Familiewandeling wordt ezelwandeling in de Ardennen. Hoe dan?

Wandelschoenen aan, sandwichkes gemaakt en hup,  richting Ardennen voor een stevige wandeling met het gezin. Kinderen die zingend over de rotsen klauteren: “zo gaat het goed, zo gaat het beter,...” en ondertussen tijdens de wandeling een boeket wilde bloemen verzamelen. Dat klinkt goed op voorhand, maar de realiteit kan al eens tegenvallen, nietwaar? Wel, voor kinderbenen die altijd net iets te kort lijken en om te vermijden dat het idyllische gezang eerder gezeur wordt, hebben we misschien wel een oplossing voor wandelgrage mama’s en papa’s. De leukste wandeling van de Ardennen hadden we al eens beschreven, maar laat ik je nog een andere wandelhack geven. In de Ardennen kan je gaan wandelen met ezels. Vermoeide kinders zwier je gewoon op een ezelsrug. En tof dat ze dat zullen vinden!

tourisme wallonie Ezel-10.jpg


Wandelen met ezels, waar dan?

Het concept is simpel. Je gaat wandelen in de prachtige Ardense natuur en je neemt een ezel mee. Die ezel is op zich al een leuke compagnon de route, maar dat dier zal ook nuttig blijken, want hij draagt de kinderen nog voor ze beginnen zeuren over pijnlijke knieën, hongerige magen of zogezegd een niet te lessen dorstgevoel. Gaan wandelen met ezels in de Ardennen, kan op verschillende plekken, een overzichtje daarvan vind je via deze link.

Wandelen met ezels, hoe dan?

Wij gingen op ezelwandeling in La Roche en Ardenne, samen met Kelly en Geoffrey van l’Esprit de l’Âne. L’Esprit de l’Âne is een vzw die door hen werd opgericht nadat ze besloten verwaarloosde ezels op te vangen. De ezelwandelingen organiseren ze vooral om hun vzw draaiende te kunnen houden en de dieren het leven te kunnen geven dat ze verdienen. Omdat Kelly en Geoffrey deze wandelingen organiseren vanuit hun liefde voor dieren, hebben ze enkele regels om het welzijn van de ezels te garanderen. Daarom mogen de ezels enkel bereden worden door kinderen. Volwassenen mogen stappen en de ezels begeleiden. De wandelingen die zij maken, zijn altijd onder begeleiding van henzelf. Je wordt dus niet zomaar alleen met de ezel op pad gestuurd. Voordeel is dat zij de streek zo goed kennen dat je, zelfs in hoogseizoen op plekjes komt waar je slechts sporadisch andere mensen tegenkomt. Er wordt halt gehouden voor een klein hapje en drankje en, indien het weer het toelaat een duik in de Ourthe! Benieuwd naar mee? Op hun website vind je meer info en hun contactgegevens. Wat leuk is, is dat ze volledig op maat werken. Je kan dus een ezelwandeling van een uurtje doen, maar zelfs ook van meerdere dagen waarbij Geoffrey het voortouw neemt qua logement (niet altijd vanzelfsprekend als je ergens met ezels aankomt ;-)

Effe alles op een rijtje

  • We deden een wandeling van 7 km en deden daar een dikke 3u over

  • De wandeling is niet buggyproof, kleinere kindjes neem je best mee in een draagzak

  • Kelly en Geoffrey maken wandelingen op maat, contacteer hen gerust (ze spreken Nederlands!)

  • Adres: Rue de Mousny 6 in La Roche en Ardenne

  • Onderweg krijg je een drankje en iets om te eten (even navragen bij het boeken)

  • Richtprijs: Kleine wandeling (+/- 1.5u) = €60 voor 2 ezels - Grote wandeling (+/-3u) = €150