Weekendje Antwerpen met het gezin; dit is wat wij deden

In het verdoemde jaar 2020 hadden we na een lange zomer van staycation en 1 buitenlands avontuur(tje) met de kinderen in Griekenland geen inspiratie meer. Onze lijst van dichtbij vakanties groeide, onze frustratie jammer genoeg ook. En net voordat de bomen hun bladerdek verloren, werden we uitgenodigd in Antwerpen. Antwerpen met kinderen. Is dat wel een goed idee? Blijkbaar wel, want hoewel we dachten het allemaal wel al gezien te hebben, werden we weer eens met de neus op de feiten gedrukt: België heeft potverdekke zoveel te bieden. En nee, we hebben het bijlange nog niet allemaal gezien!

Uitstap in Antwerpen : Linkeroever

Uitstap in Antwerpen : Linkeroever

Kindvriendelijk museum IN ANTWERPEN:
Chocolate Nation

Ik was er ooit al wel eens geweest (zonder kinderen), in het chocolademuseum dat Chocolate Nation heet. Maar toen had ik precies niet al te goed opgelet, of was ik een beetje te laat (dat zou niemand verbazen). Maar daar in Antwerpen werd nog eens bevestigd wat ik al wist; wat je doet met kinderen, doe je beter. Je let beter op, je leert meer, je wil het voorbeeld stellen voor die kinderen door te luisteren en te kijken. Maar wat het allermooist is; kinderen hun leergierigheid en nieuwsgierigheid is eindeloos. Het feit dat ze op het einde van het bezoek mogen proeven, draagt uiteraard bij aan die interesse. Dus met de neuzen op Chocolate O’clock, dartelden Bas en Elodie door het Chocolate Nation - hét chocolademuseum. Ook praktisch gezien is Chocolate Nation een topper. Het ligt op nog geen 2 minuten van Antwerpen Centraal. Kom je dus met de trein (wat handig is met kinderen) naar Antwerpen, dan kan je bijna rechtstreeks binnenwandelen. Een audiogids krijg je aan het begin van de tour en die neemt je mee van de cacaoplantages onder de evenaar tot aan de workshopruimtes in het gebouw. Jaja, je kan in het Antwerps chocolademuseum ook zelf aan de slag! Er zijn zelfs workshops speciaal voor gezinnen met kinderen! Alle info daarover vind je hier.


ANTWERPEN in met Vos Antigoon

Rustig kuieren door de Antwerpse binnenstad. Think again als je kinderen hebt? Nee hoor. We ontdekten deze zomer de kindvriendelijke stadswandelingen, de ene al wat beter uitgewerkt dan de andere. Het verhaal van Vos Antigoon in Antwerpen is écht een leuke zoektocht. Ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar, schat ik. Elodie kon al goed meezoeken naar de foto’s die in het bijhorende boekje stonden, maar Bas nam toch vooral de leiding als het ging over de weg zoeken en de vragen oplossen. Het boekje is in handig (kinder-)formaat met een duidelijke kaart die je van op de Grote Markt tot op Linkeroever brengt met uitzicht over de stad. De wandeling is ook goed te doen met de kinderwagen, enkel de wandelbrug langs de Schelde is moeilijk o.w.v. de trappen. Gelukkig staat er op de kaart een alternatief aangeduid zodat je ook met kinderwagen de hele route kan wandelen. De route mét voetgangerstunnel en Linkeroever is ongeveer 5 kilometer lang en wij deden er met onze kinderen van 5 en 9 ongeveer 3u over met tussenstops her en der. Je kan er ook voor kiezen om de voetgangerstunnel niet helemaal uit te stappen (toch 500m one way) en dus niet helemaal tot Linkeroever te gaan. Dan stap je een dikke 3 km, voor kleine kinderen misschien al ver genoeg?
De route loopt langs alle plekken die wij anders (lees: zonder kinderen) ook zouden aandoen, het is dus zeker niet kinderlijk, maar vooral een oudervriendelijke wandeling omdat je een route die je zelf graag zou doen, nu kan doen met je kinderen. Spring onderweg even binnen in één van de musea die je tegenkomt (Plantin Moretus, Vleeshuis…) Deze leuke zoektocht kost €5 en is te verkrijgen aan de balie van de toeristische dienst (op de Grote Markt) of via de webshop. Echt een aanrader om de stad met je kinderen te ontdekken!

Kindvriendelijk HOTEL in Antwerpen

Een weekendje Antwerpen betekent dat je 2 dagen uittrekt om de stad te verkennen. En eigenlijk is ook dat te kort. We wilden in principe ook nog naar de zoo, maar dat zal voor een volgende keer zijn. Qua overnachting is er keuze genoeg in ’t Stad. Wij verbleven bij Yust, een nieuw hotelconcept dat naast short en long term stays aanbiedt, ook familiekamers ter beschikking stelt. Als uitvalsbasis voor ons weekendje was die familiekamer ideaal. Hippe inrichting, leuk ontvangst en… Stapelbedden voor de kinderen. Soms moet je het niet ver zoeken om kinderen tevreden te stellen. Wat voor ons handig was, is de aanwezigheid van een restaurant onder het hotel. Niet zomaar een restaurant waar er snel snel iets in elkaar geflanst wordt voor de gasten. Neenee, Yust profileert zich ook als food concept waar sharing caring is. Het hele concept zit goed in elkaar, wij hebben er alvast weer een adresje bij als we naar Antwerpen gaan!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
15 X MOOIE HOTELS OF B&B’S MET BUITENZWEMBAD IN BELGIË -