Hoe Miami ook onze kinderen wist te bekoren

“Welcome to Miami, bienvenido a Miami”, zong Bas terwijl hij zijn pet wat schever trok. Bij wijze van introductie, namen we Will Smith onder de arm. Hij zou via Youtube onze zoon overtuigen van Florida. Fantastisch Florida dat al een tijdje stond te blinken op onze bucketlist. De Verenigde Staten zijn dé perfecte bestemming om te reizen met kinderen. En wij hadden (hebben!) er twee. Een stoere kerel van zes en een spring-in-‘t-veld van anderhalf. Dat wordt spannend, maar die Westerse wereld en cultuur maken de stap om het buiten Europa te gaan zoeken toch net iets minder groot. We vlogen vanuit Keulen in één keer naar Miami met Eurowings. Behalve de op voorhand aangekochte maar niet toegekende plaatsen en de vertraging van anderhalf uur, werden we aangenaam verrast. Goeie vlucht. Onze reis begon met enkele dagen Miami en dit is hoe wij ze hebben ingevuld.

1. Hotelhoppen

Wij zijn hotelhoppers. Vraag me niet waarom. We houden gewoon heel erg veel van het hotelleven en snuisteren graag in het aanbod. Onze nachten in Miami brachten we in drie verschillende hotels door.

1. Haddon Hall

Hotel The Hall, dat overigens uitstekend gelegen is in het midden van South Beach (op 100 meter van het strand) is een hotel dat je moet begrijpen. Het hotel is geheel in art deco-stijl en werd gerenoveerd in 2015. De kamers zelf zijn echter niet grondig aangepakt, zo lopen de oude leidingen bv. nog over de muren en het ruikt ook ‘oud’. Bas noemde het een stinkhotel. Omdat hij nog niet begrijpt vanwaar die geur komt. Want het was erg proper en de service heel professioneel. De zwembadzone was dan weer wel volledig onder handen genomen en was ronduit schitterend. Vooral voor de prijs die je per nacht betaalt. Prijs/kwaliteit 9.5/10. Een half puntje omwille van de naamgeving van onze zoon.

www.hallhotelsouthbeach.com

 

2. Hyatt Confidence

Deze Hyatt ligt pal aan het strand, wat hemels is. Aan het zwembad is het redelijk druk in de namiddag, dus kan je dan beter van het strandleven genieten. Zwembadtijd was voor 's ochtends, want dan is het er super rustig. Wij genoten vooral van de kamer upgrade die we kregen. Omdat er een foutje was gebeurd met onze reservatie, kregen we een suite ter beschikking, ocean view! Dat ging wel niet zonder slag of stoot. Als je niet tevreden bent, moet je het melden. En bij je standpunt blijven. We hadden hier een heerlijke tijd!

www.theconfidantemiamibeach.hyatt.com

 

3. Delano

In Delano is het zien en gezien worden. Het stelt zichzelf voor als poepsjiek en exclusief en dat viel eigenlijk best wat tegen. Aan het zwembad is het leuk, maar heel druk en de kamers zijn mooi maar zeer oppervlakkig gerenoveerd . Wat ons vooral opviel was de prijs, die was volgens ons veel te hoog voor wat men te bieden had. En we konden vergelijken met de twee andere hotels. Het was zeker in orde natuurlijk, maar we zouden het nu niet op de lijst zetten van must-do. Het ontbijt was daarenboven veel te duur en dàt was voor ons een echte domper op de feestvreugde. Want die was er wel, hoor. Maar de egg hunt, konijntjes aaien en ander puur paasplezier ten spijt, hebben wij ons verblijf hier maar als matig ervaren. Want hoewel de lounge muziek rond het zwembad een goede aanzet was tot een relaxte sfeer, waren we niet gek van de opstelling van het zwembad. Als sardientjes in een blik. Jammer..

www.morganshotelgroup.com


2. Zonsopgang op South Beach

De eerste dag waren we zo onder invloed van de jetlag, dat de kindjes om 4AM klaarwakker waren. Geen uur om met kinderen de straten van Miami te gaan verkennen. Nadat we het toch ongeveer anderhalf uur hadden kunnen rekken en de gangen van het hotel zowel binnen als buiten al drie keer hadden verkend, trokken we rond 6AM naar het strand. Ik zou iedereen willen aanraden om dit te doen, ook al heb je geen last van die verdomde jetlag. South Beach is nooit zo rustig als om 6 uur ’s morgens. En die zonsopgang is wondermooi. De kinderen speelden, liepen, sprongen in het zand en wij genoten meteen van de rust die we hoopten te kunnen vasthouden voor de rest van de trip.


