Wat te doen met kinderen in Los Angeles?

Los Angeles? Dat zijn wuivende palmbomen, een heel jaar mooi weer en Hollywoodvibes tot in het oneindige. Los Angeles is ook een ontegensprekelijke must als je de Amerikaanse westkust bezoekt. En hoe je van zo’n stadsbezoek met kinderen een voltreffer maakt, lees je hier. Deze dingen zijn top als je LA met je kinderen bezoekt:

Wat te doen in Los Angeles? Venice Beach!

Venice Beach is misschien wel het bekendste strand van Los Angeles. Het brede zandstrand is dan ook een toeristische trekpleister. En echt waar: you’ll love it! Het strand zelf is op sommige plaatsen meer dan 100m diep, plaats genoeg voor iedereen dus take your emmertjes en zoek je een plekje in het zand. Maar Venice beach is meer dan dat. De leuke boardwalk is misschien wel dé hotspot en dus the place to be om even rond te kuieren. Skateshops, 100en souvenirwinkels en… verschillende plekken waar ze fietsen verhuren en dat moet je zeker doen! Tussen de boardwalk en het strand loopt er immers een fietspad tot helemaal aan de Santa Monica Pier. Er is keuze genoeg, even over de boardwalk wandelen en je komt er zeker eentje tegen, huur fietsen voor de hele namiddag zo zijn jullie helemaal vrij om te gaan en staan waar jullie willen. Houd de oceaan aan jullie linkerzijde en begin maar te fietsen. Jullie houden best snel weer halt aan het Venice Beach skatepark. Of je nu zelf skate of niet, dit is dé plek waar je de coolste skatetricks ziet. Het is Venice Beach culture op z’n best. Don’t miss out! 

Heb je even genoeg van al dat zand en die onmetelijke oceaan? Venice heeft ook een leuke winkelstraat met bars, namelijk Abbot Kinney Boulevard. De perfecte plek voor een brunch nog vooraleer de dag is begonnen! En na de brunch kuier je rustig richting het strand. Vergeet dan zeker geen foto te trekken aan het beroemde Venice Sign. Hét bewijs dat jullie er waren ;-)


Praktisch

Parkeren: Klik hier voor Google Maps

Fietsverhuur: Verschillende opties langs de boardwalk (Klik hier voor een overzicht)

Leuke brunch bars Abbot Kinney: The Butcher’s daughter (klik hier voor de Google Maps)

Gjelina (klik hier voor Google Maps) 

Venice Skate park: Klik hier voor Google maps

Venice Sign: Klik hier voor Google maps

leuke hotels op venice beach: zie hieronder



Wat te doen in Los Angeles? Santa Monica Pier and Beach!

Santa Monica in Los Angeles kan je best op dezelfde dag bezoeken als Venice Beach. Het ligt op handige fietsafstand (zo’n 3,5 km) en parallel met de Ocean Front Walk (de boardwalk dus), ligt er een breed fietspad. Parkeer je fietsen onderaan de Santa Monica Pier en gun je kinderen het plezier van hét symbool van zon, zee en strandplezier. De pier is een houten steiger met eetstandjes en kraampjes, maar er is ook een permanente (het hele jaar geopend!) kermis. Een groot deel van de pier ligt in de oceaan waardoor er eigenlijk altijd een zalige zeebries staat. De pier op zich is gratis te betreden, de attracties natuurlijk wel betalend. Je koopt best meteen een 10 beurten kaartje, wel goed opletten welke attracties wel of niet inbegrepen zijn. Wat je ook niet mag missen als je in Santa Monica bent, is Muscle Beach, een outdoor gym area op het strand (in venice heb je er ook eentje, maar deze is de originele) Muscle Beach was in de jaren ‘30 een populaire plek waar acrobaten, artiesten, circusperformers samenkwamen om hun acts in te oefenen en te finetunen. Vandaag de dag is het een work out-plek met alle equipment die je zou kunnen nodig hebben. Hebben de kinderen nog wat energie over? Laat hen even los op Muscle Beach! 

