Waar eten in Méribel?

Als er 1 ding is waar we van onder de indruk waren in Méribel, is het wel de kwaliteit van de horeca. We hebben overal super lekker gegeten! Het aanbod is even groot als divers. Ik som even op waar we overal zijn geweest:


LUNCH - JACK’S BAR

Aan de voet van de pistes, vlakbij La Chaudanne - waar verschillende liften samenkomen (en waar de kinderen samenkomen om aan hun skiles te beginnen) Ideaal voor onze eerste dag, want we kenden het gebied nog niet super goed en waren blij dat we een leuke (en makkelijke) lunchplek vonden.

 

LUNCH - ADRAY TELEBAR

Hotel/restaurant op de piste, vlakbij Méribel Centre. Toegegeven; we zijn moeten terugkeren want we waren er de eerste keer voorbij geskied (en het is niet bereikbaar te voet). Het ligt een beetje verstopt tussen de bomen, naast een blauwe piste. Heerlijk zonneterras, nog heerlijker eten. De kinderen gingen voor spaghetti (what else) en wij hadden een zalig stukje vlees!

LUNCH - LA FOLIE DOUCE

Spectaculaire plek op de piste, vlakbij de tussenstop van de Saulire Express (een gondel die vertrekt aan La Chaudanne) je kan kiezen tussen La Petite Cuisine, een self-service op het zonneterras of je kan gaan voor een unieke lunch-experience in la Fruitière, het restaurant (aansluitend aan het terras van La Petite Cuisine) voor een exclusieve aangelegenheid. 


LUNCH -
MAYA ALTITUDE

Opnieuw een restaurant in de bergen, op zelfs 2300m hoogte! Neem de zetellift Tougnete2 tot helemaal boven en volg de pijltjes ‘Maya Altitude’. Reserveren is misschien wel nodig (heel populair) en dan kom je best op tijd, want men werkt hier in 2 shifts (en dat wisten wij niet ;-)) We waren dus een beetje te laat, maar gelukkig waren ze hier zo vriendelijk om ons er toch nog tussen te nemen.


LUNCH -
LE RASTRO

In Méribel Mottaret, aan de voet van de pistes. No nonsense restaurant/pizzeria waar je tijdens de lunch kan genieten van het zonneterras.

DINER - FARTO

De eerste avond waren we zo moe dat we geen zin hadden om nog buiten te komen. tegenover ons appartement lag echter Farto. We bestelden er raclette en konden zo op het gemak in ons appartement genieten van raclette met kaas en charcuterie. Brood haal je wel best nog snel bij de bakker, want dat was er niet bij en dat kunnen wij wel appreciëren bij raclette. Het raclette-toestel kan je daar trouwens ook gewoon huren als je dat niet hebt in je appartement.

DINER - LE CLOSE-UP

In Méribel Centre, niet ver van het Office de Tourisme. Een gezellig restaurant waar alles in teken staat van ‘un diner magique’. De tekeningen en schilderijen op de muren zijn allemaal Trompe-l’oeils en ideaal voor met kinderen: er zijn verschillende spelletjes aanwezig waarmee ze zich kunnen bezighouden.

DINER - LE MONCHU

Wat een ervaring! We gingen dineren in Le Monchu en werden naar boven gebracht met ‘une dameuse’, zo’n machine die ‘s nachts de pistes prepareert. Ongelooflijk gezellig restaurant met ongelooflijk vriendelijke mensen die er werken. Waar je wel rekening mee moet houden: als je ‘s avonds per dameuse naar boven wordt gebracht, kan je ook pas terug als de andere gasten klaar zijn met eten. Voor ons wat moeilijker, want Bas en Elodie waren super moe. Le Monchu is echter ook perfect om te gaan lunchen, dus misschien is dat een beter idee de volgende keer.

DINER - HOTEL ALPEN RUITOR-RESTAURANT SAVOYARD

In Méribel Mottaret -makkelijk te bereiken met de gratis shuttle bus- bevindt het restaurant zich in het hotel Alpen Ruitor. Het is een restaurant met lokale specialiteiten dus je kan kiezen tussen fondue, raclette, pierrade… Als je het ons vraagt: de pierrade is heerlijk!

DINER - HOTEL LE SAVOY

De laatste avond gingen we voor een feestelijke avond, aan de overkant van de straat (vanuit ons appartement) Toegegeven: we waren allemaal super moe en dus hebben we niet helemaal kunnen genieten van de super gezellige sfeer. Voor een dessertje hadden we nog nét genoeg energie!