Travel gerelateerde kerstcadeaus voor het hele gezin

As_adventure-29.JPG

De mooiste tijd van het jaar is weer bijna daar! Nog even en we zitten weer gezellig met de hele familie rond de kerstboom, Mariah op de achtergrond. Feit is dat Kerst geen Kerst is zonder cadeaus. En hoewel het in feite vooral symbolisch is om te laten zien hoeveel we stiekem om elkaar geven, krijgen we toch vooral een warm gevoel van de blijdschap en dankbaarheid van de persoon voor wie hét beste geschenk konden vinden. Ik kan alvast meespreken van een soort kerststress. Wat moet ik dit jaar weer voor iedereen kopen? Klink het bekend in de oren? No problem! Ik zet alvast enkele items op een rijtje die voor ons interessant/leuk zijn. Alle items hebben wel iets te maken met reizen of de wereld zien. Want die boodschap willen we in 2019 verder uitdragen: laat je kinderen onze mooie, diverse wereld zien!


7-JARIGE ZOON

De leukste geschenken voor een globetrottende avonturier zoals Bas

ReISSPEL

Geen verre reis zonder de (soms lange) weg er naartoe. Reisspelletjes komen bij ons altijd van pas en laat Pim Pam Pet nu eigenlijk mijn persoonlijke favoriet zijn! Moehaha, ik kijk er al naar uit!

Telescoop

Je kinderen de wereld laten zien? Top! Maar wat dacht je om hen ervan bewust te maken dat er nóg meer is dan onze planeet? Begin al maar te vertellen over de ruimte, de maan en de melkweg. Wie weet reizen we binnenkort nog wat verder dan naar de andere kant van de wereld. Better come prepared!

Wereldkaart

Thuis begint alles, na langdurige verbouwingen, eindelijk vorm te krijgen. Voor Bas betekent dat dat hij zich volledig stort op de inrichting van zijn eigen, stoere jongenskamer. Hij gaat voor een kamer met zwart en ruwe materialen. Denk aan kurk, OSB en hout. De link met zijn beginnende carrière als wereldreiziger mag ook niet ontbreken! Wereldkaarten (of andere fotocadeaus) zijn de ideale wanddecoratie. Ideaal om zijn Polaroid foto’s die hij elke reis neemt op te prikken, zijn uiteraard de prikborden!3-JARIGE DOCHTER

Inspirerende cadeaus voor een hedendaagse prinses

Kleurset

Beste niet-digitale bezigheidstherapie voor Elodie? Kleuren en tekenen! En omdat mama de prinsessen en Disney-kleurboeken een béétje beu is geraakt, heb ik dit exemplaar ontdekt voor onder de kerstboom. Schoon, toch? En ook voor de volwassene die verplicht wordt om mee te kleuren iets interessanter dan voor de vijfde keer Assepoester blauw te kleuren. ‘Blauw, mama! Assepoester’s kleed is blauw!!’. Neenee, dan is die eenhoorn kleurset een prima alternatief!

Nikon coolpix

Gevolg om in een gezin als het onze op te groeien? Een al dan niet opgedrongen liefde voor fotografie. Bas heeft zijn polaroid. Die foto’s bewaart hij heel zorgvuldig en de beste hangt hij op in zijn kamer. Elodie begint ook stilaan groot genoeg te worden om zelf foto’s te nemen en onze gsm’s zijn ons net iets te waardevol om ermee aan de rand van een zwembad te paraderen. Zo’n kinderfototoestel met kwaliteitsvolle beelden, dat zegt ons wel iets!

Overlevingskit nachtvlucht

De goedheilige Sint verwende Elodie al met poppen en glinsterende prinsessenkleedjes waar mama nét geen acuut hartfalen van kreeg. Genoeg blingbling voor de prinses, dus. Elodie kan wel wat praktische reisattributen gebruiken. We hebben al genoeg geklungeld met dekentjes en jassen op het vliegtuig. Een heerlijke onesie om een nachtvlucht te overleven zou kei hard van pas komen. Flats er nog een nekkussen bij en een voetensteun en onze dochter reist ultracomfortabel binnenkort. Jetlag? Niet met deze babies!

VOOR PAPA

Cadeaus met een handleiding om papa zoet te houden!

Powerbank

Boys and toys, het is zooo cliché dat er wel iets van waarheid moet inzitten. Hier alvast wel. Ludovic kan je het allermeest plezier doen met snufjes voor gsm, camera, iPad… Maar wat als je ze in het heetst van de strijd (of in the middle of nowhere) niet meer kan gebruiken wegens lege batterij? Juist ja! Ideaal cadeau voor de mannen.

DJI Osmo Pocket

Deze staat helemaal bovenaan Ludovic zijn lijstje te pronken. Dank zij het kleine formaat, stop je deze compacte camera in je tas of jaszak. En niet onbelangrijk: haarscherpe beelden dank zij de ingebouwde beeldstabilisator. Tja, zei ik iets over mannen en hun speelgoed?

Toiletzak voor de propere man

Ja, onze mannen zijn lang geen naar zweet ruikende, houtblokken voor het haardvuur kappende binken meer. De mijne verzorgt zich en neemt, jaja, elke dag een douche. Proper ventje. Alleen is het niet altijd zo mannelijk als hij mijn met bloemetjes versierde toiletzak induikt op zoek naar deodorant. En hoewel we het belangrijk vinden dat ze lekker ruiken, hun tanden flink poetsen en hun baard perfect trimmen, willen we die mannelijkheid toch wel érgens terugvinden. Vandaar. Schat, het wordt tijd voor een eigen toiletzak.

VOOR MAMA

Omdat een moeder leiden kan!

Picknicklaken/-mand

Wie een beetje gevolgd heeft, heeft zeker mijn adoratie voor een zomerse picknick zien passeren op onze sociale media. Ja, ik beken; ik heb een onweerstaanbare drang om tijdens een zonnige autorit mijn eigen sandwichen (allé Ludovic maakt ze, want die kan dat beter) mee te nemen en ze aan de kant van de weg, liefst nog op een plek met uitzicht of in de natuur op te knabbelen. Misschien is het wel tijd voor een échte picknickmand en een écht picknickdekentje? Voor als we nog eens onderweg zijn he. 

Reiskoffer

Elke vrouw die ooit heeft gereisd, zal snappen dat elke kilo telt. Want een reiskoffer die wat lichter weegt, betekent dat je extra kleren kan meenemen. Aha! Vandaar dat deze super lichte reiskoffer van Samsonite al lang hoog op mijn wish list pronkte. Echt een aanrader voor zij die liever een extra outfit meesleuren!

Travel mini’s

Het is wat, dat reizen! Auto in, vliegtuig op, met de bus, de trein of misschien wel met de boot? Feit is dat het proper houden van de kinderen een uitdaging is én het niet handig is een joekel beautycase mee te sleuren als handbagage. Daarom voor mij dit jaar graag een compacte set travel mini’s van Clinique. Ideaal voor de handbagage!