De beste sneakers voor onderweg

Aaah reizen en onderweg zijn, het doet zoveel deugd. Je hoofd wordt geleegd terwijl je hart wordt gevuld. Dat kan op eender welke bestemming, met eender welke insteek. Living the flipflop-life op een Caraïbisch strand, de kou trotseren op de skipiste of een citystroll doorheen een metropool, het zorgt allemaal voor de nodige afstand van je dagelijkse leven. Letterlijk (liefst zo ver mogelijk) of figuurlijk (met je gedachten even heel ver weg). Als we onderweg zijn, kiezen we voor een strak zittende sneaker. Comfort boven alles natuurlijk, dus als die sneaker er dan ook nog eens hip en happy uitziet, dan is het een dubbele win. Natuurlijk kiezen we ook voor papa sneakers en geven ook de sneakers voor dames voor mij een niet te ontkennen comfort, maar ik neem je graag even mee in mijn zoektocht naar de ideale sneaker voor de kinderen!


Sneaker-selectie voor Elodie

Als ik Elodie laat kiezen, dan gaat ze zonder pardon voor roze sneakers met diamanten en eenhoorns. Als het kan, zitten er vleugels aan de zijkant of linten waar de veters horen. Hoezeer ik wil meegaan in haar keuzes en hoezeer vrije keuze een belangrijke pijler is in onze gezinscontext, er zijn grenzen. Choose your battles zegt men wel eens, wel dit is er een die ik elke keer voer. Aan de ene kant omdat ze eigenlijk makkelijk te overtuigen valt van een stoerdere sneaker, aan de andere kant omdat ik toch ergens consequent in wil zijn. Natuurlijk is hoe ze erbij loopt niet het àllerbelangrijkste, maar toch. Zolang ik van haar mag kiezen, doe ik dat ook.

Sneaker-selectie voor Bas

Bij Bas is de battle al wat steviger. Hij krijgt al wat invloed van sociale media en ook op school wordt kledij zo stilaan een statussymbool. Dat hij zichzelf wil uitdrukken aan de hand van wat hij draagt, begrijp ik en daar willen we zeker in meegaan (ook al is hij nog maar 10) Gelukkig is zijn smaak niet té uitgesproken en komen we meestal wel overeen. Sommige van zijn keuzes zullen moeten weliswaar nog even moeten wachten, maar tot een compromis komen we altijd.





 



ModeKatrien GorisComment