Heerlijke accommodatie in Toscane met kinderen

Terugkomen van vakantie, dat heeft wel iets. De eerste dagen ben je blij om weer in je vertrouwde omgeving te zijn. Je bed lijkt zachter, de keuken is vertrouwd en de geur van thuis rook nooit zo lekker. Maar na die eerste ‘weer thuis’-dagen begint er iets te knagen. Heimwee naar de Toscaanse heuvels in ons geval. En naar ons heerlijk verblijf in Podere San Fillipo.

Feed_withkidsontheroad-2b.jpg

Appartement of hotel?

Het woord ‘aparthotel’ deed me niet zoveel. Ik hou niet van de platte klank ervan. Ik stel me een gigantisch rechthoekig complex voor met een stalen lift die tot op de tiende verdieping gaat. Muffe gangen ook en geen service.
Podere San Fillipo is een aparthotel, maar met geen enkele van de eigenschappen die ik net opsomde. Het is een gerenoveerde oude hoeve waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 8e eeuw! De tuin staat vol met lavendel en rozemarijn zodat de Italiaanse geuren je de hele tijd omringen. De hoeve met 12 appartementen hoort bij het Castello del Nero dat zich op de eerstvolgende heuvel bevindt en waarop je van de terrassen van Podere San Fillipo uitzicht hebt. Ons appartement bestond uit twee slaapkamers, ideaal voor een gezin van vier. Als je met meer kinderen afreist, neem je best even contact op met de accommodatie. Ze zullen je zeker zo goed mogelijk verder helpen en het ideale voorstel doen. Men is er super vriendelijk!
Het Castello is tegenwoordig een 5-sterren hotel mét hoogstaande cuisine die van Michelin een ster kreeg toegewezen. Echt de moeite dus. Ook in het hotel worden kinderen trouwens met open armen ontvangen en een extra bed op de kamer is voor kinderen tot 6 jaar zelfs helemaal gratis.

Uitstekende ligging in het hart van Toscane

Tavarnelle Val di Pesa, waar onze verblijfplaats lag, is een prima uitvalsbasis voor verschillende steden. Firenze ligt op 40 minuten, Lucca en Pisa op iets meer dan een uur en ook San Gimignano is vlot bereikbaar op minder dan een half uur rijden. We logeerden dan wel op een heerlijk plek, de nood om er af en toe op uit te trekken was ook groot. Want Italië had onze interesse wel gewekt. De prachtige landschappen, nog prachtigere steden en de warme klanken van de Italiaanse taal wakkerden onze reislust aan.


Accommodatie met zwembad, check!

We hebben het al vaker van de daken geroepen; als we reizen, gaan we op zoek naar plekken waar we ook kunnen relaxen. En daar hoort voor ons een zwembad bij. Geen plek ter wereld waar Bas en Elodie meer plezier hebben dan in het water. De ervaring heeft ons al geleerd dat de grootte van het zwembad absoluut niet evenredig is met het plezier. Resorts met gigantische zwembaden en bijhorende glijbanen zijn de max. Maar de kinderen amuseren zich eigenlijk even goed in een kleiner zwembad. Deze keer met een onevenaarbaar uitzicht over de Toscaanse heuvels. Als de avond valt ruik je het afgereden graan en steken de krekels een tandje bij. Iemand een glaasje Chianti terwijl de kinderen in het water spelen tot de zon bijna onder is?

Geen restaurant, wel àlle voorzieningen

Voor zij die willen is het restaurant van Castello del Nero elke avond open. Je hoeft zelfs niet zo gek ver te gaan om elke avond uit eten te gaan. Wij combineerden wel eens een uitstap in de namiddag met een restaurantbezoek en keerden daarna naar onze Podere San Fillipo terug. Maar even goed hebben we zelf gekookt in ons appartement. We plukten verse basilicum en rozemarijn uit de tuin en kregen zelfs tomaten aangeboden die men zelf had geteeld. Alles is er aanwezig, zelfs een barbecue in de tuin waar je gebruik van kan maken. Bas die samen met zijn papa het vlees bakt met de laatavondzon die langzaam achter de heuvels zakt. Het is een herinnering die kan tellen!
Voor de andere maaltijden reden Ludovic en Elodie graag naar het dorp. Daar is een supermarkt en bakker waar je alles vindt. Het brood mag dan wat ongezouten smaken, Italianen eten dat immers steevast met olijfolie en wat zout, het is alvast een ambachtelijke bakker die alleen al voor zijn authenticiteit punten scoort. Enneu; probeer die olijfolie met wat zout maar eens; overheerlijk!

En terwijl we door de foto’s bladeren en de herinneringen proberen vast te houden, denken we uiteraard al aan de volgende trip. Deze zomer willen we onze eigen streken nog wat beter verkennen. Want omdat we graag de zon achterna gaan en die tijdens de zomermaanden ook in België en Nederland te vinden is, zijn we blij om van zowel verrassingen als vaste waarden dicht bij huis te genieten.


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK