Hotel in de kijker: Renaissance Phuket

Iedereen spreekt tegenwoordig van het befaamde lijstje met bucketlist-bestemmingen. Plekken in de wereld die men zeker nog wil bezoeken. Bij ons is dat niet anders en hoewel we best vaak reizen, worden niet altijd de bestemmingen die helemaal bovenaan die lijst prijken het snelst afgevinkt. Wel integendeel. Om organisatorische, financiële of welke redenen dan ook, Thailand stond al làng bovenaan die lijst en in januari 2022 zouden we dan eindelijk (opnieuw) die richting uittrekken. We schreeuwen namelijk al jaren van de daken dat Thailand dé ideale bestemming is voor een verre reis met je gezin. Maar in januari van het jaar 2022 was reizen niet zo makkelijk al het ooit was en opnieuw zal zijn. We waren namelijk, tegen onze planning in, genoodzaakt om ons verblijf in Phuket te starten (door de maatregelen op dat moment kon je enkel via de luchthaven van Phuket met een internationale vlucht Thailand binnenkomen) Het betekende ook dat we 7 dagen in hetzelfde hotel moesten blijven. En eigenlijk -eigenlijk!- kwam heeft ons dat super veel deugd gedaan!

Renaissance Phuket: Villa vs Deluxe room


We hadden het geluk om tijdens ons 7-daags verblijf zowel in een standaard kamer als in een villa met eigen zwembad te mogen verblijven. Uiteraard is er een meerprijs voor de villa, maar die vonden we  eigenlijk best meevallen voor het verschil in comfort. De villa’s zijn echt een droom om te verblijven, je vindt er echt een ‘home away from home’. Aan de andere kant zijn de kamers ook zeker ruim en is de gemeenschappelijke zwembad-area super rustig. Zowel de kamers als de villa’s zijn gezellig en ruim genoeg voor 2 personen en 2 kinderen, al heeft Elodie in de villa op de zetel geslapen, terwijl er voor Bas een extra bed werd bijgezet. In de kamers waren er 2 queensize bedden en hebben we allemaal samen in 2 bedden geslapen. Bij de boeking kan het zijn dat er 2 kamers worden voorgesteld, maar dat hoeft dus niet als jullie voldoende hebben met de aanwezige bedden.


Renaissance Phuket: vlak aan het strand


Onze allergrootste wow-factor vonden we op het strand. Een uitgestrekt goudgeel zandstrand waar het heel erg rustig is (strandstoelen zijn niet toegelaten dus je moet je handdoek meenemen). Het zand is er stevig genoeg om zandkastelen te bouwen, al moet je oppassen dat je niet tot aan de huisjes van de krabben graaft (die massaal onder het zand wonen!) De ligstoelen kan je tot aan de rand van het gras zetten zodat je toch zicht op zee hebt, of je installeert je in één van de hangmatten (een aanrader vlak voor zonsondergang, want dat is en blijft het mooiste moment van de dag: als de zon achter het wateroppervlak verdwijnt en de oranje-rode gloed alles in brand zet). Het rustige strand leent zich ook perfect voor een lange strandwandeling (je kan in beide richtingen kilometers ver wandelen, al spreken we met kinderen misschien best over meters :-))

Renaissance Phuket: Quan Spa

We zouden 24/7 samen zijn en -hoe graag ik die kinders ook zie- soms kan je echt wel wat tijd gebruiken waarin je niet naar iemands slippers zoekt, iemands schouders aan het insmeren bent of iemands vragen beantwoord. “Ja, ik kom binnen 5 minuutjes in het zwembad, mag ik eerst even doorspoelen?” De Quan Spa van Renaissance Phuket deed dus dienst als me-time voor de week. Wat een heerlijke plek om tot rust te komen. Ik kan de rugmassage ten zeerste aanraden (maar kies voor medium pressure ;-)) Achteraf krijg je een heerlijke gemberthee en kan je in de relaxruimte blijven zolang als je wil (lees: hier kunnen de kinderen je niet vinden)

