblijf. Een pony helemaal voor haar alleen, dat is de moeite waard om nog eens voor langs te gaan!

5. Center Parcs Vossemeren

Toen we aankwamen bij Center Parcs De Vossemeren was het ijskoud buiten, maar dat deerde ons niet. Zoals hierboven vermeld, heeft Elodie nogal een fascinatie voor pony’s en die moest ze hier zeker even uittesten. De ponyritjes gaan meestal in groep door, maar omdat wij de enige gekken waren die de koude trotseerden, mochten we er even alleen op uit. Nu ja, met twee pony’s aan de hand dus. Al hadden we na de ponyritjes wel degelijk nood aan leuke binnenactiviteiten en die vonden de kinderen al snel in Discovery Bay. Ze gingen op zoek naar een piratenschat, een georganiseerde zoektocht met –wonder boven wonder!- een échte schat van snoep op het einde. Voor Elodie (4) was dit heel leuk, Bas (toen 8) voelde zich er al net iets te oud voor. De Discovery Bay bestaat ook uit een klim- en klauterparcours waar vooral kinderen vanaf een jaar of 4 zich echt wel kunnen uitleven. We gingen ook opnieuw voor een partijtje minigolf (Bas vindt dat om onverklaarbare redenen super spannend!) en maakten de Aquamundo onveilig (uiteraard!). Benieuwd? Bekijk dan zeker de vlog hieronder!
Omdat het winter was, hebben we de grote troef van dit park (de meren) niet echt kunnen beleven. Een volgende keer gaan we zeker voor de initiatie waterskiën of langs bij het outdoor Aquapark (beide vanaf 8jaar)!

 

6. Center Parcs Port Zélande

Qua park op zich vonden wij Center Parcs Port Zélande geen uitschieter, daar moeten we eerlijk over zijn. De cottages zijn prima, maar niet super speciaal en het zwembad is leuk, maar niet fenomenaal zoals we bij andere parken hebben gemerkt. Wat Port Zélande wél de moeite waard maakt, zijn de activiteiten die in de omgeving worden georganiseerd. Sowieso is de ligging niet ver van het strand een super grote troef (zwemmen in zee in de zomer, lange strandwandelingen in de herfst of winter), het gekwetter van de meeuwen en het uitzicht op de haven vonden we dan wel weer heel leuk. Center Parcs Port Zélande biedt vanalle activiteiten op en aan het strand. Strandzeilen is trouwens heel leuk (dat deden we in Ameland!) en ook windsurfen of suppen behoort tot de mogelijkheden. Wij gingen langs bij Surfcentrum brouwersdam en testten er de Waterjump. Zo cool! Tip; als je een GoPro of consoorten hebt, bind hem vast aan je arm. Als je de onze ergens ziet liggen op de bodem, mag je hem altijd terug meebrengen!

Heb jij ervaring met andere parken van Center Parcs? Laat het ons zeker weten! We zijn benieuwd naar ervaringen van anderen! Hieronder vind je alvast de scores die wij per park toekennen. uiteraard is dit een momentopname. Mocht je het oneens zijn met onze scores, andere ervaringen hebben of nog iets willen toevoegen, dan horen we het graag!

 
Scores_centerparcs.jpg
 

DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN CENTER PARCS BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
Center Parcs welke zijn nu de leukste?