Mallorca: 15x De leukste hotels voor jou (en je gezin)

Oooh de Balearen, een groepje natuurpracht dat enkele kilometers voor de Spaanse kust ligt te dobberen. Klaar om ontdekt te worden. Jammer genoeg zijn we niet de enigen die daar zo over denken en heeft Mallorca niet echt een reputatie van rust en relax. Tijd om daar met deze hoteltips verandering in te brengen. Natuurlijk vind je aan de talrijke stranden en baaien van Mallorca veel hotels met rijen ligstoelen en een branding waar je moet drummen voor je plaatsje. Die hotels vind je voor alle duidelijkheid niet terug in dit lijstje. Wij gaan voor het andere Mallorca, voor rust, chill en idylle. Want die hotels vind je er ook! We zoomen in op het noordwesten van het eiland én op de hoofdstad Palma.

Noordwesten en binnenland

Hotel Es Molí

Dit hotel is gevestigd in een 17e-eeuws herenhuis op een heuvel in het noordwesten van Mallorca. Hier kom je voor rust en authenticiteit in een prachtig decor. Het hotel ligt niet zo ver van het idyllische bergdorp Deià en heeft een prachtig zicht op de bergen. Voeg daar nog een eigen baai aan toe (op 8km of 20 min van het hotel) en je hebt #perfectholidaylocation! Lunchen kan in het hotel aan het zwembad of aan de baai aan het strand. Dineren doe je in het à la carte restaurant dat bij het hotel hoort. Familiekamers? Check!

Hotel Son Ametler

Hotel Son Ametler is gevestigd in een gerestaureerd 18e-eeuws huis aan de voet van de Tramuntana-bergen op Mallorca. Dit hotel ligt in het midden van de citroen- en vijgenbomen en biedt prachtige vergezichten vanop het terras. Genieten!

Hotel Ca'l Bisbe

Hotel Ca'l Bisbe ligt op 300 meter van het centrum van Sóller, ook in het noordwesten van Mallorca, de startplek van het beroemde treintje. De ligging is alvast een troef! Wij zijn alvast fan van de gezelligheid en de authenticiteit die het hotel uitstralen. Een namiddag aan het zwembad of van hieruit de rest van Mallorca verkennen, het kan allebei. Aan de receptie van het hotel kan je trouwens een auto huren.

Hotel L’Hermitage

Ook dit hotel ligt in het binnenland, in het noordwesten van Mallorca. Volgens ons de mooiste (en rustigste!) streek van het eiland.  Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit de 16e eeuw. Het biedt de ideale plek om te ontspannen in een rustige, landelijke omgeving. Geniet van de ligging in het midden van olijfgaarden en adem diep in en uit. De Mediterrane kruiden groeien hier volop!

 

Hotel Binibona

Dit hotel ligt aan de voet van het gebergte Sierra de Tramuntana wat een prachtige omgeving garandeert. Hier kom je om te wandelen, fietsen of… Gewoonweg heerlijk te ontspannen aan het zwembad. Ook dit hotel heeft familiekamers.

 

Can Roses

Het hotel ligt in het stadje Sóller, op 5 minuten te voet van het centrum. Het hotel heeft familiekamers en Soller is een gezellig stadje vanwaar het beroemde treintje naar Palma vertrekt. Ook dit hotel ligt aan de voet van het Tramuntana-gebergte en leent zich dus perfect voor zowel de actieve vakantieganger als voor genieters.

 

La Residencia, A Belmond Hotel

Willen we echt eens helemaal gek doen? Ons moet je het alvast geen 2x vragen of we graag eens een nachtje in La Residencia willen doorbrengen. Het is één van de meest exclusieve hotels op Mallorca én heeft familiekamers! Veel meer kan een mens zich niet wensen denk ik. Het hotel biedt uitzicht op de zee én de bergen en de sportievelingen onder ons kunnen beroep doen op een tennisleraar. Dit hotel heeft een permanente kunstexpositie en een beeldentuin. Er worden klassieke concerten gegeven op de Steinway-piano van het hotel en op de ezels van het hotel kunnen leuke ezelritjes door de olijfboomgaarden worden georganiseerd, hoe cool is dat allemaal?! Oh ja… Je moet er wel redelijk voor in je geldbuidel tasten, maar dat is een detail, toch? Soms kan je geluk hebben en halveert de prijs zowat. Als je zo’n deal spot, laat je het dan effe weten?

 

Palma

Hotel Sant Jaume

Dit hotel ligt op 200m van de haven van Palma de Mallorca. Er is een binnenzwembad en een klein zwembadje op het dak. Hier kom je niet echt voor dat zwembad (al is het leuk voor de kinderen!) maar voor de ligging, pal in het centrum en de gezellige sfeer. Het restaurant zou een heerlijke selectie tapas serveren!

Melia Palma Bay

In dit hotel op Mallorca ligt iets verder uit het centrum, maar heeft dan weer wel een heel leuk zwembad én een prachtig zicht vanop het terras. Het ligt op 350m van het strand en heeft ook familiekamers.

M House Hotel

Dit is misschien wel onze persoonlijke favoriet in Palma. De inrichting van de kamers zou ik zo kopiëren naar ons eigen huis. Wat een sfeer kunnen ze daar scheppen. Een extra troef is de aanwezigheid van de bistro op de charmante binnenplaats waar je dus in de zomer gezellig kan tafelen. Het zwembad op het dak is klein, maar ziet er perfect uit voor een snelle verfrissing na een dagje kuieren in de stad.

Innside by Melia Palma Bosque

Ben je op zoek naar een groot hotel met een groot zwembad waar er veel te beleven valt? Dan is dit hotel misschien wel iets voor jullie. Eerst en vooral zijn de ruime familiekamers een ontzettende troef. Daarbij komt dat er maar liefst 3 zwembaden zijn én dat het op wandelafstand (20min.) van de kathedraal van Palma ligt.

Hotel Cort

Hotel Cort is prachtig. Het ligt pal in het centrum van Palma, de ideale uitvalsbasis om een hele dag rond te slenteren door de smalle straatjes. Toegegeven, het zwembad op het dak ziet er wel heel erg klein uit, maar voor dat zwemplezier zijn er Mallorca 1000 andere leuke hotels te vinden. In Palma kom je om de sfeer op te snuiven. En in dit hotel lukt dat prima!

Protur Naisa Palma Hotel

Gloednieuw hotel, op 15 minuutjes wandelen van de kathedraal. Hier kan je fietsen huren om de stad te verkennen. Grote troef vind ik de leuke zwembad-area die er heel erg gezellig uitziet. Familietroeven dankzij hun interconnecting rooms!

HM Balanguera

Dit hotel ligt een beetje buiten het centrum van de stad, maar stelt daar wel een onmiskenbare vibe tegenover. Omdat het niet pal in het centrum ligt, wil het niet zeggen dat er in de buurt niets te beleven valt. In de straten rondom het hotel vind je verschillende bars en restaurants.

SHERATON Arabella golf resort

Dit hotel ligt niet echt in de stad, maar op zo’n kwartiertje rijden ervandaan. Ben je op zoek naar rust aan het zwembad, groene tuinen en gezellig tafelen, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Het hotel is daarenboven heel erg kindvriendelijk met een kids club, speeltuintje en 2 kinderzwembaden.


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-
15x De leukste hotels op Mallorca voor jou en je gezin-