Yosemite National Park met de kinderen: onze tips

Ben je een rondreis aan het plannen langs de westkust van de VS, dan gok ik dat het 100% zeker is dat Yosemite National Park deel uitmaakt van jullie route. Indien niet, keer dan maar effe op je planningsstappen terug, want het is echt één van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Hoe je Yosemite het best beleeft, hopen we je naadloos aan te tonen met onderstaande tips (must-do’s!)

Accommodatie in Yosemite National Park

Reizen jullie in de zomer, dan heb je de keuze tussen kamperen of lodgen. Omdat we zelf rond eind maart onze rondreis door Yosemite hebben gemaakt, was de keuze voor ons niet zo moeilijk. Kamperen was bij mogelijk vriesweer niet aan ons besteed. Wij kozen voor een semi-kampeerervaring in AutoCamp Yosemite. Een vakantiepark met alleen maar Airstreams, je weet wel: van die coole caravans. Het is self-catering en dat maakte het nog leuker. Aan je Airstream heb je namelijk een ingebouwde barbecue. ‘s Avonds gezellig rond het vuur als het wat kouder werd, memories were made! Hieronder vind je nog enkele accommodaties in en rond Yosemite die volgens ons wel de moeite waard zijn. Reis je in de zomer en ben je gek op kamperen, dan kan je alle info op deze website terugvinden. om zeker te zijn van een plekje, maak je best een reservatie, maar opgelet; die reservaties vliegen letterlijk de deur uit. Je kan ook kamperen zonder reservatie, maar ook hier: het is first come, first serve en dus kom je best heel vroeg in de ochtend ter plekke (7AM is niet overdreven). 

Vervoer in Yosemite

Als je met de auto Yosemite bereikt, kan je ook met je auto de meeste plekken in het park bereiken. Als je geen zin hebt in telkens een plekje zoeken op een overvolle parking, kan je ook handig gebruik maken van de gratis shuttle bussen die in Yosemite rondrijden. Er zijn er namelijk 2: de Valleywide Shutlle en de East valley Shuttle. De eerste maakt een grotere lus dan de 2de, maar de East Valley Shuttle rijdt wel frequenter (om het kwartier t.o.v. om de 8 minuten) De plannetjes zijn makkelijk op te snorren via Google


Wat zijn nu de echte must do’s in Yosemite?

Eerst en vooral: alles. Vanaf het moment dat je Yosemite National park binnenrijdt, is het eigenlijk begonnen. Je rijdt rond in één van de mooiste landschappen ter wereld, tussen rotsen en watervallen. Dit zijn alvast ‘les incontournables’:

Tunnel View

Tunnel View is volgens mij het mooiste uitzicht van yosemite. het is een uitkijkpunt over de vallei met zicht op de watervallen en rotsformaties. Het is dé plek voor een adembenemende foto. 

Begeef je tussen de watervallen

De Mist Trail is een wandeling tussen rotsen en watervallen. The Mist Trail leidt je naar 2 watervallen: Vernal Falls en Nevada Falls. Tot aan de top van Vernal Falls is het een kleine 5 km stappen, met op het einde een vrij steile klim (niet zo geschikt voor jonge kinderen) Avonturiers die 11km in de benen hebben, kunnen doorwandelen naar Nevada Falls, een eindje verderop. Het pad start aan Happy Isles, 1 van de stops van de gratis Shuttle Bus. 

Reis je met jongere kinderen of ben je zelf niet zo’n fan van een langere wandeling, dan kan je via een makkelijk wandelpad naar het viewpoint van Lower en Upper Yosemite Falls gaan. Dit pad is 1,6 km lang en volledig aangelegd. De gratis Shuttle Bus brengt je ter plekke. Afstappen doe je aan ‘Lower Yosemite fall’. Er is ook parking voorzien voor wie met de auto in het park rond rijdt. 

Valley View

Daar waar je bij Tunnel View een prachtig zicht van bovenaf hebt, is Valley View hét iconische zicht dat je hebt op Yosemite van onderuit. Je hebt een prachtig zicht op de Merced River, geflankeerd door de rotsen van El Capitan. Valley View vind je hier

Sentinel Meadow

Sentinel Meadow is een wandeling van een 3-tal kilometer. Het is een makkelijke wandeling, zonder klimmen met af en toe mooie uitzichten over Yosemite Falls. Een ideale wandeling met kleinere kinderen. Het is ook de perfecte wandeling om kennis te maken met Yosemite omdat je een mooi overzicht krijgt van de verschillende aspecten van Yosemite. Onderweg wandel je over Sentinel Bridge en Swinging Bridge. 

Glacier Point

Glacier Point is een prachtig uitkijkpunt over Yosemite Valley. Het is makkelijk bereikbaar vanop de weg maar die weg is enkel geopend tussen juni en oktober. Om deze must do te kunnen beleven, moet je vakantie in de zomermaanden vallen. Vanaf de parking lot is het ongeveer 5 minuten wandelen naar het uitkijkpunt.

Wat kan je nog doen in Yosemite?

Kan je maar niet genoeg krijgen van Yosemite en vraag je je af wat er, naast al die wandelingen, nog te beleven valt? 

Paardrijden: meer info vind je hier (min. 7 jaar)

Raften: meer info vind je hier (min. 20kg)

Fietsen: meer info vind je hier


Yosemite National Park met de kinderen: onze tips
DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS. ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL IN KRABI BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA, MAAR STEUN JE WEL ONS WERK