De Efteling met Corona-maatregelen, hoe werkt dat nu?

Een wereld vol wonderen, maar ook met Corona-maatregelen. Dat is hoe het er in de Efteling aan toe gaat. En maar goed ook dat de maatregelen er zijn. Zo kan iedereen zijn langverwacht gezinsplezier op een veilige manier beleven. Wij gingen in juni naar de Efteling en hebben wel wat informatie die we kunnen delen. Over welke maatregelen er gelden en hoe we dat hebben beleefd. Toch eerst nog even dit: die maatregelen veranderen zo snel, dat je altijd best toch ook even de website van de Efteling zelf checkt, want daar vind je natuurlijk de meest up to date info! Onze Efteling-ervaring deelden we al op IG en ik vat de meest gestelde vragen hieronder even samen.

Efteling_Brabant_themepark-2.jpg


Moet je in de Efteling steeds een mondkapje dragen?

Het dragen van een mondkapje is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar in alle overdekte locaties. In de praktijk was het zo dat de meeste mensen hun mondmasker ook ophielden tijdens het aanschuiven voor een attractie, ook al was dat in openlucht. Op de attracties die buiten zijn, mag je je mondmasker afnemen (anders horen de mensen je niet schreeuwen in de Python ;-))


Hoe worden de afstandsregels gehandhaafd in de Efteling?

Tijdens je bezoek aan de Efteling wordt de boodschap over mondmaskers en aftstandsregels herhaaldelijk door de luidsprekers gejaagd. Je kan het niet niet gehoord hebben. Daarbij komt dat er wandelrichtingen zijn op de smalle paden (eenrichtingsverkeer dus) én dat de wachtrijen zijn ingedeeld in rode en witte zones, met 1.5m afstand. De witte zones zijn de zones waarin je per bubbel mag staan, de rode zones moet je dan vrij laten. Wat we vooral opmerkten was dat mensen de afstandsregels (meestal uit enthousiasme) even vergaten, maar dat als je zelf heel duidelijk aangeeft die regels belangrijk te vinden (door ostentatief enkel in de witte vakken plaats te nemen en goed rond je te kijken) je mensen er ook aan herinnert. Vaak is het echt gewoon uit verstrooidheid of overenthousiasme dat mensen te dichtbij komen en helemaal niet door slechte bedoelingen. Geef zelf dus gewoon het goede voorbeeld en de mensen rondom je zullen volgen.

Heb je een negatieve PCR-test nodig om de Efteling binnen te mogen?

Neen. De Efteling vraagt geen negatief testresultaat om binnen te mogen. Echter, en dat is wel een belangrijke, moeten Belgische reizigers op dit moment wel een negatief testresultaat bij zich hebben om Nederland te bezoeken. Deze maatregelen veranderen wekelijks. Houd dus zeker altijd goed in de gaten welke maatregelen er momenteel gelden vanuit België. 

Zijn alle attracties open in de Efteling?

Toen wij er waren, waren er nog enkele attracties gesloten, vooral horeca-aangelegenheden. Polles Keuken en Panorama à la carte waren wel geopend. Het Wapen van Raveleijn opent vanaf 30 juni. Let wel op: het is verplicht om vooraf te reserveren en dat doe je best al enkele dagen op voorhand! Je kunt reserveren via de Efteling-website, de Efteling-app. Wees dus op tijd, wij waren dat niet en hebben dus gegeten op een bankje in het park (wat trouwens ook gezellig is!)

Moet je langer wachten door de Corona-maatregelen?

Door de maatregelen is er een verminderde capaciteit in het park, maar ook op de attracties zelf. Sommige stoelen worden vrijgelaten om de afstanden te kunnen garanderen. Ik denk dat de verminderde capaciteit in het park en op de attracties ongeveer evenredig zijn en dus de wachttijden als normaal kunnen worden bestempeld. Het was zeker wel druk (we waren er op zondag), maar we hadden wel het gevoel dat alles Corona-gewijs onder controle was. Wat wel zo is: de wachttijden op de app kunnen soms verkeerd zijn (zowel korter als langer) omdat de inschatting moeilijk kan gemaakt worden door de witte en rode zones. Sommige bubbels bestaan uit 2 mensen, anderen uit 6 en dat maakt het tellen moeilijker (gehoord van een medewerker ;-))

Waar slapen als je de Efteling wil bezoeken?

Wij logeerden voor ons hele weekendje bij Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel, op 500m van de Efteling. Dat we niet logeerden in één van de hotels van de Efteling, was niet zo uitzonderlijk, zo bleek uit de reacties die we kregen op social media. Veel mensen kiezen voor dit hotel. Het is ideaal gelegen (wandelafstand van de Efteling), is erg betaalbaar en is ook nog eens leuk ingericht. We hadden trouwens 6 slaapplaatsen in onze kamer: 1 dubbel stapelbed en 1 dubbele hoogslaper. Dat kan tellen als familiekamer!