Zomervakantie-inspiratie: de leukste bestemmingen voor je gezinsvakantie!

podere+san+filipo_withkidsontheroad.jpg

Mallorca

Dat het Middellands zeegebied in de zomer idyllische hotspots kan voorleggen, dat weten we al wel. Jammer genoeg weet samen met ons de rest van Europa dat ook. Dat betekent soms overbevolkte baaien, drukke straten en alles behalve een ontspannen sfeer.
Wij trokken dan ook grote ogen toen we ooit in juli (hoogseizon hellow!) naar Mallorca gingen. Want hoewel men in het oosten van het eiland haast op elkaar i.p.v. naast elkaar op het strand lag, vonden we in het noorden verlaten keienstranden en iets meer in het binnenland een idyllisch hotel in het historisch stadje Muro. Klik alvast even door naar de blogpost en lees wat we er nog allemaal beleefden!

Toscane

Vorig jaar zag onze zomer er anders uit dan anders. I.p.v. naar Spanje trokken we naar Italië en we genoten van de totaal andere sfeer. We reden van Milaan naar Genua en van daaruit verkenden we de heuvels van Toscane. Het zomerse klimaat betekende heerlijke zwembadtijden voor de kinderen, de immer bekende culturele rijkdom zorgde voor gezellige uitstappen naar Pisa, Lucca en Firenze. Wat we wel of niet deden lees je hier, de accommodatie die wij zeker aanprijzen vind je hier.

Griekenland

Nog zo’n parel aan de Middellandse Zee! In de zomermaanden zijn er in Europa fantastische plekken te vinden! Griekenland verkende ik samen met Elodie. Nu ja, we gingen er relaxed op moeder-dochtertrip. We verkenden de streek rond Araxos en genoten graag van wat de service in Grecotel Casa Marron te bieden had. Dat ging van onbeperkt spelen in één van de 3 zwembaden tot een heerlijke massage voor ons twee. Wellness? Daar zeggen wij geen nee tegen! Meer info over ons tripje lees je hier!

Nederland

Ben je fan van dichtbij vakanties? Top! In Nederlands Limburg (dat is echt maar net over de grens) werkten we vorig jaar de withkidsontheroad-route uit in samenwerking met de toeristische dienst van Zuid-Limburg. Het werd een ideale mix van actieve uitstappen in een groene omgeving, slenteren door het historische centrum van Maastricht en lunchtips in de wijde omgeving. Meer info vind je in deze blogpost of op de website van Limburg Lonkt!

Thailand

We kunnen er niet over ophouden en we zullen er niet over ophouden! Thailand is en blijft onze nummer 1 gezinsvakantie. Het land heeft werkelijk alles te bieden waar een avontuurlijk gezin als het onze naar verlangt. We gingen op avontuur in de groene jungle van Chiang Mai, werden ondergedompeld in de oosterse cultuur in Bangkok en gingen heerlijk chillen aan de bountystranden in het zuiden. Om het jou gemakkelijker te maken, hebben we onze trip helemaal uitgeschreven met de leukste uitstappen, de mooiste hotels en handige tips om die reis met je kinderen te ondernemen!