3x citytrip met kinderen

Op deze blog vind je al heel wat artikels over steden die prima te bezichtigen zijn met kinderen. De ene stad is wat meer kidsproof dan de andere, maar met wat goede wil vind je in elke stad leuke dingen om te doen met kinderen. Het leek me een leuk idee om eens een artikel te schrijven met daarin 3 steden die erg leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Zoek je inspiratie, dan is een van deze 3 bestemmingen misschien wel de volgende op je travel bucket list


Lissabon

In dit artikel schreef ik al uitgebreid over hoe fantastisch Lissabon is om te doen met kinderen. De kinderen vinden het fantastisch elke keer als er een geel trammetje voorbij rijdt. Aangezien de Taag zo dichtbij is, kan je elk moment van de dag wat verfrissing zoeken aan het water, want ‘s zomers kan het er best warm zijn. In Lissabon zijn er veel heuvels en ook veel kasseien. De buggy laat je dus beter thuis. Neem de draagzak mee of laat je kinderen zelf lopen. Aan het einde van de dag zullen ze erg moe zijn, dus dan is het een goed idee om iets te eten in de Time Out Market. In deze food market is er voor elk wat wils. De sfeer is er informeel, dus jullie hoeven geen chique hemden of fancy jurkjes aan te trekken. Na een vermoeiende dag gauw iets eten en vervolgens de kinderen onder de wol stoppen, dat is toch lekker makkelijk?



Amsterdam

Zijn je kinderen nog klein en zie je er tegenop om het vliegtuig te nemen? Begrijpelijk, want zeker bij baby’tjes moet je ontzettend veel spullen meezeulen. Dan is het handiger als je de auto kan vol laden en erop uit kan trekken. Een geweldige stad op een tweetal uurtjes rijden is Amsterdam. Deze stad met water is altijd mooi om te bezoeken en het idee dat je met een boot de stad kan verkennen, zal je kinderen wellicht instant enthousiast maken. Daarnaast is een bezoekje aan Artis, een van de leukste dierentuinen van Nederland, een aanrader. Blijf je liever in de stad en wil je je kinderen wat wetenschappelijke kennis meegeven? Plan dan een bezoek aan het Nemo Science Museum. Dit museum voor kinderen tussen 6 en 16 jaar is interactief en ze kunnen er zelf verschillende proefjes doen. Bovendien heb je op het dak van dit museum een mooi uitzicht over de stad. Over een mooi uitzicht gesproken: de A’dam Look Out op het IJ, een schommel die 100 meter boven de grond hangt, moet je getest hebben. Een ticket is niet zo goedkoop, maar het is wel een bijzondere én spannende belevenis voor je kids.



New York

Zijn je kinderen oud genoeg om zo’n acht uur op het vliegtuig te zitten? Prima, dan is New York je volgende bestemming. Zeker rond de kerstperiode is deze stad fantastisch om te bezoeken. Een winterjas voor heren mag je niet vergeten, want het kan er in december erg koud zijn. Het Vrijheidsbeeld, dat is waar onze kinderen aan denken als ze New York horen. Een boottochtje met de ferry naar Staten Island is dan ook een must do. Ook de gigantische wolkenkrabbers spreken tot de verbeelding, dus dan moét je de Empire State Building bezoeken voor een prachtig uitzicht over de stad. Wedden dat die kindermondjes meteen zullen openvallen? In deze blogpost schreef ik een aantal leuke tips neer voor jouw trip naar New York met kinderen.