Praktisch:

Santa Monica Pier: Klik hier voor Google Maps

Muscle Beach: Klik hier voor Google maps

Parkeren: Klik hier voor een overzicht

leuke hotels op santa monica: zie hieronder




Wat te doen in Los Angeles? Hollywood!

Los Angeles, waar acteerdromen kunnen uitkomen (of uit elkaar spatten). De bekendste wijk van Los Angeles, moet wel Hollywood zijn. Wil je bewijs dat je er was door een super coole foto te nemen met The Hollywood Sign, dan moet je uiteraard wat afstand nemen (bv. passeer er tijdens de rit erheen). De exacte coördinaten vanwaar wij onze foto’s namen, vind je hier. Ik gok echter dat jullie belangrijkste reden om naar Hollywood te komen de Walk of Fame is. Hoewel ontiegelijk overroepen, kan je niet anders dan de verplichte selfie te nemen bij één van je favoriete Hollywoodsterren. Geen zin om de hele walk of Fame af te lopen om die ene ster te vinden? Op deze website kan je alvast wat research doen om het exacte adres te vinden van de ster die je zoekt. 


leuke hotels in hollywood: zie hieronder





Wat te doen in Los Angeles? Universal Studios!

Hou je van films? Hou je van achtbanen? Houd je van entertainment? Dan moet je in Universal Studios zijn! Dit pretpark is gebouwd in de thema’s van al jouw favoriete films én je kan een tour maken doorheen enkele filmsets (Wisteria Lane, hello!). Universal Studios is niet zo gigantisch groot, dus op 1 dag heb je het zeker allemaal gezien (sommige dingen misschien zelfs 2x!) Het park ligt in de Hollywood Hills en daardoor is het verdeeld in 2 stukken: een upper part en een lower part die verbonden zijn door een lange roltrap. Onze absolute favoriet (van ons allemaal!) is de attractie van Jurassic Park - the Ride) Ik verklap niets, alleen dat je hem niet mag overslaan! Hetzelfde geldt voor Harry Potter and The Forbidden Journey. 


Praktisch:

Adres: Klik hier voor Google Maps

Koop tickets: Ga naar de website 





Wat te doen in Los Angeles? Disneyland!

Welja, waarom niet? We waren in Los Angeles en ik heb 3 gezinsleden die de tijd van hun leven hebben telkens ze naar een pretpark mogen. En zeg nu zelf: als je naar Disneyland kan, dan sla je het niet over, toch? Zo repten wij ons dus naar Disneyland in Los Angeles, klaar voor onbeperkt entertainment. Disneyland Los Angeles ligt in Anaheim, op zo’n 60km van LA zelf. Je kan ervoor kiezen om te overnachten in de buurt van het park, er zijn namelijk veel mogelijkheden in de directe omgeving. We kozen een weghotel. Cheap and perfect. Luxe? Nee joh. Genoeg comfort? Zeker wel. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden op wandelafstand van Disneyland.Zoals in parijs, bestaat ook Disneyland Los Angeles uit 2 parken. Het originele park opende in 1955 en bevat, naast Main Street, 7 themalanden (zoals we dat wel vaker zien in pretparken). Het andere park heet DCA (Disney California Adventure) en is misschien wel onze favoriet (Avenger Campus, check!) 



Praktisch: Adres: Klik hier voor Google Maps  

Koop tickets: Ga naar de website




Los Angeles: de perfecte start van jouw Westkust-rondreis

Een rondreis langs de prachtige westkust van Amerika start vaak in Los Angeles. Je kan ervoor kiezen om een huurauto te nemen en van hotel naar hotel te rijden (meer tips daarvoor vind je hier. Maar je kan natuurlijk voor the all American way kiezen en met een RV de mooiste nationale parken bezoeken en kamperen op campings op de mooiste plekken (vaak in de nationale parken!) Heb je daar interesse in? Kijk dan zeker even op de website van bv. Camper Champ

 















Katrien GorisComment