4x must-do met kinderen in Hurghada, Egypte

withkidsontheroad_desert_egyte_reizenmetkinderen1.JPG

In de categorie ‘kleine gelukjes’ staan beginnende zomersproetjes hoog aangeschreven. Je kan dus al raden dat het gat dat we in de lucht sprongen gigantisch was, toen men bij TUI vroeg of we geen zin hadden in Egypte. Egypte, dat is 362 dagen zonneschijn per jaar. We zouden toch écht wel pechvogels zijn met regen tijdens ons weekje weg! Hoe wij ons hebben vermaakt? Lees even mee wat wij de must do’s vinden in of vanuit Hurghada.

1. LUXOR: Egypte leent zich prima voor cultuur met kinderen

Omdat de resorts in Egypte er prima op voorzien zijn om hun klanten de relaxtijd van hun leven te bezorgen, heb je eigenlijk maar enkele dagen nodig om écht tot rust te komen. Voordeel daarvan is dat je nog meer dan voldoende tijd hebt om ook effectief dingen te doen en te ontdekken! Voor ons was het duidelijk: we kunnen niet naar Egypte gaan, zonder de overblijfselen van diens rijke geschiedenis te bewonderen, of zonder te proeven van diens rijke cultuur.
Toegegeven, het was een super vermoeiende dag –opstaan om 5am en pas terug in het hotel na 9pm, valt niet te onderschatten. Dat het je afschrikt om met kinderen te ondernemen is begrijpelijk. Toch wil ik met aandrang duidelijk maken dat het een uitstap is die je móet doen. Wij, zowel kinderen als ouders, waren kei hard onder de indruk van de Vallei der Koningen, de tempel van Karnak en de tempel van Hatshepsut. Als de kans zich voordoet om een glimp op te vangen van dit wereldberoemde erfgoed, kan je het niet maken dit aan jou of jouw kinderen te laten voorbij gaan. Leuke persoonlijke anekdote: Bas leerde op school net over ‘teruggaan in de tijd’. Zo gebeurde het dat hij op school eerder vertelde over zijn ervaringen in Luxor dan over de glijbanen aan het zwembad. Dat was toch maar even mooi meegenomen, dat ervaringsgericht leren was plots heel tastbaar!

2. SNORKELEN IN DE RODE ZEE: MAHMYA ISLAND

Wist je dat Egypte ook wereldberoemd is voor de prachtige onderwaterwereld? Het is in feite hét snorkelparadijs bij uitstek en dus moesten we dit gezien hebben! Omdat het januari was en de wind op zee redelijk fel, vonden we voor Bas een wetsuit (werd voorzien door de organisatie) en kon hij toch ook mee het water in. Kleinere kindjes die niet kunnen snorkelen, kunnen ook deelnemen aan de excursie, maar zij krijgen uiteraard geen snorkelmasker. Nu is een beetje rondzwemmen met kleurrijke vissen die aan je tenen komen ruiken ook wel een leuk alternatief.
Wij kozen ervoor om de excursie naar Mahmya mee te doen. Mahmya is een eiland in de Rode Zee waarvan de Egyptenaren zeggen dat het hun antwoord is op de Caraïben. D.w.z. parelwitte stranden, azuurblauwe zee en meer Nemo’s en Dory’s dan je ooit zag. Bekijk alvast onderstaande video voor een impressie van de natuurpracht!

3. Jeepsafari door de woestijn in Egypte

Wie onze Instagrampagina volgt heeft het me wel al vaker horen zeggen: de woestijn oefent een enorme aantrekkingskracht op ons uit. Haar grimmige uiterlijk in schril contrast met de zonnestralen die op de bergen vallen, vinden wij precies geweldig. Puur persoonlijke smaak waarschijnlijk, maar wij worden daar altijd even stil van. Daarom kozen we er ook voor om een halve dag op jeepsafari te gaan in de Arabische woestijn. We hadden onze eigen jeep (met chauffeur uiteraard ;-)) en stopten hier en daar om te genieten van het grote niets. Behalve Bas en Elodie die die stilte maar niks vonden en liever tikkertje speelden in het zand, hoorde je hier niemand.
Met oudere kinderen kan je ook voor de quadsafari kiezen, zo voel je je nog vrijer en ook de adrenaline van het racen door een oneindig landschap maakt van die uitstap er één om nooit te vergeten.

4. Kindvriendelijk resort in Egypte: TUI MAGIC LIFE KALAWY

Wel ja, we weten allemaal wel dat Egypte één van de walhalla’s van de typische strandvakantie is. Wat wil je, met zo’n klimaat. En daar zijn ze in Egypte wel heel goed op voorbereid; de toeristische sector is op economisch vlak mega belangrijk! Dat betekent véél resorts en nog meer resorts met een eigen mini waterpark (lees: zwembaden met glijbanen!) Wij verbleven in TUI Magic Life Kalawy en ik schreef er voor de blog van TUI een artikel over. (Hopelijk snel beschikbaar op hun site) Een prima resort met zowel plaats voor activiteiten en plezier, als voor rust en mogelijkheden om je even af te zonderen. En oh ja: wij zijn meestal geen fans van het all-in resort buffet, maar het eten was er fantastisch! Probeer ook zeker één van de à la carte restaurants uit. Onze favoriet was het restaurant aan het strand.
Er zijn miniclubs voor alle leeftijden met aangepaste activiteiten. Wat dacht je van initiatie boogschieten of een tenniswedstrijd met het hele gezin? Wij vonden het aanbod van kano’s en dergelijke aan het strand kei tof. We gingen SUPpen bij zonsondergang en Bas speelde met enkele nieuwe vriendjes voetbal op het strand. Voor elk wat wils dus!

Als je volgende familievakantie er één naar Egypte mag zijn, neem dan zeker eens een kijkje in het aanbod van TUI. Het is dank zij ons ambassadeurschap dit jaar, dat we van hen de kans kregen om deze fantastische ervaringen op te doen. Het aanbod is enorm, sowieso vind je er dé accommodatie die bij jou en je gezin past.