5x winterzon: omdat je het verdorie verdient!

Lijkt de zomer alweer sneller voorbij dan je had ingeschat? Je snakt dus naar een vakantie in de zon, maar weet niet goed waarheen. Spits je oren, kuis je ogen uit: ik som hier nog even enkele topbestemmingen op voor wanneer je deze herfst/winter de zon wil gaan zoeken! Klik op de foto’s onder de bestemmingen voor meer info over de hotels!


Zonvakantie in de winter?: Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten (waarvan Dubai en Abu Dhabi de bekendste zijn) zijn fantastische vakantiebestemmingen voor families. Nergens is het strandleven zo zorgeloos, zijn de wolkenkrabbers zo hoog en de hotels zo luxueus. Dubai is de ideale winterzon bestemming voor wie nood heeft aan een chille vakantie met wat blingbling. Wat je misschien niet wist is dat het ook de ideale familiebestemming is voor je volgende vakantie. Er valt niet alleen super veel te beleven (entertainment hallo!), het openbare leven is er volledig op kinderen afgesteld. Men wil in Dubai namelijk veel jonge mensen aantrekken als expat en hoe kan je dat beter dan de faciliteiten voor gezinnen super toegankelijk te maken? Anyway, hoewel Dubai de ideale familievakantie-bestemming is, raad ik je niet aan om er in onze zomermaanden heen te trekken wegens véél te heet. Maar van november-april is het er zalig genieten van de zon terwijl diezelfde zon in Europa ‘s winters veel te zwak presteert! Nee Dubai is niet de allergoedkoopste bestemming, maar je krijgt er wel een topvakantie voor in de plaats! En gegarandeerd zon in de winter!


Zonvakantie in de winter?: Tenerife

De enige vakantieplek binnen de Europese unie waar het de hele winter aangenaam vertoeven is, zijn de Canarische eilanden. Hoewel ze eerder langs de westkust van Afrika liggen, behoren ze technisch gezien tot het Europese grondgebied. Er valt amper regen en de temperaturen in de winter doen denken aan een prachtige Belgische lentedag. Nooit overdreven heet, nooit overdreven koud, m.a.w. een keuze voor de Canarische eilanden is een veilige, zonzekere vakantiekeuze. Wist je dat touroperators vroeger een zongarantie gaven voor vakantie naar de Canarische eilanden? We zijn er zelf nog niet geweest, maar we zouden heel graag het eiland Tenerife eens verkennen. Want behalve de grote resorts en de mogelijkheid voor een heerlijke strandvakantie, zijn er op Tenerife ook enkele actieve uitdagingen. Bezoek het nationaal park van de Teide en beklim eens een vulkaan! Chill op de goudgele zandstranden of ga op ontdekking naar pikzwarte kuststroken. Tenerife lijkt me veelzijdiger dan we zouden vermoeden! En een goede keuze voor wat zon in de winter!


Zonvakantie in de winter?: Egypte

Egypte is een fantastisch land! Dat ontdekten wij in januari 2019 toen we een weekje in Hurghada verbleven. Daarenboven is de winter, met overdag temperaturen tussen 20 en 25 graden, de ideale periode om het land echt te leren kennen. Het is net warm genoeg voor water- en zwembadplezier en net niet te warm (wij droegen zelfs een truitje) voor de culturele bezoeken. Luxor mag dan niet bij de deur zijn (toch een 4-tal uur rijden), het is echt de enige excursie waarop we zouden aandringen. Vertrekken om 6u ‘s ochtends en pas rond 9u ‘s avonds weer toekomen in het hotel hoort er dan wel bij, maar de ervaring zullen jullie héél lang meedragen. De vallei der Koningen, de tempel van Karnak en -vooral!- die van Hatsjepsoet zijn onmiskenbare must-do’s tijdens jullie reis! Dan mag je de rest van de vakantie op je poep aan de rand van een mooi zwembad doorbrengen. Jullie komen gegarandeerd helemaal vervuld terug. Egypte wordt zwaar ondergewaardeerd! Het is niet alleen een vakantiebestemming, het is ook een echte reisbestemming (if you know the difference :-))


Zonvakantie in de winter?: Zanzibar

Je bent op zoek naar winterzon, wel dit is echt winterzon! In november en december durft er nog wel eens een onweerachtige dag te passeren (tropisch weet je wel), maar vooral voor de krokusvakantie is Zanzibar een echte aanrader. Wij gingen trouwens wel in november en hadden af en toe een stortbui (meestal vlak na de middag), maar merkten dat de regenwolken even snel weer gaan als ze gekomen zijn. Het gaat dan echt over een korte, hevige regenbui van ongeveer een uurtje en de rest van de dag is het ook gewoon droog. De enige écht natte maanden zijn april en mei. 


Zonvakantie?: Dominicaanse Republiek

Toegegeven, het is wat verder vliegen, maar de Caraïbische vibes zijn zó aanstekelijk dat het meer wordt dan je favoriete winterzonbestemming. Hebben we van horen zeggen. De Dominicaanse Republiek staat hoog in ons lijstje met winterzonverlangens. We waren al in Cuba en Mexico en willen graag de Dominicaanse Republiek héél graag aan dat winterzon lijstje toevoegen. Een hele week op spierwitte stranden, aan de rand van een zwembad met een cocktail in de hand of hier en daar een uitstapje zien we wel zitten! En aangezien onze wintermaanden de droge maanden zijn in de Dominicaanse Republiek en het er het hele jaar door tussen de 25 en 30° is, lijkt het wel dé ideale winterzonbestemming voor een heerlijke vakantie!