5x prachtige lodges in Madikwe Private Game Reserve

Laat ons wel wezen: Zuid-Afrika is de bakermat van de safari. Er is ook niks mooier/leuker dan een echte game drive! ‘s Morgens voor dag en dauw opstaan, de jeep in, op zoek naar The Big Five! Het idee geheel op te gaan in de échte natuur: dat is waar het tijdens een safari in Zuid-Afrika om gaat. Als je denkt dat je alleen in het Kruger Park op safari kunt, ben je mis: er zijn in Zuid-Afrika nog een vele andere prachtige parken waar je de mooiste safari’s beleeft! Bij deze uitgelicht: Madikwe Private Game Reserve. 


Waar ligt Madikwe Private Game Reserve en hoe geraak je er?

Madikwe Private Game Reserve ligt in het noordwesten van Zuid-Afrika, vlak onder de grens met Botswana. Het is het vijfde grootste safaripark van het land en de kans dat je er de Big Five spot is behoorlijk groot. Wij reden naar Madikwe vanuit Lanseria (ten noorden van Johannesburg) en deden daar een 4-tal uur over, vooral omwille van de slechte staat van de wegen. 

 

Waarom is Madikwe Private Game Reserve zo interessant?

Omdat Madikwe zo noordelijk gelegen is, heb je hier het echte Afrikaanse gevoel met wijdse vlakten waardoor je dus ook heel ver kan zien. De grens met Botswana is niet ver. Als Shakira zong ‘So this is Africa’, nam ze gegarandeerd een mental picture van deze regio. Madikwe is exclusief en laat ons eerlijk zijn: eerder een safaripark voor wie kan genieten van net dat tikkeltje extra. De lodges zijn luxueus en je wordt er op je wenken bediend. Alle accommodatie die je in Madikwe vindt, valt onder de noemer ‘family luxury’. 


Mogen kinderen mee op game drive in Madikwe?

In Madikwe zijn kinderen vanaf 6 jaar welkom om mee op game drive te gaan. De meeste lodges voorzien voor jongere kinderen wel een alternatief. Dat kan je best even checken als je boekt. Hieronder vind je alvast enkele prachtige lodges in Madikwe Private Game Reserve

Wat zijn de mooiste lodges in Madikwe Private Game Reserve?

Oordeel vooral zelf!