Het TUI-aanbod uitgeplozen: Egypte! Van deze all-in resorts krijgen wij het al warm

Egypte is voor ons één van de vele winterzonbestemmingen waarheen je kan ontsnappen aan de Belgische gure dagen. Voor een portie extra vitamine D, voor een snuifje cultuur en vooral: voor muchos relaxos! Egypte is één van die bestemmingen waar je volgens ons veel kan, maar weinig moet. De meeste hotels lenen zich prima voor een hele week genieten aan de rand van een zwembad en aan het strand, maar een culturele uitstap is in Egypte óók altijd binnen handbereik. Dus plozen we het TUI-aanbod nog eens uit en gingen we op zoek naar de beste hotels uit hun Egypte-aanbod.


Iberotel Costa Mares

We maken deze selectie op basis van gevoel. En omdat dat gevoel vaak wordt aangestuurd door onze zintuigen, springt deze vooral in het oog. Het hotel is volledig naar onze smaak ingericht en ik voel al een soort ‘home away from home’-vibe. Dat het zwembad verwarmd is tijdens de wintermaanden is een pluspunt, want wij zijn toch vooral op zoek naar winterzon in Egypte. En dat we daar komen voor zwembadplezier, zal ook niet verbazen. We zouden al ferm pech hebben als die 3 dagen regen per jaar net tijdens onze vakantie vallen.

Jaz Aquaviva

Reizen met kinderen naar Egypte, dan zou het wel eens kunnen dat je op zoek bent naar een hotel met eigen aquapark. Want het cliché is waar: kinderen blij, ouders blij en dit hotel ligt vlakbij het grote aquapark SPLASHWORLD met tal van glijbanen en waterplezier voor klein en minder klein. Dit hotel ligt dan wel niet vlak aan het strand, er is wel een gratis shuttle die je in no time naar hun privéstrand waar het ook nog eens kei goed is om te snorkelen (hallo privérif!)

Jaz Maraya

Elegantie en een all-in resort. Dat gaat wel degelijk samen. Deze Jaz Maraya spreekt ons aan owv van de rust die het uitstraalt. Dat kunnen we wel eens gebruiken. Het feit dat de toegang tot het aquapark van Madinat Coraya is inbegrepen, is dan weer een enorme opsteker voor de kinderen. Het aquapark ligt op wandelafstand, dus daar kunnen we dan makkelijk heen. Ik voel een vakantie aankomen waar compromissen sluiten heel makkelijk kan zijn!

Baron Palace Resort Sahl Hasheesh

Toen we in 2019 in Egypte verbleven, stond dit hotel eigenlijk met stip op nummer 1 om te verblijven. De architectuur van een Arabisch paradijs, de fijnproeverskeuken  en kunnen lunchen met zicht op zee. Jammer genoeg was er toen een deel van het hotel dicht en zagen we een verblijf hierdoor aan onze neus voorbij gaan. Het lijkt erop dat we nu eindelijk maar eens moeten terugkeren!

Hilton Marsa Alam Nubian Resort

Gezelligheid troef lijkt het hier wel. En dan ook nog eens verwarmde zwembaden tijdens de wintermaanden, helemaal top! In dit hotel kom je niet voor de grandeur van een all-in resort, maar je hebt wel dezelfde voordelen. Het hotel lijkt verschillende kleinere hoekjes te hebben waardoor het in ieder geval lijkt alsof je niet in een resort, maar in een kleiner hotel zit. Check ook de kamers, super huiselijk!

Albatros Sea World Marsa Alam

Nog een hotel met eigen aquapark, ze lijken hier als paddenstoelen uit de grond te springen, de waterparken. Nu ja, er zijn niet veel landen die zoveel zonneschijn per jaar hebben, natuurlijk, dus als het ergens is dat de aquaparken zullen renderen, zal het wel in Egypte zijn! Het hotel voelt groots aan, met veel grote, open ruimtes waar je terecht kan. De ligging vlak aan zee is een enorm pluspunt!

Rixos Premium Seagate

Sinds ons verblijf in Turkije zijn we helemaal fan van de Rixos-keten. All-in van de bovenste plank. Lekker eten, mooie interieurs en vooral: topservice! Ook hier vind je een aquapark op het domein, plezier verzekerd dus! En als de miniclub even leuk is als in Turkije, weten we al waar die kinderen van ons terug te vinden zullen zijn!

TUI MAGIC LIFE Kalawy

Dit hotel is het hotel waar we verbleven in 2019. Het is een groot hotel met veel verschillende hoekjes en kantjes en ook een zwembad met enkele waterglijbanen (dat zwembad was wel net niet verwarmd) Ik zet het hotel, hoewel het er op de foto’s wat minder luxueus uitziet dan sommige andere hotels uit de selectie wel graag even in de kijker. Vooral het eten was super lekker en het feit dat er verschillende hoekjes in het hotel zijn waar je de rust even kan opzoeken. Ja, wij waren aangenaam verrast!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
Het TUI-aanbod uitgeplozen: Egypte! Van deze all-in resorts krijgen wij het al warm-