Tips voor een leuk weekendje in Antwerpen

Voor citytripjes in eigen land zijn wij altijd wel te vinden. Er even kort tussenuit, een overnachting in een leuk hotel en plekken ontdekken die ons doen stilstaan dat het thuis zo slecht nog niet is. We gingen al enkele keren de Antwerpse binnenstad verkennen en kunnen zeggen dat we enkele super leuke tips hebben voor een leuke uitstap met je gezin.


Bezoek Chocolate Nation

Een museum over chocolade waar je ook nog eens mag proeven? Dat kan niet anders dan een topuitstap zijn voor de kinderen. Terwijl je leert over de herkomst en de verwerking van cacaoboon tot chocolade en wat voor lekkers je er allemaal mee kan maken, proef je welke smaken chocolade allemaal kan hebben. Alsof dat nog niet genoeg is, maak je er ook super leuke foto’s. Voor wie met de trein naar Antwerpen komt; Chocolate Nation ligt op een steenworp van het station.


Het Steen

Er is veel om te doen geweest, maar Het Steen is eindelijk volledig vernieuwd en sinds kort dus weer te bezoeken. Het Steen is de toegangspoort van een voormalige burcht en het oudste gebouw van de stad. Op dit moment doet het dienst als toeristisch onthaalcentrum waar je op een leuke en interactieve manier alles te weten komt over de geschiedenis van de stad. Op het dakterras heb je een prachtig zicht over de Schelde.


Bewonder Street Art

Stadwandelingen zijn eens zo leuk als er voor kinderen iets te zien is wat hen prikkelt. Wij deden een tijdje geleden dank zij Street Art Cities een leuke toer langsheen de mooiste street art van Antwerpen. Dankzij de app kan je zelf je route uitstippelen en maak je die dus zo lang of zo kort als je zelf wilt. 


Stadstours met een extra touch

Een stad verkennen kan nog zo zinnenprikkelend zijn, soms wil je wel gewoon iets extra. Voor de kinderen deden wij zo bv. ooit een zoektocht doorheen de stad, maar er zijn nog veel andere mogelijkheden. Ga op voorhand op zoek naar leuke activiteiten in Antwerpen, van wandelingen, over fietstochten tot cultuur in Antwerpen, je vindt het allemaal op de website van Experience Antwerpen. Handig als je geen zin hebt om het allemaal zelf uit te dokteren en je de stad van binnenuit wil leren kennen.

Blijf een nachtje logeren op hotel

Even weg van alles, dat kan het allerbest als je ergens overnacht. Een weekendje weg is pas een weekendje weg als je op hotel kan logeren. Bekijk hieronder de hotels die wij al uitgeprobeerd (en goedgekeurd) hebben of die zeker op ons lijstje staan!



Katrien GorisComment