De leukste kerstcadeaus voor reisgrage gezinnen

Zoals het klokje thuis klingt, klingt het nergens. Daarom brengen wij de kerstdagen steevast thuis door, bij vrienden en familie. Zekerheid op een witte Kerst heb je hier niet, maar sfeer en gezelligheid vind je tijdens de feestdagen alleen onder de familiekerstboom. Samen met een hele berg cadeautjes uiteraard. Want geven is fijn! Daarom geven we net als vorig jaar graag wat inspiratie voor families die lijken op de onze. Hiermee kan je ons blij maken (voor familieleden die zouden meelezen; ze staan in volgorde van voorkeur)

Voor een 4-jarig meisje

INSPIRERENDE CADEAUS VOOR EEN HEDENDAAGSE PRINSES

Tiny boeken

Elodie ontdekte een tijdje geleden per ongeluk een boekje van Tiny. Ze is er ondertussen zo gek van dat ze niet gaat slapen vooraleer ‘Tiny doet ballet’ aan haar wordt voorgelezen. Een nieuw ritueel voor het slapengaan dus. Tot voor kort was dat Bumba of een véél te lang verhaal over een konijn aan zee. De verhaaltjes van Tiny hebben niet alleen de perfecte lengte, mama’s worden gegarandeerd overdonderd door nostalgie.

Weekendje Disneyland

Kerst is magisch. Drie keer raden wat de meest magische plek ter wereld wordt genoemd. Juist ja. In de zomer werden we al een keertje ondergedompeld in de Disney magie en sindsdien praat Elodie niet meer over Mexico, Egypte of Spanje. Ze wil naar Disneyland.

Barbie gaat op reis-pop

Het heeft nog redelijk lang geduurd, maar ook Elodie viel ten prooi aan de lokroep van Barbie. Het is te zeggen, ze begint handig genoeg te worden om met dei mini accessoires overweg te kunnen. We vonden deze leuke Barbie gaat op reis-pop om toch een beetje in ons thema te blijven. Voor gezinnen die een eerste verre reis plannen is het misschien ook een aanrader om je kind voor te bereiden op het inpakken en na te denken over wat ze allemaal in hun reiskoffer willen proppen.

Een 8-jarige jongen

DE LEUKSTE GESCHENKEN VOOR EEN GLOBETROTTENDE AVONTURIER ZOALS BAS

Boek: het leven van een loser

Ouders van achtjarigen, hebben jullie het ook zo moeilijk om die 10 minuten leestijd/dag die de juf vraagt te vullen met interessante lectuur? Hier alvast wel. Bas is –licht uitgedrukt- geen boekenwurm. Maar dan is er een reeks die hij maar al te graag verslindt. Die heeft de ietwat vreemde naam ‘Het leven van een loser’. Een grappige boekenreeks voor jongens van die leeftijd. En het goeie is: er zijn vééééél titels in de reeks!

V-Tech Kidizoom Action cam

Bas is onder de indruk van bekende Youtubers en begint wel wat door te hebben dat wat wij voor withkidsontheroad doen, daar van ver wat op lijkt. Hij begint stilaan mee na te denken over hoe je leuke foto’s of een tof actiefilmpje maakt. Een eigen action cam zou hij dan ook zeker gebruiken. Ze kunnen die aan hun helm bevestigen, op hun skateboard plaatsen of gewoon vasthouden om leuke video’s te maken.

Nintendo Switch Lite

Gamen, ik zei het al. Je kan denk ik elke achtjarige jongen blij maken met eender welk scherm waar ze spelletjes op kunnen spelen. We vinden de Nintendo Switch écht een aanrader. Hij is compact en je kan er heel veel kindvriendelijke games op spelen. Wij nemen hem altijd mee in de handbagage en het is sowieso één van de lifesavers tijdens een lange vlucht of rit. Topcadeau, dit!

Voor papa

CADEAUS MET EEN HANDLEIDING OM PAPA ZOET TE HOUDEN!

DJI Mavic Mini

Boys en toys wordt wel eens gezegd. Wel, dat is hier niet anders. Withkidsontheroad is gestart vanuit onze complementariteit in interesses én skills. Ludovic is al jààààren getriggerd door alles wat met foto- en videografie te maken heeft. Zijn collectie aan materiaal begint aardig uit te breiden. Het laatste nieuwe speeltje op zijn verlanglijst is de DJI Mavic Mini. We hebben momenteel zijn voorganger, maar deze is veel compacter en dus gemakkelijker mee te nemen. Daarenboven, en dit kan interessant zijn voor iedereen, is hij zo licht (249gr) dat je er geen vergunning voor nodig hebt om er mee te mogen vliegen. Hij valt zogezegd onder de noemer ‘speelgoed’ maar is wel uitgerust met kwalitatieve beeldvorming. Interessant dus!

Universele wereldstekker

Elke keer. Elke keer laten we ons vangen en moeten we op zoek naar de juiste stekker in desbetreffende werelddeel. Een universele wereldstekker zou de beste investering zijn om Ludovic’s kleine frustraties te verminderen. Het is misschien een gek cadeau’tje, maar het zou alvast een wereld van verschil maken tijdens onze reizen (en zeggen dat we dat dus nog niet hebben he!)

DJI Osmo Mobile 3

Zijn jouw video’s ook altijd zo chaotisch? Wel ja, dat was bij ons ook vaak het geval. Daarom investeren we graag in een DJI Osmo Mobile 3, een stabilisator om te filmen met je smartphone. Onze oude stabilisator zouden we willen verkopen omdat deze veel compacter is en dus opnieuw handiger in gebruik.

  1. Voor mama

    OMDAT EEN MOEDER LEIDEN KAN! :-)

Eye Mask

Ik kan altijd en overal slapen. Noem het een gave en nog een handige ook. Ik leg me op de vloer in de luchthaven, helemaal gewrongen in een te kleine stoel op het vliegtuig of languit op het strand en ik slaap. Wat een zaligheid! Een kwalitatievere eye mask zou een handig cadeau’tje zijn voor tijdens lange vluchten. Momenteel past de mijne niet zo goed waardoor het zijn effect wat mist.

Moisturizer

Het is wat het is: de jaren brengen wat met zich mee. Van die extra kilo’s blijf ik dan momenteel nog even gespaard, die kraaienpootjes beginnen stilaan hanenallures aan te nemen. Veel zon, reizen en vermoeidheid helpen natuurlijk niet. Dus ik ben steeds op zoek naar een degelijke dagcrème. Mijn voorraad gaat er nogal snel door. Dus euh… Moisturizers zijn altijd een goed idee!

Noise reducing headphones

Werken op de trein, het vliegtuig of aan de rand van een zwembad; ik kan het allemaal. Mocht het niet zijn dat ik auditief nogal snel wordt afgeleid. Ik kan niet werken met repetitief geluid. Geroep van kinderen, gesmak van iemand die eet of zelfs bepaalde muziek kan ik niet verdragen als ik me wil concentreren. Zo’n headphones die me aan een stillere omgeving helpen zouden mijn productiviteit de hoogte in jagen. Laat dus maar komen!

Tips, CadeauKatrien GorisComment