Een weekendje aan zee in coronatijden, hoe werkt dat?

Eind januari en het is donker, koud en verdekke eenzaam in deze tijden die stilaan eeuwig lijken te duren. Positief blijven is ons mantra, dus maken we ook van een koud weekend graag het beste. Wat is er beter dan een dag naar zee? Heel juist, 2 dagen naar zee! Op de tonen van Like me’s beste hits vlogen we over de E40. Hoemparapapa voor de zee en voor een nachtje op hotel; het echte ‘even weg’-gevoel. Oostende, we zijn er, he!


Aan zee in coronatijden: wat met eten?

De meeste hotels aan zee hebben zich helemaal aangepast aan de coronatijden waar we momenteel (nog een tijdje) in zitten. Daarom is een overnachting aan zee echt wel handiger dan een daguitstap, vonden wij. Want je stapt tegenwoordig niet zomaar ergens binnen natuurlijk. Zo konden we in ons hotel in Oostende ’s ochtends naar de ontbijtzaal gaan om ons ontbijt op te halen. Buffetgewijs liep je langs verschillende standjes waar je je ontbijt kon samenstellen. Qua keuze was het zeker zo uitgebreid als in niet-coronatijden. Het verschil was dat je je ontbijt niet in de ontbijtzaal opat, maar op je kamer. Geen massabijeenkomst dus en dat is eigenlijk nog gezellig, zo’n variant van room service. Na het ontbijt zet je je plateau op de gang en alles wordt voor jou opgeruimd. ’s Middags en ’s avonds wordt er door het hotel geen catering voorzien. Maar dat wil niet zeggen dat men niet aan je denkt. Op elke verdieping staat een rek met borden, glazen, bestek… dat je gewoon kan nemen indien je het nodig hebt. Het hotel voorziet ook een lijst van restaurants die leveren tot in de lobby, maar ook Deliveroo en Take-Away zijn je vriend in Oostende of aan zee in het algemeen! Je hoeft alleen iemand naar beneden te sturen om de bestelling aan te nemen. Voor de lunch voorzie je best een picknick. Wij stelden een picknick samen aan de ontbijttafel en we hadden ook voor ‘s middags dus lekkere broodjes. Een weekendje aan zee in coronatijden, dat begint er echt wel aantrekkelijk uit te zien, toch?


Aan zee in coronatijden: als de nood het hoogst is

Maar wat als je naar de wc moet? Wat wij sowieso handig vinden als je tijdens een weekendje aan zee op hotel logeert, is het feit dat je een uitvalsbasis hebt. Gaan wandelen? Eerst verplichte passage langs het toilet in de kamer. Bespaart je een plaspauze onderweg en het bijhorende gedoe. Als je in de buurt van je hotel blijft (het onze lag op de zeedijk in Oostende, dus hoera!), hoef je je dus over toiletbezoekjes geen zorgen te maken. Heb je het toch voor dat één van de kinders een dringende plaspauze nodig heeft en je bent te ver van je hotel? No worries, omdat de cafés en restaurants gesloten zijn, heeft de stad Oostende extra openbare toiletten voorzien. Een overzichtje daarvan vind je hier.

Aan zee in coronatijden: mondmaskerplicht?

In Oostende geldt op de dijk een mondmaskerplicht. op het strand mag je het mondmasker weglaten. In ieder geval als je de afstand kan garanderen. In het centrum en in de winkels geldt uiteraard ook een mondmaskerplicht, zoals in de rest van het land. In het hotel is er overal mondmaskerplicht, behalve in je kamer (obviously) en aan het zwembad.


Aan zee in coronatijden: waarom kozen we voor een hotel met zwembad?

Na die lange strandwandelingen kom je dan aan in je hotel. Liefst met betraande ogen en verdroogde lippen door die hemelse combinatie van zout en wind. Dan doet er niets meer deugd dan een half uurtje (of langer) aan de rand van een zwembad waar de gemiddelde temperatuur veel te hoog, maar oh zo welkom is. Geef toe: vooral voor de kinderen is een hotel met zwembad écht wel een meerwaarde op jullie weekendje. Zo’n zwembad maakt het vakantiegevoel toch helemaal af? Tintelende tenen en kirrende kinderen zullen jouw deel zijn. Je vraagt je waarschijnlijk af of het de warmte is die je wangen doet blozen of het gelukzalige gevoel terwijl je dat tafereel aanschouwt. In coronatijden dien je wel een reservatie te maken voor het zwembad. Idealiter geef je dat zelfs aan mee bij je reservatie (extra vakje bij opmerkingen), maar geen nood: je kan het ook ter plekke regelen. Een binnenzwembad tijdens een weekendje weg vinden wij een gigantische meerwaarde als je met kinderen op stap bent. Als jij dat ook vindt, kan je zeker eens een kijkje nemen naar ons artikel over de leukste hotels met binnenzwembad in België.

Aan zee tijdens coronatijden: welk hotel kozen wij dan?

De voordelen van op hotel gaan in coronatijden heb je nu al wel door. Maar waarom kozen wij tijdens ons weekendje voor C-hotels Andromeda in Oostende? Is dat echt het beste hotel aan de kust? Wel, het heeft in ieder geval enkele troeven. Ten eerste ligt het pal op de zeedijk (hallo kamers met zeezicht!) én op wandelafstand van het centrum (hallo kuieren door de winkelwandelstraten!) De ligging pal aan het strand was ideaal als er weer iemand (altijd dezelfde uiteraard) zijn laarzen had laten vollopen met zeewater of voor de dringende plaspauze. Daarbij komt het voordeel van dat binnenzwembad. Het ultieme vakantiegevoel komt toch vooral met een plons in het zwembad? Achteraf bekeken was dat zwembad een nog betere troef dan we hadden ingeschat. Rust die we achteraf konden doortrekken naar onze kamer. De familiekamers bestaan uit een tweepersoonsbed en achter het hoekje een stapelbed voor de kinderen. De juniorsuite voor 4 personen heeft bestaat uit 2 2-persoonsbedden. Op het gebruik van de lift wordt streng toegekeken. 1 bubbel/keer en dat vonden we wel een belangrijke. Niks lastiger dan iemand die snel nog bij in de lift springt. Bovendien laat het hotel op die manier ook zien dat ze de situatie m.b.t. corona serieus neemt en alles mogelijke maatregelen treft om op een veilige manier gasten te ontvangen.

 Nu reizen naar het buitenland (terecht) officieel geen optie meer is, is een weekendje aan zee een goed idee. We hebben allemaal nood om effe uit te waaien en hoezeer het ook pijn doet en we het reizen naar het buitenland ook missen, we begrijpen het. We moeten het begrijpen. En hoewel we hopen dat we snel weer onze vleugels kunnen uitslaan, kijken we uit naar het voorjaar om nog verder onze eigen streken te ontdekken.