Europarcs Resort Zilvermeer - een weekend in een huisje aan het water

Tui_x_withkidsontheroad-2.jpg

De lente is halfweg, de zomer loert om de hoek en jij hebt zonder twijfel zin in/nood aan een weekendje weg. Onze staycation-inspiration begon zo stilaan op te raken toen we van TUI de uitnodiging kregen om Europarcs in Mol te gaan ontdekken. Dit vakantiepark was één van de nieuwste toevoegingen aan hun aanbod en nu de vraag naar binnenlandse bestemmingen nog steeds toeneemt (we hebben in 2020 allemaal ontdekt hoe goed België zich leent als vakantieland), is dit één van de ervaringen die ze met gepaste trots naar voren schuiven. Dus vertrokken we tijdens een verlengd weekend naar de Kempen en ontdekten Europarcs Resort Zilverstrand.

Europarcs Resort Zilvermeer: het resort

De vogels tsjilpten, een malse voorjaarsbui passeerde en wij, wij kwamen aan bij Europarcs - Resort Zilverstrand in Mol. De naam doet terecht vermoeden dat dit vakantiepark in de buurt  ligt van het Zilvermeer (een ervaring op zich!). Het hele resort werd/wordt volledig verbouwd en het grootste deel van de accommodatie is splinternieuw. Zelf vonden we de rust bij ons huisje het leukst. Het kabbelende water en zo nu en dan een ganzenfamilie die nieuwsgierig voorbij kwam zwemmen, meer moest dat eigenlijk niet zijn. De kinderen daarentegen hadden andere plannen! Zij ontdekten al snel dat er veel meer te doen viel dan ganzen spotten en gezelschapsspelletjes spelen. Een weekendje weg met kinderen, dat is ook op tijd en stond de speeltuin induiken of actie voorzien. Om te zwemmen in de zwemvijver was het jammer genoeg te fris tijdens het Hemelvaart-weekend. Anders hadden we gegarandeerd een ideaal plekje gevonden op het zilverwitte strand van de zwemvijver. Er is een strand vlakbij het terras van het hoofdgebouw, met grote glijbaan om rechtstreeks de vijver in te plonsen. Daar bevind je je aan de bron van animatie en entertainment met waterspeeltuigen en zoveel meer. Aan de overkant heb je echter ook een strand waar het veel rustiger is. Ik wens je de kracht van de onderhandeling met kinderen toe. En anders: de meisjes en jongens van de animatie zorgen er wel voor dat de kinderen de tijd van hun leven hebben. Wat we nog deden? We speelden een partijtje minigolf en we huurden bij de receptie fietsen om de omgeving te verkennen. Jammer genoeg was het binnenzwembad (met glijbaan!) gesloten, want dat zag er best leuk uit (en Bas en Elodie zijn gewoon enorme waterratten). Hoewel er een restaurant aanwezig is in het resort, hielden wij ervan om de keuken in ons huisje te gebruiken. We barbecueden zelfs op ons terras met zo’n improvisatie-bbq uit de supermarkt. We hadden dan ook vanalles van thuis meegebracht, voor 4 dagen viel dat immers wel mee (en de beste frituur van Mol (frituur Paseo!) was niet zo ver) Voor de vergeetkoppen onder ons (I plead guilty!): er is ook een supermarkt op het domein zelf. 


Europarcs Resort Zilvermeer: het Huisje

We hadden op voorhand onze zinnen gezet op een huisje aan het water (huisje 267) - je kan bij reservatie je voorkeur voor dat huisnummer doorgeven. Dat betekende vooral dat we vanop het terras de trapjes naar beneden konden nemen tot op de steiger. Dat je met je voeten in het water een boek kan lezen aan de rand van de vijver is 1 voordeel. Dat we ‘s ochtends opstonden met prachtig zicht op een dampende waterpoel was de kers op de taart. Instant vakantiegevoel! Twijfel je over het type huisje? De ligging aan het water is écht een meerwaarde (met kleine kindjes misschien wel het trapje afsluiten. De ervaring leert ons dat je niet de héle tijd in de buurt kan zijn). Pavilion 6 is, zoals de naam doet vermoeden, eigenlijk een huisje voor 6 personen. Dat zijn 3 slaapkamers -1 met dubbel bed, 2 met 2 enkele bedden, 1 badkamer, maar wel 2 toiletten (kan belangrijk zijn!). Vergeet zeker je eigen handdoeken niet, of bestel een handdoekenpakket bij de receptie. Hoewel we 3 slaapkamers hadden (en de kinderen dus perfect apart hadden kunnen slapen), kozen Bas en Elodie ervoor een kamer te delen. Handig, zo hadden we 1 ‘rommelkamer’ op overschot. Dat kunnen wij af en toe wel gebruiken. De keuken was eenvoudig, maar had alles wat je nodig hebt om een simpel gerecht tevoorschijn te toveren. Handig is dat we de auto voor de deur konden parkeren, we hoefden die dus al niet 500m verder op een parking zetten.

De lente kwam zijn weersbelofte dan wel niet na - we kregen de ene plensbui na de andere te verwerken en de temperaturen mochten ook wat hoger-, ons weekendje in resort Zilverstrand viel toch niet helemaal in het water. We konden buiten ontbijten, we speelden in het zand en huurden fietsen om de omgeving (en de fietsknooppunten) te verkennen en werden niet nat! Als ons verblijf tijdens een druilerig lenteweekend al top was, wat zou dat dan niet geven op een mooie zomerdag? Dat moeten we een volgende keer maar eens checken! Benieuwd wat we in de omgeving ontdekten? Lees het in ons artikel over de Kempen!