Een nazomers weekendje weg? 6x tips in Brabant (en ‘t is niet ver!)

De zomervakantie zit er dan wel officieel op, wij blijven ervan overtuigd dat er ons nog veel fijne nazomerdagen tegemoet zullen komen. Zo’n heerlijke dagen waarop je er graag in het weekend nog even op uit trekt voordat de bladeren écht van de bomen vallen. En waar kan je dan beter zijn dan op een plaats niet te ver weg, maar met toch dat tikkeltje buitenlandgevoel? Juist ja, Nederland is perfect voor een weekendje nazomeren. Zowel in 2020 als in 2021 begaven we ons vlak over de grens, in de provincie Brabant. Onze favoriete plekjes in Brabant sommen we dus graag nog even op!


Een wereld vol wonderen in de Efteling


Onze allerfavoriete plek, dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Het is een combinatie van plezier en nostalgie (voor ons als ouders). Dit jaar gingen we, net toen het pretpark z’n deuren weer opende, naar de Efteling voor een ferme portie familieplezier. Hoe we dat allemaal beleefd hebben, lees je hier. Spoiler: sla het sprookjesbos niet over als je zelf je jeugd nog eens wil herbeleven. Het ruikt er naar de jaren 90, maar werd tegelijkertijd zo goed onderhouden, dat ook de kinderen hun fantasie meer dan voldoende geprikkeld wordt.

Op avontuur in een kasteel


Knielende ridders en strijdende prinsessen. In de kastelen van nu draagt niet iedere prinses een gouden jurk, maar het kàn wel. Alles is mogelijk als je één van de kastelen in Brabant bezoekt. ALS je de kastelen bezoekt that is, want wij hadden er jammer genoeg de tijd niet voor. Het is iets dat op het lijstje ‘what to do in Brabant’ stond. Zelf ook benieuwd? Informeer je zeker over het Kasteel Helmond of het Kasteel Heeswijk. Het is omdat we zelf de tip kregen, dat ik hem graag deel voor gezinnen die er wél de tijd voor hadden! Die eerste is trouwens de grootste waterburcht van Nederland én het kasteel van Sinterklaas als de Goedheilige Man in Nederland verblijft! Als dat geen interessante info is voor de kinderen! Er is zelfs nog meer: in beide kastelen kan je immers speciale ‘kids’-rondleidingen krijgen! Vraag er dus zeker naar!

Op safari in Brabant!


Ik durf te wedden dat je er al over hoorde, misschien staat het zelfs wel al op je ‘weekendje met kinderen’-verlanglijstje. Safaripark De Beekse Bergen is sowieso een topidee! We trokken er in de zomer van 2020 heen en we blijven zo’n grote fan, dat we ervan overtuigd zijn dat ook jij er eens moet geweest zijn! Alle info over ons bezoekje aan de Beekse Bergen lees je hier

De leukste musea voor families

Onze uitstapjes naar Brabant waren steeds gezegend met mooi weer. Zonovergoten dagen met zo’n gouden randje, je kent het wel. Maar het kan anders, dat weten wij ook wel. Een regenachtige dag in Nederland is even waarschijnlijk als in België. Ook voor van die dagen kregen we al tips. Op zo’n druilerige dag, kan je bv. een museum bezoeken. Maar welke musea zijn nu leuk voor jou én voor je kinderen? Zoek het hier op! Wij hebben alvast het Natuurmuseum, het preHistorisch dorp en Vincents Tekenlokaal op onze radar gezet!

Met kinderen de natuur in

Als er 1 plek is waar kinderen zich hélemaal kunnen uitleven, dan is het wel in de natuur. Ze zien overal speeltuigen, onder elke steen een dierentuin en in elke plas een oeverloos plezier. En of er in Brabant heel wat natuur te vinden is! We deden een speeltuinenfietsroute dwars door de Oisterwijkse bossen of gingen bootcampen in de Loonse en Drunense duinen. Fiets- en wandelplezier gegarandeerd. Een mooie afwisseling met de hectiek van je bezoekje aan de Efteling!



Logeren in Brabant


Ik heb het hier de hele tijd over een weekendje. Dat betekent dus overnachting included. Well… We got you covered! Hieronder vind je nog eens de plekjes waar wij verbleven, of degene die we aanraden (op basis van tips van anderen of dingen die we zelf eerder al opzochten!)

Wil je nog meer inspiratie over een nazomers weekendje weg in Brabant (er valt immers nog zoveel meer te beleven)? Neem zeker eens een kijkje op www.hiermoetjezijninbrabant.nl!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK

Katrien GorisComment