Het TUI-aanbod uitgeplozen: Kreta!

De Griekse vlag verraadt het: Griekse eilanden, dat zijn diepblauwe wateren en helderblauwe lucht, witte wolkjes op de achtergrond en (maar dat zie je niet op die vlag) jij die op een luchtmatras tussen de golven dobbert. Oh wacht, je reist misschien met kinderen? Dan is het gespetter vaak niet ver weg en dan klamp je je maar best goed vast aan die luchtmatras, om er niet af gekatapulteerd te worden. Wij bezochten, na Kos en Rhodos, onlangs het grootste eiland; Kreta. Kreta is gekend voor zijn legendarische geschiedenis (hallo Minotaurus!) en natuurlijk de zalige Griekse sferen die overal hangen. In Kreta zijn de Kalimera’s nooit ver weg. Op Kreta zijn ook de hotels talrijk aanwezig. Want Kreta is een vakantiebestemming om u tegen te zeggen! Dus je gaat naar Kreta, maar hebt nog hulp nodig bij het kiezen van het ideale hotel? Dit zijn hotels die we zelf op onze TUI-bucketlist plaatsen!



Minoa Palace Beach Resort Imperial

Minoa Palace Beach Resort is een luxehotel in het dorp Platanias in de regio Chania, het luxe resort heeft nog een extra luxe-gedeelte en dat heet dus ‘Imperial’. De faciliteiten zijn dezelfde, maar het Imperial-gedeelte zou dus extra mooie kamers hebben, waarvan 22 met een privézwembad. Het hangt er dus een beetje vanaf of je die extra luxe kan smaken of dat je eerder van het principe bent dat je op Kreta wel vooral buiten leeft en je die extra luxe niet echt nodig hebt… 




Grecotel LUX.ME White Palace

Je zal het wel merken hieronder aan de andere geselecteerde hotels: wij zijn wel fan van de Grecotel-keten. We logeerden eerder al op het vasteland bij hen en ook mijn mama-dochter vakantie met Elodie bracht ik al eens door in een van hun hotels. Anyway, dit White Palace lijkt weer aan alle Grecotel-standaarden te voldoen: lekker eten, vriendelijke bediening, kindvriendelijke sfeer. Dat in combinatie met het lange strand waaraan het hotel gelegen is; hier zouden wij ook geen nee op zeggen! 


Grecotel Caramel Boutique Resort

Daar zijn we dus al met het tweede hotel op Kreta uit het Grecotel-aanbod. Dit Caramel Boutique resort is met maar 69 kamers echter kleinschaliger dan de meeste grote resorts en dat kan ons ook wel eens bekoren. Kinderen worden hier op handen gedragen, want hoe kleinschaliger, hoe meer aandacht per kind natuurlijk. En aangezien er een kinderclub is, kan ik me inbeelden dat de kinderen hier heel exclusieve aandacht krijgen. Heel benieuwd naar!



Euphoria Resort

Actieve kinderen in jullie gezin? Dan denk ik dat dit wel eens een hotel voor jullie zou kunnen zijn! Het ligt aan de noordwestkust van Kreta en het aanbod barst van de sportfaciliteiten. Er is trouwens ook een aquapark! De ideale plek voor een heerlijke gezinsvakantie lijkt ons!


Eliros Mare

Boho chic staat er in de beschrijving. Nou… Dat ziet er alleszins niet slecht uit op de foto’s! 1 van de dingen die wij meenemen in onze rating zijn de kwaliteit van de stoelen aan het zwembad. Dat zegt vaak veel! En dat ziet er hier zeker dik in orde uit! Eerst een beetje luieren aan het zwembad en in de namiddag richting strand? Yes, please!


Minos Beach Art Hotel

Hier moeten we best meteen even met de neus op de feiten gaan. Het is één van de duurste hotels uit het aanbod op Kreta. Maar het ziet er ook wel gewoon top uit! Kamers met een eigen zwembad en sommige zelfs met een eigen plekje aan het strand? Hallo, dat moet je ons geen twee keer vragen! Ben je daarbovenop ook wel fan van een doordachte architectuur en hou je wel van kunst aan de muur? Dan is dit jullie place to be. niet voor iedereen, maar het ziet er wel top uit!



The Royal Senses, Curio Collection

Wat een mooi hotel in het noordwesten van Kreta! Ideaal voor families! Het ligt wel niet vlak aan het strand, wat misschien een klein minpuntje is, maar ik lees dat er een shuttle op en af rijdt. Daarenboven is 400m zelfs te voet ook geen onoverbrugbare afstand. Wat ons betreft helemaal goedgekeurd!



Grecotel Amirandes

Het laatste hotel op Kreta lijkt dan meteen ook eentje van Grecotel te zijn. Dit prachtige hotel ligt aan een mooi zandstrand en het klopt gewoon. Er zijn nu eenmaal hotels waarvan je denkt dat je je er onmiddellijk zal thuis voelen en dat is bij Amirandes zeker het geval! De zwembaden, de inrichting, de sfeer. Hier zie ik me wel een weekje vertoeven!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-HET TUI-AANBOD UITGEPLOZEN: KRETA! VAN DEZE ALL-IN RESORTS KRIJGEN WIJ HET AL WARM-