Voor kindvriendelijke wintersport moet je in Fieberbrunn zijn

Als de gezelligheid van het kersverse nieuwe jaar stilaan wegebt en de dagen nog steeds niet langer lijken te worden, dan heeft een mens al eens nood aan zon. Goed nieuws! Er zijn plekken waar je de zon in het voorjaar, als het bij ons eerder grijs en nat is, kan gaan zoeken. Je kan kiezen voor een zonzekere strandvakantie, of je kan ervoor kiezen om te gokken dat de zon ook in de Alpen van de partij is (en dat is ze vaak, believe you us). Want als die winterzon met haar stralen de sneeuw raakt, dan zijn er lichtverschijnsels die ons gelukshormoon de pan uit doen swingen. Waarom wij het zo fantastisch vonden? Awel…

Skiresort vlak aan de piste

Serieus, dichterbij de skipistes dan hotel Tui Blue kan je niet gelegen zijn. Als je het hotel via de dubbele schuifdeuren verlaat, stap je na drie passen de oefenpiste van de skischool op. Dat betekent dus ook geen eindeloos gesleur met ski’s, want reken maar van jawel; die kinderen zeggen wel dat ze hun ski’s zullen dragen, ze specifiëren nooit voor hoelang.
Vanuit onze kamer hadden we zicht op de skipistes waarlangs we dagelijks naar beneden skieden. Nog beter; vanuit ons bed zagen we wanneer de skilift aan haar testritjes begon. Geen betere reden om uit je bed te komen dan glinsterende eitjes in de opkomende zon.
Nu hadden we in het verleden steeds onze voorkeur gegeven aan een gezellige chalet in de bergen t.o.v. een skiresort. Na deze ervaring kan ik me al niet meer herinneren waarom. ’s Morgens schoven we onze voeten onder tafel en genoten we van een uitgebreid ontbijt –geen ochtendlijk geploeter door de sneeuw om tot bij de plaatselijke bakker te geraken- terwijl de kinderen die ochtendlijke energie loslieten in de speelhal. I mean; what’s not to like?!

Nederlandstalige skilessen

Het moet gezegd worden; die skilessen voor de kinderen: we waren er niet helemaal gerust op. Hoewel Elodie (4) zich vanaf het moment dat we de skitrip aankondigden als Miss Enthousiast gedroeg, wisten we dat diezelfde miss wel eens van gedachte kon veranderen eens de zaken concreet werden. Elodie kan  namelijk nogal zwart-wit zijn als het aankomt op vertrouwen. Toen bleek dat de Nederlandstalige (!) monitoren ook nog eens één voor één pedagogisch ongelooflijk onderlegd bleken te zijn, was dat voor Miss Enthousiast alleen maar een extra aanmoediging. Je kan kiezen of je je kinderen inschrijft voor een halve (voor- of namiddag) of hele dag op de latten. Na twee halve dagen in haar skiklasje (zo noemde ze het zelf) voelde ze zichzelf wel klaar voor een hele dag. We moesten het haar nageven: motivatie in overvloed! Je kinderen kunnen er ’s middags zelfs blijven lunchen als ze dat zouden willen.
Ook voor Bas (8) was de klik met de snowboard-monitor van essentieel belang. Er werd ons verteld dat er weinig leeftijdsgenoten kozen voor het snowboarden en dat er dus die week geen groepslessen waren voor kinderen. Bas ging voor 2u privéles/dag en zou dan in de namiddag met ons de berg opgaan.
We moeten niet rond de pot draaien: hij was behoorlijk zenuwachtig. Vooral omdat zijn eerste ski-ervaring enkele jaren geleden niet meteen een schot in de roos was geweest. Die latten kreeg hij als 5-jarige maar moeilijk onder controle en we merkten aan zijn zenuwachtige glimlach (ken je kind) dat ook hij dat nog niet vergeten was. En samen met hem waren ook wij ergens wel een beetje nerveus. Opnieuw onterecht zo bleek toen we hem met een brede glimlach na de les weer gingen oppikken. Bas en zijn snowboardleraar Tim, dat waren twee handen op één buik!

 

het immense skigebied

Wat doe je dan als je kinderen zich volledig smijten op hun wintersport lessen? Juist ja, er zelf ook op uittrekken. Het skigebied van Fieberbrunn is sinds 2015 via een skilift (de TirolS)  verbonden met de skigebieden van Saalbach, Hinterglemm en Leogang waardoor je ontzettend lang op de latten kan staan en kilometers ver kan skiën. Heel erg ver zijn wij echter niet geraakt, want we wilden sowieso ’s middags samen met de kinderen eten en Bas skiede in de namiddag met ons mee. Meer info over de skipassen vind je hier. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis!

Skiresort met zwembad

Er is gewoonweg geen zaliger gevoel dan een hele dag op de latten, liefst met de zon op je snoet. Als je een hele dag buiten bent geweest en geravot hebt in de sneeuw heb je gegarandeerd appelrode wangen bij aankomst in het hotel. Wij hadden al snel een soort routine te pakken. Nadat we ons skimateriaal op verdieping -1 van het hotel hadden gestockeerd in de daarvoor voorziene (verwarmde en dus geen natte boots de volgende dag!) lockers renden we naar onze kamer om onze outfit 180° te draaien. We hesen onze vermoeide lijven uit ons skipak en staken ze snel in een zwemexemplaar. Ons hotel had een binnenzwembad! Jeej! De ideale manier voor de kinderen om hun laatste stoom af te laten tijdens een keitof familiemoment! Terwijl ze van de kant in het water sprongen, vertelden ze honderduit over wat ze in de les hadden geleerd. Morgen weer? Reken maar van yes! Ohja, voor de echte durvers: het zwembad heeft een deur naar buiten. Rara welke kinderen het fan-tas-tisch vonden om 5 seconden door de sneeuw te sjezen (in badpak!) om daarna in het warme zwembad te springen? Juist ja…



DEZE BLOGPOST WERD GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET TUI.be en tui blue