Beleef een Phantastische Kerst in Phantasialand!

Fans van de betere Kerstmarkt trekken rond de kerstperiode nogal eens naar Duitsland. Daar geniet je met een glas glühwein in de hand van de onnavolgbare eindejaarssfeer. Lichtjes, liedjes en winterse temperaturen doen er ons gezellig dicht bij elkaar kruipen. Toen we hoorden dat er niet ver van Keulen een themapark is dat die identieke kerstsfeer combineert met de leukste attracties, konden we niet ander dan dat een te gaan uitproberen. Dus we gingen naar Phantasialand. Om alle attracties uit te testen, maar zeker ook om de kerstsfeer te raten. Want tot 29 januari is Phantasialand omgetoverd tot een ware winterdroom. 


Waarom Phantasialand?

Wat Phantasialand zo speciaal maakt, is het feit dat de 6 themawerelden tot in de puntjes verzorgd zijn. Elk detail moet kloppen. Dat vonden we zeker zo in de nieuwste themawereld Rookburgh, maar die zin voor detail komt dus ook terug in de kerstsfeer. Er is niks dat aan het toeval wordt overgelaten. Er zijn duizenden lichtjes, er is een kerstmarkt en er wordt zelfs aan sneeuw gedacht (ook al is die niet vanzelf gevallen). ‘s Avonds is er een ceremonie waarbij alle lichtjes worden aangestoken en je trekt je schaatsen aan voor een echt winters avontuur. Wat wij als ouders heel erg konden waarderen was de kwaliteit die in de restaurants geserveerd werd. Met als hoogtepunt Uhrwerk in Rookburgh. Echt even uit de drukte, voetjes onder tafel en genieten. De burgers zijn echt super lekker en ook de steak tartare heeft onwaarschijnlijk gesmaakt. Als vieruurtje moet je even stoppen in Klugheim bij Rutmors Tavern; de Kaiserschmarrn smaken hier even lekker als op de Oostenrijkse skipiste!

Phantasialand, de kerstgids

Natuurlijk zijn er plekken in het park waar de kerstsfeer nog meer tot z’n recht komt dan op andere plekken. Deze plekken in het park mag je echt niet missen:

- Kaiserplatz: dit is het centrale punt van Wintertraum, hier vind je ook de schaatsbaan, de kerststalletjes en de grote kerstboom.

- Mainstreet in Berlin met de verlichte paardencarrousel

- Mexico, het uitzicht op Chiapas in de avond wanneer er een heus lichtspektakel plaatsvindt.

- Rookburgh by Night: als het donker is komt de duistere sfeer van Rookburgh helemaal tot z’n recht.

- Klugheim (Taron!) by night: als het ‘s avonds kouder wordt, blijft de mist (die niet echt is) rond de attractie hangen wat de sfeer helemaal top maakt! De brandende olielampen geven de sfeer van een kerstnacht ergens lang geleden. 



Waar ligt Phantasialand?

Phantasialand ligt in Duitsland, niet zo ver van de stad Keulen. Vanuit Brussel is het slechts 2u rijden en dat vonden we al een eerste meevaller. Om helemaal exact te zijn, Phantasialand ligt in de gemeente Brühl. Hier vind je alvast het exacte adres.

Phantasialand: waar logeren?

Het themapark heeft 3 eigen hotels waar je terecht kan als 1 dag Phantasialand niet zou volstaan. Je kan kiezen tussen Hotel Charles Lindbergh, Hotel Matamba en Hotel Ling Bao. De hotels zijn, zoals de namen doen vermoeden, themahotels. Wij konden genieten van een throwback naar Afrika in Hotel Matamba. En ook hier werd het kerstthema volledig doorgetrokken. Lichtjes, muziek (kerstmuziek in Afrikaanse klanken), kerstbomen… Overal werd aan gedacht. Elk hotel heeft z’n eigen toegang tot het park en dus kwamen we via de prachtig versierde hoteltuin in de Afrikaanse themawereld terecht. Meteen klaar voor de sidderende Black Mamba of spannend klim- en klauterwerk in het Deep in Africa Adventure Trail.


Wil je meer info over Wintertraum in Phantasialand? Neem zeker een kijkje op de website van Phantasialand. Daar vind je alle antwoorden op mogelijke vragen en kan je je al even onderdompelen in die heerlijke kerstsfeer. En tot slot: Vrolijke Feestdagen!