Zomervakantie-tip: de camping

Ben je aan het plannen geslagen voor je zomervakantie en geraak je er accommodatie-gewijs niet aan uit? Een tijdje geleden (in coronatijden) toerden wij per camper door de Ardennen en leerden we het leven van de kampeerder kennen als luchtig en relax. Meer nog: we houden sindsdien onze ogen open voor leuke camping-spots. In samenwerking met Vacansoleil, tippen we alvast enkele toppers voor een geslaagd verblijf op de camping! (Btw: het is niet omdat je naar een camping gaat, dat je een camper nodig hebt! Lees maar mee :-))


Waarom een camping?

Omdat het dé plek is die voor iedereen wel wat te bieden heeft. Ben je een rustzoeker, dan kruip je makkelijk ergens in een hoekje met een boek of ga je wandelen in de omgeving. Het leven op de camping zit echter vol contrasten, net zoals de dynamiek binnen een gezin (soms :-)) Jouw kinderen staan ongetwijfeld dagelijks te popelen om met hun campingvriendjes buiten te spelen of te zwemmen? Daarenboven staat er op veel campings een heel animatieteam klaar om hen te entertainen. Er zijn activiteiten voor de kinderen zodat zij er de tijd van hun leven hebben. 


Welke camping kiezen?

Kiezen is verliezen en toch geven we graag onze voorkeur mee. Let wel: we zijn er zelf nog niet geweest, maar hebben wel ons oog laten vallen op de regio Languedoc-Roussillon, in het zuiden van Frankrijk. Zonzekerheid in combinatie met de Franse keuken? Dat kan alleen maar meevallen; We zien onszelf al op het terras van onze stacaravan met een glas Franse wijn en een stukje camembert bij de baguette. 

Waarom Frankrijk?

Voor ons is het niet zo moeilijk om voor een vakantiepark in Frankrijk te kiezen, want we zijn elk jaar op zoek naar een leuke tussenstop op onze jaarlijkse rit naar Spanje. Tel daar de onnavolgbare Franse vakantiesfeer bij, de nabijheid van cultuur en lekker eten en je weet waarom Frankrijk on top of the list staat. 


Waarom Languedoc-Roussillon?

Het meest voor de hand liggende antwoord: de ligging. Het zuiden van Frankrijk staat in de zomer garant voor mooie, lange zomerdagen en laat ons duidelijk zijn: die hebben we nodig voor dat echte vakantiegevoel. Maar daarbij komt nog dat er in de regio Languedoc-Roussillon heel wat meer te doen is dan zwembadhangen. Het aanbod aan cultuur op kindermaat is behoorlijk uitgebreid. We schreven een tijdje geleden al welke culturele activiteiten er volgens ons in Frankrijk alvast familyproof zijn, laten we even inzoomen en bekijken wat er vooral in Languedoc-Roussillon te beleven valt. 

Pont du Gard

Absolute topplek om met kinderen te bezoeken. Romeinse geschiedenis en architectuur om te bewonderen én achteraf afkoelen in het water met een zalige zwempartij. Soms wat druk, maar altijd even plezant!

Avignon

Avignon is een stad naar ons hart: de Provençaalse sfeer is er in de zomermaanden op en top aanwezig, het centrum is niet al te groot en de terrasjes lonken één voor één. Ga je bovendien in juli, dan moet je gewoon even langsgaan tijdens het festival d’Avignon want dan valt er zoveel te zien/doen/beleven! 


Nîmes

De plek waar je op korte tijd wel wat cultuur kan opsnuiven. Met la Maison Carrée en het Amphitheater is Nîmes de ideale plek om je kinderen kennis te laten maken met cultuur. En daarna een ijsje, of course!