Renaissance Phuket: Kids Club


Ik zou het 5 jaar geleden niet durven zeggen hebben, maar de kleine, verlegen meid die Elodie ooit was, is verdwenen. Ze maakte plaats voor een stoere meid die weet wat ze wil en op haar eentje op zoek gaat naar de kids club en gaat vragen wanneer er geverfd wordt of wanneer de kids yoga plaatsvindt. Ok, zolang haar broer haar back heeft, is dat momenteel. Maar ze bloeit dus open en daar worden wij alleen maar blij van. De kids club van Renaissance is elke dag open en voorziet verschillende activiteiten. Vergeet bij het inchecken het overzichtje niet te vragen, want er zijn zeker ook activiteiten die je kinderen maar niks vinden (lees: puzzelen of schattenjacht in het geval van Bas en Elodie) Als je op voorhand aangeeft dat ze zelf weer tot bij jou aan het zwembad (of tot aan de kamer) mogen wandelen, kunnen ze ook in en uit lopen zo vaak ze willen. Maar wedden dat ze zich er kei hard zullen amuseren? Bij de kidsclub hebben ze ook een eigen kinderzwembad met, guess what, een glijbaan en al!


Renaissance Phuket: the Mai Khao Life

Het hotel ligt helemaal in het noorden van Phuket. Als je Phuket graag wil verkennen, dan is het hotel misschien niet top gelegen. Het voordeel is wel dat je vlakbij de luchthaven zit én dat het slechts 2 uurtjes rijden is richting wat onze volgende bestemming zou worden: Khao Sok. heel eerlijk: in Renaissance Phuket kom je om te relaxen. Prijs/kwaliteit is daarvoor optimaal. Het is volgens ons het ideale hotel om te acclimatiseren als je je Thailand-reis in Phuket begint. Enkele dagen aanpassen aan de warmte, de jetlag tackelen, verwend worden en er toch niet té veel voor betalen. 

Renaissance Phuket: restaurants

Het hotel heeft, behalve het ontbijtrestaurants, 2 restaurants waar je voor lunch en diner terecht kan. De restaurants liggen aan het strand en het ene ligt op de benedenverdieping van het gebouw en het andere daarboven, op de eerste verdieping. Het grootste verschil is dat je bij Takieng (op de 1ste verdieping) te maken hebt met een award-winning restajrant voor hun Thaise keuken en het moet gezegd: het is er zo lekker! Ken je het label Blue Elephant? Wel, zij werken met hen samen om lokale specialiteiten in de kijker te zetten. En oh ja: behalve de fantastische bediening en heerlijke keuken, kunnen we alleen maar aanraden om rond zonsondergang plaats te nemen op het terras. Want terwijl de kinderen wat verder spelen in het zand (je hebt er zicht op vanaf het terras), genieten jullie al van een aperitiefje in de avondgloed. De kinderen worden wel geroepen als het eten wordt geserveerd. Van het speciale kindermenu natuurlijk. Ze kunnen er kiezen uit een internationale of Thaise kaart. Kwestie van hen systematisch kennis te laten maken met de nieuwe smaken. Bas en Elodie kieze ondertussen niet meer voor een burger of spaghetti, maar proberen elk gerecht. Zolang ze het maar kunnen combineren met pindasaus. Mag het allemaal wat chiller? Lunchen kan je bij het zwembad of relaxed bij het restaurant Sandbox, zowel ‘s middags als ‘s avonds!

Kort samengevat: Renaissance Phuket is ideaal voor je eerste nachten op Thaise bodem. Veel valt er niet te beleven in de omgeving, maar het is de ideale uitvalsbasis om van daaruit op avontuur te gaan. Want in Thailand vind je alles: pure zen en verwennerij, maar ook breathtaking nature en zooooveel meer!