3. Ontbijt in “The Betsy”

Wij zijn sowieso ontbijtliefhebbers en het ontbijt van hotel “The Betsy” stond op ons lijstje en terecht. We zochten een plaatsje langs de straat Het is gelegen op Ocean Drive, met zicht op het strand. Je zit er tussen de palmbomen en kan er genieten van de opkomende drukte. Joggers die voorbijrazen tijdens die hun ochtendloopje terwijl jij geniet van het uitgebreide aanbod. 


4. Wandel langs Ocean Drive

En houd halt aan de speelpleintjes die je her en der kan vinden. Geen betere plaats om te schommelen dan op South Beach, toch? Het is door gewoon een wandeling te maken langs die bekende boulevard, dat je begrijpt waar de stad voor staat. Mensen doen hun workouts aan de rand van het strand en komen samen op de talrijke pleinen. See and be seen is hier wel schering en inslag en aan sixpacks en strakke billen is hier alvast geen gebrek. 
Miami en art nouveau, dat is als Parijs en de Eiffeltoren. Op Ocean Drive word je hier helemaal in ondergedompeld. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan, maar het hedendaagse comfort werd er aan toegevoegd.


5. Lunch @Five Guys

Denk fastfood, maar dan nog tien keer prettiger , maar ook vettiger. Dàt is five guys. You’ll hate it or you’ll love it, maar no way dat je het niet probeert. Kinderen zullen het fantastisch vinden, al was het maar voor de frisdrankautomaat aan de uitgang en de overvloed aan pindanootjes. Je kan hier je burger helemaal zelf samenstellen, van eenvoudige cheeseburger tot triple bacon crispy onion burger. En dat allemaal met verse producten.


6. Wynwood

Wynwood ligt in het noorden van de stad en bereik je het gemakkelijkst per taxi/Uber. De wijk staat in het teken van street art. Wij gingen een kijkje nemen omdat we hoorden/lazen dat het dé hippe kant van Miami was. Die hippe kant hebben we wel gezien (wat een super coole kunstwerken overal!), maar met kinderen heb je het op een half uurtje wel gezien. Veel meer dan windowshoppen en kunstwerkkijken valt er niet te beleven. Tel dat op bij de jetlag die misschien nog niet 100% verwerkt was en we zaten al snel met een zeurende zoon. Misschien hadden we er zelf nog een  uurtje langer kunnen blijven, maar een mind blowing place vonden we het nu ook niet. Overrated?


7. Maak gebruik van Uber

Download de app van Uber. Er bestaat niets gemakkelijker. Uber is een platform waarop particulieren hun diensten als chauffeur aanbieden. Een soort van taxidienst dus, maar zo willen ze zichzelf niet noemen. Het is echt super handig! Download de app, meld je aan en bestel een rit. Wij hadden elke keer binnen vijf minuten een lift. De chauffeurs zijn gewone mensen en vertellen vaak graag over hun stad of land, geen grommende taxichauffeurs die liever hun meter niet opzetten zodat ze je meer kunnen aanrekenen. De betaling is trouwens ook super simpel, want dat kan gewoon via je smartphone (paypal of creditcard die je linkt via de app). Alles wijst zichzelf uit en je betaalt niet alleen minder, het is ook minder omslachtig. Druk op de knop en je bent vertrokken.


8. Ga naar het strand

Ok, deze is wel heel voor de hand liggend, maar hij MOET erin. South Beach, dat is wit, zacht zand en helderblauwe zee. Het paradijs zou niet ver weg zijn… mocht het wat minder druk zijn. Nevertheless, het is één van die stranden waar je móet geweest zijn.


Miami zelf heeft voor ons inhoudelijk eigenlijk niet zo heel veel te bieden. We hebben vooral genoten van de prima hotels en het zalige strandleven, want dat is wat Miami zo heerlijk maakte voor ons. De ligging. De stad draait rond dat prachtige strand en iedereen komt er samen. Van het bruisende nachtleven hebben we niet geproefd want ja, met die buggy kom je daar niet in, zeker?

Meer tips voor een vakantie in Miami met kinderen? Laat het ons weten!