Op wandelzoektocht in Domein Puyenbroeck; ideaal voor een daguitstap

De herfst is in het land en -heel eerlijk- wij zouden normaal gezien in Jordanië zijn. But for obvious reasons was die regio een no go voor ons en dus bleven we thuis. Het zijn luxeproblemen en dus bestaan er super deluxe oplossingen. Want i.p.v. de rood-geel-gouden gloed in de woestijnen van het Midden Oosten, zochten en vonden we de rood-geel-gouden gloed in een Oost-Vlaamse bosrijke omgeving. Bij het vallen van de bladeren en tussen de regenbuien door (wij zijn wel zoet, maar niet van suiker) gingen we de gloednieuwe wandelzoektocht in Provinciaal Domein Puyenbroeck testen. 


Wat bedoel je met wandelzoektocht?

Wandelen aan de hand van knooppunten, dat kennen we onderhand wel. Handig als je niet verkeerd wil lopen en zo stippel je de perfecte route uit. Maar de wandelzoektochten die men bij Routen uitstippelde, gaan een stapje verder. Kinderen zoeken de juiste weg door quizvragen op te lossen. Spannend, want als ze een verkeerd antwoord kiezen, kan je wel eens van het pad geraken. Maar tussen ons gezegd en gezwegen; je kan natuurlijk de juiste antwoorden (en bijhorende knooppunten) op voorhand downloaden en zo de quizzers in de juiste richting sturen.

Waar vind je de wandelzoektochten?

Wij deden de wandelzoektocht in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Dat is de nieuwste zoektocht en dus wilden we die wel eens uitproberen. Maar je vindt eenzelfde soort wandelingen in de Kalkense Meersen en in het Drongengoedbos. Het Drongengoedbos kennen we niet, maar de omgeving van de Kalkense Meersen, daar waren we zelf al en dat is ook een heel leuke streek. Al was het maar dat je aan het begin van de wandeling het water over moet met het veer (dat je dan ook nog eens moet roepen door de bel te luiden, allemaal dingen die het voor kinderen weer net iets anders maken). 

Voor wie zijn de wandelzoektochten?

De wandelzoektocht in Domein Puyenbroeck is toegankelijk voor iedereen. De paden zijn verhard en dus is de wandeling ook met de buggy te doen. De volledige route bedraagt 6,2km, maar die kan je inkorten door bepaalde knooppunten slim te verbinden en ga een stukje binnendoor (ook buggy-proof!) 

Is de wandelzoektocht van Domein Puyenbroeck gratis?

De wandelzoektocht in Domein Puyenbroeck is helemaal gratis. Je kan parkeren op P1 en via de hoofdingang binnenwandelen. Het eerste bordje kan je niet missen, je botst erop als je net voorbij de hoofdingang het pad op wandelt. Na de wandeling kan je nog even langs het onthaal passeren voor een leuke beloning!